0
ekusetic

Koji motor u Golfa 1

Recommended Posts

Evo ovako...imam golfa 1, 77 godinu... 1.1 je masina.....

auto je za svoje godine u odlicnom stanju....kupio sam ga od prvog vlasnika, nekog dida.....auto mu je stajao u garazi 15-ak godina......

Od njega cu raditi projekt za Street race....Sad preko zime cu ga kreniti raditi, i trebao bi dogodine do ljeta da bude gotov.... :palacg

Zanima me koji bi motor bilo najbolje staviti unutra, da li ima netko iskustva????

Stari i ja smo mislili 1.8 turbo iz nekog novijeg vw da stavimo.....To cemo sve postavljati mi,znaci netreba mi nikakav majstor za nista.....

Djelove i sve bi nabavljali iz njemacke i austrije preko kolege koji ide tamo svaka 2-3 tjedna, po nekim razumnim cjenama,...

Znaci 1.8 turbo ili neka bolja varijanta al da sad nekosta 10000eura????? Znaci da bude klasa 13 il 14 u street raceu

....

Hvala...... :respekt

Edited by ekusetic

Evo ovako...imam golfa 1, 77 godinu... 1.1 je masina.....

auto je za svoje godine u odlicnom stanju....kupio sam ga od prvog vlasnika, nekog dida.....auto mu je stajao u garazi 15-ak godina......

Od njega cu raditi projekt za Street race....Sad preko zime cu ga kreniti raditi, i trebao bi dogodine do ljeta da bude gotov.... :palacg

Zanima me koji bi motor bilo najbolje staviti unutra, da li ima netko iskustva????

Stari i ja smo mislili 1.8 turbo iz nekog novijeg vw da stavimo.....To cemo sve postavljati mi,znaci netreba mi nikakav majstor za nista.....

Djelove i sve bi nabavljali iz njemacke i austrije preko kolege koji ide tamo svaka 2-3 tjedna, po nekim razumnim cjenama,...

Znaci 1.8 turbo ili neka bolja varijanta al da sad nekosta 10000eura????? Znaci da bude klasa 13 il 14 u street raceu

....

Hvala...... :respekt

s 1.8 t u kecu mozes i u 12.....

s 1.8 t u kecu mozes i u 12.....

S tvornickim od 150 ks nece sigurno :D , ali ako si u mogucnosti nabavi 1.8T iz S3, nachipaj ga na nekih 260ks, olaksaj keca maksimalno i uz dobre gume i saltanje mozes voziti niskih 13 sek, mozda i bolje

A za klasu 14 i G60 bio bi dobar izbor, kolega Gemo s foruma je uzeo u zminju 14-icu sa tim motorom u kecu

pa i mislio sam na taj jaci motor 1.8 turbo...al ako neuspijem uzet cu ovaj od 150 konja......

I naravno da cu ga cipirat i mozda cak i jacu turbinu stavit....

slikovi isto se novi podrazumjevaju.....

a o nitru bi se dalo isto razmislit,mislim najmanji problem mi je nitro ugraditi, al nisam bas neki ljubitelj nitra.....

ako vec nećeš da bude 10 000 ojra, brijem da bi bilo jeftinije g60tku bubnut.

i koćioni sistemi su jeftiniji i svi dijelovi ako već sve prebacuješ.

a i brijem da lijepše nekako zvući, i više mu paše.

moje mišljenje

al ja mislim da turbaka mogu na vise konja dici...

a i noviji su motori nego g60.....

ma nemate pojma za koliko smijesne pare (mislim na 1.8 t) se to sve moze kupiti na otpadima u njemackoj,austriji,italiji....

fora je jedina sto ga ti sam moras tamo skidati s auta na otpadu,al to je najmanji problem.... :palacg

Najbolje da stavis motor od aviona imamo u hr dva komada su se srusila mozda prodaju dijelove

a kaj mislite o nekakvom tdi-u????

vozio sam se u zokijevoj 2 golfu tdi-ju.....onaj sto vozi klasu 12...auto ide strava......za nepovjerovat.....

al ne razmisljam o tome...hocu benzinca....i 99,99 posto da cu stavit tog 1.8 turbo....

Najbolje da stavis motor od aviona imamo u hr dva komada su se srusila mozda prodaju dijelove

stavi ga ti sebi... :palacg

ipak nismo jos toliko dobri majstori.....

S tvornickim od 150 ks nece sigurno :D , ali ako si u mogucnosti nabavi 1.8T iz S3, nachipaj ga na nekih 260ks, olaksaj keca maksimalno i uz dobre gume i saltanje mozes voziti niskih 13 sek, mozda i bolje

A za klasu 14 i G60 bio bi dobar izbor, kolega Gemo s foruma je uzeo u zminju 14-icu sa tim motorom u kecu

nisam ni rekao dasa 150 ks moze u 12cu......nego opcenito,ako ga slozi i kako ga slozi,tj koliko love ukuca.....al u 12 moze s tim motorom...znaju mnogi za mikijevog keca kaj je vrh 12ce hvatao....makar mu ni pd 130 nije losa opcija,ima u startu momenta kao nadrukani 1.8t,a ak ga cipa to u kecu mora ic 13.....a opet ga moze svaki dan vozit,jer nis ne trosi

osobno bi stavio g60 jednostavno je to po meni idealno. naravno i 1.8t isto tako perverzija bi bila(mada sam ja vise za staru tehniku)

si razmisljao 16v turbo ?

