0
frenki sdi

Polugeneralka

Recommended Posts

Golf IV SDI 98g 200.000 km

Bok ljudi, ma više puta san pisao o potrošnji ulja mog limenog ljubimca. I sad mi to pomalo ide na živce i volija bi to rješit!

Kao što sam već pisao pali ko mina, vozi sve u redu> kad ga stisneš dimi crni dim gusti :) i troši ulja 3,5 lit 10.000km i više potroši.

Ako idem dalje do Zagreba npr. potroši tamo i nazad pola litre :(.

Pod uvjetom da mi je kompresija dobra i cilindri i da su otišli uljni prstenovi jel zna netko otprilike koliko je bi bila cijena jedne takve polugeneralke?

Jel je netko radija to na svom dizelu?

Hvala!

Golf IV SDI 98g 200.000 km

Bok ljudi, ma više puta san pisao o potrošnji ulja mog limenog ljubimca. I sad mi to pomalo ide na živce i volija bi to rješit!

Kao što sam već pisao pali ko mina, vozi sve u redu> kad ga stisneš dimi crni dim gusti :) i troši ulja 3,5 lit 10.000km i više potroši.

Ako idem dalje do Zagreba npr. potroši tamo i nazad pola litre :(.

Pod uvjetom da mi je kompresija dobra i cilindri i da su otišli uljni prstenovi jel zna netko otprilike koliko je bi bila cijena jedne takve polugeneralke?

Jel je netko radija to na svom dizelu?

Hvala!

ak ti je blok dobar onda ti se to isplati radit.....ak ima ajnzace ne,preskupo bi te cijela prica ispala....polugeneralka s obaveznim uredjenjem glave(vodilice,gumice),s materijalom i radom ti je oko 3500kn

Puno ti hvala na odgovoru! Polako ču počet štedit pa se zaputit do mehaničara da vidimo što čemo. Jel znaš možda koliko to traje dan dva?

Edited by frenki sdi

Iz osobnog iskustva reci cu ti da ti se neisplati...Uopce se neisplati otvarati motor niti ista raditi po klipovima, bloku itd... Barem danas mozes naci motor za nekih 500€ za kojeg ti ljudi daju garanciju... Ovako imas kompletno uređenje glave, ventili, vođice, klackalice, karike, leteci lezajevi, brtva glave, remenje...itd... a i nikada neznas kako ce izgledati kada otvoris motor....Sad kako ti hoces...meni osobno iskustvo govori nikada vise otvarati motor...

Sve je to dvosjekli mač.... I taj motor po garancijom mozer kihnut nakon garantnog roka od 6mj il god dana..

Uostalom nit znas koji su uopce djelovi unutra.... (kvalitet i brand)

Karike i leteći ležajevi te brtva i pokoji semering i gumice ventila (ventile samo ušlajfat ako nemaju lufta) i to je to...

Naravno ako su klipovi ok i cilndri ok.

Imam ti ja urađen goli motor ali TDI, lako ga je pretvoriti u sdi. Sve urađeno, glava, ventili, nove karike, leteći ležajevi i glavni ležajevi sve iz originala.

dsc07772g.jpg

dsc07775p.jpg

Imam ti ja urađen goli motor ali TDI, lako ga je pretvoriti u sdi. Sve urađeno, glava, ventili, nove karike, leteći ležajevi i glavni ležajevi sve iz originala.

sta ti to u sobi cuvas :lol2

kolka mu je cijena ak se smije znati il da te pitam na PM

Ostavio sam ga kod babe na selu. 4000 Kn. Zaboravio sam napisati da ide i sa novim zupčastim setom, znači španer, vodena pumpa, klizači i remen. Imam i VP pumpu od njega i kompresor klime kao i dizne.

TDI mijauuuu! Al što če mi to? Moj motorek je dobar još, i volio bi napravit ovo što AUTOFREAK kaže

>"Karike i leteći ležajevi te brtva i pokoji semering i gumice ventila (ventile samo ušlajfat ako nemaju lufta) i to je to...

Naravno ako su klipovi ok i cilndri ok. "<

Ne pada mi na pamet da kupujem neki drugi motor, samo ču osvježitit svoj.

Ma može on i ovako vozit, troši če ulje nešto više doskočit ču tome 15w40 uljem. SDI zahtjeva 505.000

Ali ako se može to rješit volija bi to napravit jer me nadolivanje živcira i nikad nisi miran kad se negdi zaputiš tu je i dim!

15w40 je gusto i ne bas za zimu... al dobro dalmacija moze proci :)

Gore nisam naveo set zupč. remenja (čisto da nebi bilo nedorečeno) :)

Tako sam i ja mislio samo cu srediti glavu motora pa op 4000 milje kn, pa nakon nekog vremena op opet otvaraj motor pa karike, pa opet nevalja pa leteci...na kraju ispod 8000 milja nisi...Jedan mi je majstor rekao, sta ti mislis dali u njemackoj imaju strojeve za honovanje blokova ili vadenje kosuljica cilindara? to se tamo neradi...Drugi motor i rijesena stvar...

