1 1
jura_TDI

shark antena

Recommended Posts

Kao sto naslov kaze danas sam stavio shark antenicu i ne lovi gotovo nista, dobijem neku stanicu i dok stojim dobro je cim vozit pocnu smetnje.citao sam vec da te antene jako slabo love. sad razmisljam da si kupim nutranju antenu i montiram je u suvozacki pretinac, jel to netko radio? Ima li tko kakvo drukcije rjesenje jerbo mi se neda ponovno stavljat staru natrag a htio bi da bar mogu nesto poslusat na radiju.

....... 1,5 metra žice sprovedi ispod table i spoji umjesto antene, ne vidi se ništa a odlično lovi signal

Mislis da dobro hvata tako? a nebi nista raskopavao nego samo radio van i negdje gdje mi je zgodno to provuci. kuda mislis da provucem gore do retrovizora a onda bi morao i tapicirung raskopavat a to necu

Meni je dao jedan elektricar i rtv mehanicar je isto,komad neke fine zice,unutra ima nit,okolo je njena izolacija i kaze kad dodjem kuci i to namontiram i da mu se javim kako hvata..

kazem ja njemu e ako to bude sta hvatalo,tako jadno izgleda nesta tanko..ma majko mila..koma..

i dodjem ja kuci i ubodem tu zicu u taj antenski jack,duzina je cca 20-ak cm i samo spustim iza radia..

kad ono hvata bolje nego ona orginal antena na blatobranu na golf 2,nema stajanja signala,nema sumova,nema da nemoze neke stanice skenirat itd itd..hvata stanice bez ikakvog problema,po naoblaci,kisi,dan ili noc sve je svejedno..nema krcanja i td itd..

odlicno..e sad to je neka specijalna zica za te fine stvari,a ja sad neznam kako je on rekao ima ona neki naziv..

to bi bilo super :bravo Da li ga mozes pitat kako se zove taj kabel. a je ti on dao i onaj džek sta ide u radio, odnosno jel to bilo na zici ili si ti to sam spajao??

To care! :palacg

Mene isto zanima ime tog kabela/žice?

I ja slične muke mučim!

Napamet mi pada kupnja u čipoteci/dućanu sa kablovima ili nešto slično!

Edited by Leo

pa i ako kupite tu zicu bez tog džeka koji se ušteka u radio, i džek ima za kupit posebno pa si slozite to lijepo

Ja imam đek :palacg . I već mi je padalo na pamet provlačenje instalacije po autu. ALi ako lega˝dpeic2˝ kaže da se sa tim malim komadom kabela rješavaju svi problemi. Čemu raskopavati tapicirung i mučiti se sa provlačenjem?

Imam i ja džek samo me zanima kako se to zalemi na njega? jer se on neda rastaviti ili ipak da :unsure:

Svaki lem se da ˝odlemiti˝, ako te to muči.... :palacg

Svaki lem se da ˝odlemiti˝, ako te to muči.... :palacg

ta ti je dobra :hehe Znaci sad jos samo moramo saznat kakav nam kabl treba i gas

Prema tom opisu to je koaksijalni kabel,inače služi za prijenos slike i zvuka...

Znači najvjerojatnije vam to treba.Pitaj tog majstora koji ti je dao taj kabel.

ufff decki nemam broj od tog majstora,ali kabal nije koaxijalni...

znaci kabal je tanak cca 1-2 mm,lako savitljiv i u sredini je tanka zicica smeckaste boje..

ajmo rec jako slicna kao ono kad kupis kucnu liniju pa dobijes antenu posebno i onu malu zicicu koju piknes u liniju..

bitno je da odete kod bilo kojeg rtv i audio servisera ili opcenito nekog ko radi sa strujom,i samo mu recite da trebate zicicu koja super hvata signal za stanice za radio i oni ce znat sta je to..

fakkk nemam ni komadicka da ga bar poslikam..

znaci samo trazite zicicu koja super hvata signal..

svejedno je dali cete ju nabit na dzek ili samo ubost u otvor za antenu pa malo izolirat da neispada,jednako hvata,provjerio sam na oba nacina..

Edited by dpeic2

evo nasao broj od majstora,kaze da je to dodatak za u antenu u auto,ta zica nema bas neki naziv europski,ali to je tako kako sam opisao..tako izgleda..

ja sa koaxijalnim nisam probao pa neznam kako hvata..

evo nasao sam jednu,ovako to izgleda otprilike,ima ih u raznim bojama

P041010_2236.jpg

Edited by dpeic2

Prema tom opisu to je koaksijalni kabel,inače služi za prijenos slike i zvuka...

Znači najvjerojatnije vam to treba.Pitaj tog majstora koji ti je dao taj kabel.

Mislio sam i ja da je koaxialni. svakakve su mi kombinacije prolazile glavom... Ali rekoh napisao je da je tanak, a oni od tv-a nisu baš tanki...

Pa to mi izgleda bas kao ona zica/kabel od linije??? budem ja danas se malo raspitao

neznam kak si sada spojio shark antenu....jel orgigi ili neka kikiriki antena iz peveca??

ovisi kakav radio imas ti orgigi shark antena dobro hvata ili uopce ne.ak nemas orgigi radio onda ti treba pojacalo za antenu.nju spojis izmedju radia i anteneonda jos na struju i to je to...hvata sve stanice...

da to i je od linije,a druga varijanta je isto takva zica tanka,samo nema ono zadebljanje na kraju,tu imaju svi rtv i audio serviseri ili elektricari..samo ih pitajte za komad zice koja odlicno lovi radio stanice u autu i to je to..

Nije oem antena.kupljena je tu od kolege s foruma. lose lovi, ali ja sam cuo da i orginal antene takvog tipa (shark) dosta slabo love. znaci ako se spaja to pojacalo ono mora imati svoje napajanje? ali ne vidim razlog za pojacalo ako se moze rjesit s ovim kablom/zicom i da dobro hvata?

otidji do nekog elektricara ili rtv audio servisera i trazi komad zice kakav sam opisao,samo naglasi da mora odlicno hvatat radio stanice..pa ces vidjet kako si zadovoljan,da nebacas pare unapred..

jel ta shark antena u sebi ima pojacalo????ide ti pored kabla od antene jos jedna zica van???ak da,onda nju spoji na plus od "remote"

ne ide nikakva zica pored kupio i ja antenu i ne lovi nista jedinio kad stojis ispod repetitora :lol: golf pet pa na dalje ima jps jedan poseban modul nakon radia koji sluzi ko pojacalo anteni, mnogi su ugradivali dodatna pojacala ali nema koristi. Shark na krov za sminku i pod nebo drugu za funkciju, i ako uzimate za sminku u americi kosta 60 kn a kod nas orginal 465kn :zivio :zivio

Zato ja nisam htio uzimat oem jer sam cuo da nista ne hvata a kosta 500 kn. ja bi si probao onu antenu sta ide na staklo montirat u pretinac samo moram pogledat kako provci a da se ne mora nista busiti. ali ako uspijem naci ovaj komad zice koji navodno hvata odlicno probat cu ga spojit. nasao sam unutarnju antenu s pojacalom za 100 kn, vidjet cu popodne da li bi je mogao kako do pretinca dovuc

1 1