G60 i VR6T rulzz :palci :palci

Edited by VWlaho

osobno bi stavio g60 jednostavno je to po meni idealno. naravno i 1.8t isto tako perverzija bi bila(mada sam ja vise za staru tehniku)

si razmisljao 16v turbo ?

G60 i VR6T rulzz :palci :palci

16v turbo mi je bila druga opcija...to mi je isto zanimljivo....

RAzmisljali smo dovest cjelu trojku iz njemacke vamo, i poskidat sta mi treba..i ostatak prodat.....tak da bi me motor izaso skoro pa đabe.....

Vidjet ce mi prvi puta sad kolega kad bude iso preko granice kakva je ponuda i sta, pa cu onda moci tocno znat....

evo ovako...

neki dan sam malo pricao s jednim amerikancem koji nabudzio motor u keca iz nekog porshea kolko sam shvatio...i ima u kecu gotovo 700KS u uulozio je bruku novaca u projekat...

al kaze da mu je to najgluplja ideja koji je ikad ima i koju je realizovao....jer kako vec kaze kec ima losu aero dinamiku i na 250km/h i kvakice i baglamica vrata pocinju da se odvajaju kako ih vjetar duva...kaze da bi najbolja investicija bila 1,8T i S-a nacipovan i uredjen dobro...

jer sve preko nije u skladu "ulozeno-dobiveno"

pa da....iz S-a bi bilo idealno staviti i cipirat i imas stroj....samo je problem naci takav motor....

cekam da mi kolega ode u njemacku pa da vidi mi sta ima od motora, onda cu znati tocnije sve.....

evo ako hoces prodam ti ja i keca sa 16v turbom,mozes ic do 500ks...kec ti je gti,i sve ti je vec ubaceno,moras samo stavit turbinu i neku elektroniku i vozis 13 sigurno :D ili moze i samo motor otvoren sam za sve opcije,ako si zainteresiran javi se na p.m.

evo ako hoces prodam ti ja i keca sa 16v turbom,mozes ic do 500ks...kec ti je gti,i sve ti je vec ubaceno,moras samo stavit turbinu i neku elektroniku i vozis 13 sigurno :D ili moze i samo motor otvoren sam za sve opcije,ako si zainteresiran javi se na p.m.

ako se odlucim na 16v turbo onda cu doterat cjelu trojku iz njemacke.....pa poskidat sta mi treba...

ovako ak uzimam pojedinacno izade me dosta skuplje.... :palacg

al svejedeno hvala na ponudi...

ako ides na 1.8T iman ti komp sa SKN cpiom koji je sa k04 i 580ccm diznama mapiran na AGU motoru na 280ks.

priko toga triba SA struja i veca turbina, a to je onda vec puno skuplji projekt.

ako si zainteresiran javi se.

250km di ces tolko ic? bit je keca da ispaljuje do 200 cak i to je puno dalje netreba,bar ja osobno tako razmisljam :D

ako mislis ista radit iskjucivo kupuj kompletng donora,ako mislis ista napravit :palacg

Edited by VWlaho

:zder :zder

Ulažem 10 kn da ovaj auto neće biti složen bar sljedećih 5 godina :D

:zder :zder

Ulažem 10 kn da ovaj auto neće biti složen bar sljedećih 5 godina :D

budu oni to polako...saraf po saraf... :zivio

najmanji problem je to napraviti...zna budala izvadit 7000eura npr i slozit auto u kratkom vremenu.....

pare su problem....mislim nisu problem.....al polako....

stari je sad sebi kupio drugi auto,dao 10000eura za auto....seka se upisala na faks, treba financirat stan i ostalo....

3 auta imamo u kuci,kombi,veliku prikolicu i motor.....tak da nije bas jednostavno to sve registrirat i odrzavat......

slozit ce se kec sigurno..... :palacg

kao prvo 77ma nije zaslužila da ju se vozi za SR

drugo... 1.8t je bolja podloga od G-a a eto malo kasniš jer Pretar je imao s-ov motorin na lageru koji je brzo planuo...

ispod 3000eura nema poštene rabote

Edited by AUTOFREAK

evo i slike moga stroja.....otvorit cu garazu u projektima....tamo ce biti vise slika....

evo samo da vidite o cemu se radi....

auto je za svoje godine ajmo reci ko novi,cak ima i naljepnice na prednjoj sajbi i unutra na stoku od vrata....

jedino sto je trulo na njemu su oba prednja blatobrana,al kupio sam novu i su ponedjeljak ih smirglam i bacam filer na njih.....

pa zato mislim da je ovaj auto idealan za projekt....

i moze lock na ovu temu...

slika711.th.jpg

slika710.th.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
0