Hvala AUTOFREAK, remenje san prominija prije godinu dana, gledajte ja idem s predožbom da je blok ok, prvo ču mu izmirit kompresiju a nakon toga ču vidit kako i što. Ako je kompresija u redu onda ču posumljati na gumice ventila i uljne prstenove i tu vjerujem da če mi polugeneralka pomoći. A ako je loša e onda jebi ga :)). Nek loče 15w40, kako si reka za Dalmaciju je to ulje ok>manje če ga papati.

I opet naglašavam pali ok, vozi ok, nema nikakvih posebnih nuspojava osim dima kad ga stisneš i potrošnje ulja, ja bi s njime sada do Španjolske bez problema samo bi mora nadolivati ulja :rolleyes:

Prijatelju ja cu ti (imam servis) reci da se manes kupnje drugog motora jedino ako znas taj drugi motor

sigurnija opcija je slozi i znas da si 100 a mozda i vise tisuca miran, ovisi kakav si vozac

ako ti je blok u banani strojna obrada bloka npr. piksiranje je 1300kn i ostaju ti stari klipovi stavis nove karike i letece, gore slozis glavu i gas

tu ces platit al ces znat sta imas a rabljeno je rabljeno isto ko sto vec imas

ak imas majstora besplatno nece te ispast vise od 5000kn je kazes da si mjenjao set zupcastog

ja sam takav motor slozio (SDi) sve sa blokom i novi remen, razvod je bio promjenjen prije 35000km al sam ipak stavio samo novi remen i covjeka je ispalo 8300kn s tim da sam mu morao staviti 4. klip novi

8300 sve i djelovi i obrada bloka i glave i ruke

Hvala ti na informacijama i ponudi, ti si ipak u Zg a ja doli na moru, vjerovatno ču u petak do mehaničara pa da vidimo kompresiju pa ču se savjetovat tamo o rentabilnosti takvog zahvata.

Kad mi oni nešto predlože ili dadu neku ponudu javit ču ti da je analiziramo

Hvala ti još jednom!

Edited by frenki sdi

isto bi radije osvježio ovaj, pa znam šta imam i da neću imat sigurno problema

Edited by vwgolf3

Odveza ja njega doktoru jučer ujutro, sutra če biti gotov, polugeneralka + bregasta osovina je dobila svoje pa i nju, javim daljnje utiske

Edited by frenki sdi

Evo gotovo! Kod Rusa! Sad polako do 2500 okretaja nekih 3000km nakon toga izmjena ulja i filtera i praši!

Lipše radi uglađenije. Reka mi je da su cilindri kao novi, promijenjeni su hidropodizači karike i bregasta koja je napukla + sve ostalo što ide uz polugeneralni servis

Edited by frenki sdi

Evo gotovo! Kod Rusa! Sad polako do 2500 okretaja nekih 3000km nakon toga izmjena ulja i filtera i praši!

Lipše radi uglađenije. Reka mi je da su cilindri kao novi, promijenjeni su hidropodizači karike i bregasta koja je napukla + sve ostalo što ide uz polugeneralni servis

Koliko novaca?

5.000,00 kn

Koliko su ruke od tog iznosa??

Od staroga isto maže ulje cca 2,5l na 10tkm, prošlu zimu na -15 palio sa dva grijača,

sve drugo 5 jedino to je.... ulje!

Da ne otvaram novu temu, imam pitanje gdje najbolje dati ispitat i obradit glavu za TDI? I dal ima kakvih mogucnosti varenja ako je pukla na kojem kanalu?

Pa primjetio sam da ljudi dosta hvale autoservis Meic?

Jučer san primjetija jednu stvar na autu. Prije kad bi se vozija sa malo otvorenim portapakom (ono kao držiš drško od metle unutra i nemoš zatvorit) uvik bi se ugušija u autu od ispušnih dimova (kovitla sve nazad u kabinu) I baš smo jučer kupili neku peć i nisam opet moga zatvorit portapak i vozim i skoro se više ništa ne osječa, samo ono malo, s obzirom na prije polugeneralke kad san umira unutra od ispušnih :)

Edited by frenki sdi

moj golf 1.9D '97 sa 220 000 km na satu (uvoz) na 10 000km popije oko 2l ulja (shell 10w40 hx7 diesel), dobro ide, na hladno dobro pali, ne dimi, motor suh ko barut... ne pada mi na pamet još ga otvarati. mislim da je potrošnja sve do 0.5l na 1000 km prihvatljiva i do tad ne treba otvarati motor... svaki dizel troši ulje... ako sam u krivu, vi iskusniji ispravite me.

Edited by vw-fan1986

0