0
Guest Bezec

pitanje o 1.9TD

Recommended Posts

Guest Bezec

Zanima me kakve su komplikacije prilikom stavljanja 1.9td motora u G2 šasiju...

Konkretno me zanima dal paše na getribu 020 tip i dal ima puno igranja sa ispušnom cijevi (auspuhom).

pretpostavljam da su nosači o.k.

I za koliko se nađe taj motor.

Guest Bezec

Neda mi se zahebavat sa strujom, a i skupi su tdi-i.

Ovo bi me zadovoljilo. Još ako odgovara getriba, kud sretniji... :bravo

mislim(!) da pase 020

Guest zeto

ja koliko sam vidio da pa??e,jer stari mi ima trojku TD,pa mjenjač izgleda na oko isti,e sada,trebalo bi malo izmjeriti......

ja znam jednog koji ima na 1.8 iz mk2 mjenjac od trica (02A), a Nik22 sa foruma, mislim da ima 020 na ABF-u iz mk3

eventualno ti moze trebat kvacilo od motora s kojeg je getriba

Pokusaj nac TDI sa klasicnom pumpom.... jer taj TD se nije pokazao kvalitetnim. Prije ubacivanja promjeni zupčasti-??paner i zupčanik na radilici naravno skupa s novim sarafaom koji ga drzi. Naime ti motori su imali problema s tim zupčanikom od zupčastog na radilici...

Sto se tiče auspuha uzmi granu tj cjev od turbine do letve volana od toga TD i kombiniraj sa tvojom TD mada je to sve isto mislim...

Guest Bezec
Pokusaj nac TDI sa klasicnom pumpom.... jer taj TD se nije pokazao kvalitetnim. Prije ubacivanja promjeni zupčasti-španer i zupčanik na radilici naravno skupa s novim sarafaom koji ga drzi. Naime ti motori su imali problema s tim zupčanikom od zupčastog na radilici...

Sto se tiče auspuha uzmi granu tj cjev od turbine do letve volana od toga TD i kombiniraj sa tvojom TD mada je to sve isto mislim...

Znam prijatelju da nije taj TD nešto, znam za konstrukcijsku grešku sa šarafom, ali mislim da bi ga mogao znatno povoljnije dobiti nego TDI. Može se naći i dobar primjerak (bar mislim).

To mi je zasada najjednostavnija i najjeftinija solucija. Pogotovo ako kao što kažete paše na 020 getribu. Još jedan plus!

Konkretno, mislim da mi je to bolja solucija od ubacivanja 1.6TD-a. Em ih je teško dobrih naći, a oni koji su kao o.k. su papreno skupi...

A tesko je nac dobrog TD-a 1.9 isto kao i tog 1.6 TD.. bar je tako ovdje kod mene.

TDI-evi su znatno rasp??rostraniji i nesto izdrzliviji pa je izbor veci.

Prijatelj je ubacio u njegov 1.6TD ovaj 1.9TD te je dakle dao svojk 1.6 i nadoplatio oko 4-5tkn..... al mjenjana je i getriba. Al nije ga dugo vozio,prodao ga je i kupio G3 GTI-TDI tako da neznam dal je bio zadovoljan s tom shemom s G2

mjenjac ti odgovara 100%,ispusnu granu uzmes npr sa trice i sve odgovara,sredis malo pumpu,dignes turbinicu,eventualno IC,i autek ide stvarno extra lipo i malo trosi,a dim ipak ostaje iza pa kome smeta nek ......

Ivo ti je lijepo napisao, TD će ti biti taman, pa kasnije kada će?? imati vi??e love onda kombiniraj jače swapove i shitare... ;)

Guest Bezec
Ivo ti je lijepo napisao, TD će ti biti taman, pa kasnije kada ćeš imati više love onda kombiniraj jače swapove i shitare... ;)

Da znam, zato i idem na ovu solucija. Vele "lijepo je biti student", a vidiš, u ovom slučaju nije... :P

0