1 1
prki89

paljenje na hladnije

Recommended Posts

ovako zanima me sta treba sve pregledati i provjeriti i postelovati da bi palio auto na hladnije vrijeme?

ewo meni se dogada to da iako nije minus vani meni malo kao da osjetim da teze upali i da se trese jako iako i cok povucem.

Da bi se olaksalo paljenje.

Treba za pocetak provjeriti grijače. Tko da se strujna klješta(ampermetar na dovodni kabel koji dolazi na grijače. Ako je auto topal, mora se ištekati davač temperature da se oni uopće upale.

Ako je grijač ispravan povuče 12A, znači sve skupa 48A, ako su svi ispravni. U početku znaju povuć i 90A, ali to počne padati.

Ako povuču manje znači da je jedan ili više njih neispravno. Potrebno je skinuti one cjevi dovoda nafte od pumpe prema diznama da se ih lakše promjenili. Gledajući od strane distribucije prva dva su malo teža za promjeniti jer je malo mjesta. Skineš strujnu letvicu sa njih i svakog ispitaš probnom lampicom. To onako spada pod ginekoloski posao, za strpljive ljude sa dugim prstima...xD

Bolje bi bilo to raditi na hladnom autu, jer se neces moc opeci.

Na bi bilo lose promjeniti one cjevčice povrata nafte na diznama, jer ako su ispucale tu ti moze vuc falsi zrak.

Bitan je i akumulator. Ako je loš i slabije vergla, teže će upaliti.

Kada smo vec kod zime ne bi bilo lose provjeriti rashladnu tekućinu-antifriz, vidjeti na kojoj temp smrzava. A ujedno i tekucinu za stakla!

Pozz

Slobodno dodajte ako mi sto jos fali.

Edited by Leo

ovako zanima me sta treba sve pregledati i provjeriti i postelovati da bi palio auto na hladnije vrijeme?

ewo meni se dogada to da iako nije minus vani meni malo kao da osjetim da teze upali i da se trese jako iako i cok povucem.

prvo odvezi auto nekom ko se kuzi.sudeci po tvojih nekoliko zadnjih postova,budes li to pokusava sam mislim da nece ni paliti vise. nek ti pogleda grijace,dolazi li uopce struja na njih,nek ti nastela pumpu itd...

Edited by marko-zd

+motor treba bit u fazi tj paljenje kako treba...i uz dobar akumulator anlaser mora biti tip-top da bi vrtio dobro...

Najbitnija stavka je opcenito stanje motora (nepohabanost-dizne-pumpa-kompresija...) a kod tebe prki je to izgleda jebenij@ stavka,NHF ali toliko si vec problematicnih topica u vezi te jadne Jette otvorio da bi se ljudi lakse snasli za pomoc da je sve u jednom topicu

naj bitnija stavka je motor a mislim da je njegov na izdisaju...

E da sam znao ne bih se onako raspisao.... :rotfl ..xD (šalim se naravno)

Ali ako ekipa kaže da je motor na izdisaju..... ja očito nisam u toku sa tvojim problemima sa autom... :palacg

:respekt

Edited by Leo

E da sam znao ne bih se onako raspisao.... :rotfl ..xD (šalim se naravno)

Ali ako ekipa kaže da je motor na izdisaju..... ja očito nisam u toku sa tvojim problemima sa autom... :palacg

:respekt

Ma nije mu ništa :lol2

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=39263&hl=

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=40269&hl=

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=41022&hl=

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=41059&hl=

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=41574&hl=

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=41615&hl=

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=41618&hl=

I što je najgore,tu je bilo toliko priče da prvo turbina nevalja,pije ulje,pa turbina valja a karike su otišle pa opet pije ulje,pa pucaju expanzione posude,piri crijeva,pa se malo pretvara iz turbaka u atmosferac pa obrnuto pa bog te mazo ko će to sve popamtit da bi mogao donjeti neki zaključak zašto teže pali :eek

Ja kažem zbog zuba!Zuba VREMENA! :halo

Da bi se olaksalo paljenje.

Treba za pocetak provjeriti grijače. Tko da se strujna klješta(ampermetar na dovodni kabel koji dolazi na grijače. Ako je auto topal, mora se ištekati davač temperature da se oni uopće upale.

Ako je grijač ispravan povuče 12A, znači sve skupa 48A, ako su svi ispravni. U početku znaju povuć i 90A, ali to počne padati.

Ako povuču manje znači da je jedan ili više njih neispravno. Potrebno je skinuti one cjevi dovoda nafte od pumpe prema diznama da se ih lakše promjenili. Gledajući od strane distribucije prva dva su malo teža za promjeniti jer je malo mjesta. Skineš strujnu letvicu sa njih i svakog ispitaš probnom lampicom. To onako spada pod ginekoloski posao, za strpljive ljude sa dugim prstima...xD

Bolje bi bilo to raditi na hladnom autu, jer se neces moc opeci.

Na bi bilo lose promjeniti one cjevčice povrata nafte na diznama, jer ako su ispucale tu ti moze vuc falsi zrak.

Bitan je i akumulator. Ako je loš i slabije vergla, teže će upaliti.

Kada smo vec kod zime ne bi bilo lose provjeriti rashladnu tekućinu-antifriz, vidjeti na kojoj temp smrzava. A ujedno i tekucinu za stakla!

Pozz

Slobodno dodajte ako mi sto jos fali.

neznam dali si ti ikada do sada ispitivao grijace,ali tvoje su vrijednosti malo ispod realnih...

ispravni grijaci vuku 15 do 20A,znaci ukupno 60 do 80A,a da bi ih se pravilno ispitalo treba ih se odvojiti sa strujne letvice i ispitati svakog posebno...

ko nema ampermetar moze grijace ispitati tako da sa plus kleme akumulatora stavi kabel do svakog grijaca posebno,i ako lagano zaiskri-ispravan je.

Jesam ispitivao sam. I to bas nedavno.

Mene su tako naucili i tako sam radio, ako grijesim, moj bed...

EDIT:

Hvala na ispravku. :palacg

Najpouzdanije bi ispitivanje bilo, skinut grijač i spojit ga na 12v i vidjet da li se zažari...

Edited by Leo

prki kazes da pije litru, na 200 - 300 km ?!?!!?!?!?!!? :mellow::mellow::palacd

1. generalka :palci

2. drugi motor

ja sam licno bolje za ovo pod 1.

jer polovan motor opet ko zna kako ce sljakati..

kolko budes trosio love na ulje jel moras konstantno nadoljevat dobranu kolicinu,i ove popravke sto ih imas brdo,isplatit ces kompletnu generalku za godinu dana..

a sad ga moras dobrano zapet da ga sredis za zimu,jer sta ce bit na -15,-20 stupnjeva ako on sad vec ima problema s paljenjem a potegnes cok.. :rolleyes:

Edited by dpeic2

ma to su bili kvarovi ali je to sve sada napravljeno i sada kako je to napravljeeno sada kao da mi malo paljenje steka..

kontam da trebam po ovome samo provjeriti grijace..ili samo ocistiti?ha,mozda su samo cadavi

grijaci ili rade ili ne rade,čađa nema ništa s tim...

šta je napravljeno motor i ta potrošnja?

Grijače mos ispitat kao sto kazu.. strujna letvica dolika i jedna po jedan s komadom kabela i jedna kraj na vrh grijača a drugi na + klemu.... Prvo na grijač pa na klemu jer u protivnom ce to iskrit svukuda :)

šta je napravljeno motor i ta potrošnja?

Grijače mos ispitat kao sto kazu.. strujna letvica dolika i jedna po jedan s komadom kabela i jedna kraj na vrh grijača a drugi na + klemu.... Prvo na grijač pa na klemu jer u protivnom ce to iskrit svukuda :)

da tako je.. znaci tako..ok ispitat cu tako grijace. :)

a sto si radio na motoru? mozda mu je netko nabio druge karike unutra i ozenio ga za 1000kn i to se uredno raspalo i sada opet ne pali....

ewo neku noc je bilo 0 stupnjeva i upalio je na zub bez problema..naravno sa cokom..jel to dobro?

ewo neku noc je bilo 0 stupnjeva i upalio je na zub bez problema..naravno sa cokom..jel to dobro?

tako mora palit na -10 do -15 stupnjeva

naravno sa cokom na zub

preporuca se kad je - temp da se koristi cok, zato i je tamo..

evo karakteristika moga..1.6 d, tas

odkada je zahladilo ( prethodnih 10-ak dana ) nisam ni jednom potegao cok ni milimetra,auto je vani na parkingu,nema zaklona,nema garaze,sacekam grijac i vrumm na zub bez coka..

posto sam ga kupio u 2.mj 2010.g. znam da je 2 noci zaredom bilo -16 stupnjeva

potegnem cok i vrumm na zub,isto mjesto parkiranja..

motor je odlican, tocim samo dizel i koristim 15 w 40 ulje, potrosnja ulja minimalna,auto se redovno odrzava..

Edited by dpeic2

moj na -10 pali bez coka,ali u knjizici odrzavanja navode da je cok ili kak pise ubrzivac hl.starta normalno koristit na temperaturama ispod 0..... ak ti cok treba na 15 stupnjeva tu se brini...ali dok je start spraya... :bag:

1 1