0
Tole

Izrada alu felgi??

Recommended Posts

Ako sam pogriješio topic unaprijed se ispričavam jer stvarno neznam gdje bi ovu temu svrstao...dakle zanima me da li ima netko tko se bavi izradom alu felgi i jel to uopće moguće napravit???imam tri felge i fali mi četvta koju ne mogu nigdje naći,već sam očajan pa me zanima jel se može napravit??Unaprijed hvala!!!

Gotovo nemoguće, koliko bi ti novaca trebalo za tako nešto, mateijal, izrada kalupa, testiranje, centriranje.... ma ustvari nemoguće haha, takve stvari se rade u serijama po nekoliko desetaka tisuća komada da bi bilo isplativo, zato su male serije skupe...

jedino da su tako rijetke da su ostale još samo te tri pa onda ajd i nekako. Kontaktiraj proizvođača i pitaj dali možda imaju još uvjek tu felgu...

btw o kojoj se felgi radi???

edit:

evo ti pa pogledaj kako izgleda proizvodnja...

Edited by HCC_R

Sta nije to audi OEM felga?

Dugo su se jedne vrtile po oglasima i imaju onaj ljepi mat sivi audiev znak. Mislim da ih je tihica kupio.

izradu ovakve jedne ces platit vise nego vrijede 4 takva nova seta felgi

izvedivo je al neisplativo :palacg

Nije ovo tak rijetka felna da se nabaviti, dobro istina da je do sad ti nisi mogo nabavit al pricekaj malo bit ce takvo nesto u oglasnicima, a ovo sa izradom prekomplicirano, trebas takav materijal takav komad aluminija, pa da ti je netko skine mjere i prebaci na kompjuter, pa CNC pabalansiranje, svakako preskupo i komplicirano

pa ako je oem felga ajde u ovlasteni i vidi dali je imaju jos za narucit a po obliku mi se cini da bi trebalo bit i na kraju bi ti moglo bit isplativo...

može se naručit u ovlaštenom...ali će cijena biti paprena... ove moje u 15'' koštaju 2500kn po komadu...

ne možeš staviti jednu repliku i jednu OEM na auto jebote, mogli ste je od papira napravit' onda

znači ništa od toga,bit će red dalje tražit po oglasnicima il otić u ovlašteni ako su od audija....RI VW nije ništa posebno s tim felgama nego sam ih dobio za džabe pa bi bilo šteta da propadnu...hvala svima na odgovorima!!!

Nije ovo tak rijetka felna da se nabaviti, dobro istina da je do sad ti nisi mogo nabavit al pricekaj malo bit ce takvo nesto u oglasnicima, a ovo sa izradom prekomplicirano, trebas takav materijal takav komad aluminija, pa da ti je netko skine mjere i prebaci na kompjuter, pa CNC pabalansiranje, svakako preskupo i komplicirano

netreba komad istog aluminija

daju se kupit gotove felge raznih sirina, zoll-a i et-a po zelji i to sa potpuno zapunjenim srcem i onda samo na CNC i skines kak i gdje zelis (zeljeni dezen)

a kaj se mjera tice postoje laserski citaci koji ocitavaju, skeniraju određeni marerijal (felgu) u 3D dimenziji,

i sam program prebacis na CNC i gotov poso, al kao sto rekoh neisplativo preskupo bi te doslo

u Americi se masovno to radi i vjerujem da tam kosta ko suho zlato jer su to sve unikati a kamoli kod nas

npr. American Chopers iz USA ima vise manje sve felge homemade a i vise firmi ne samo oni

ne možeš staviti jednu repliku i jednu OEM na auto jebote, mogli ste je od papira napravit' onda

Koji kralj!!! :respekt

Ovo su s Audija TT felge. Takve imam ja na Fabiji. Ova felge će te u ovlaštenom vjerojatno doći do 3000,00 kn što je opet neisplativo jer se unazad godinu dana prodavao set za 2000 kn u nekom od oglasnika. Možda najbolje da se strpiš ili da ti netko pogleda po otpadima s novijim autima :)

Uostalom, s unutarnje strane felge imaš Audijevu katalošku oznaku pa nazovi servis i provjeri koja je cijena :)

^^^ Još ja gledam i mislim si, pa znam da ih netko ima na autu! :lol:

2Tole - Prati malo i onaj slovenski oglasnik avto.net! :da

i frend mi je rekao da su s audija TT,al sam bio malo skeptičan al ako ti golfijaner tako kažeš onda valjda jesu...budem otišao u ovlašteni pa ću se raspitat...a ako ih imaju jel se može kupit samo jedna???

Damijan - hvala na info :palacg

golfijaner aj ti meni prodaj svoju jednu da si skratim muke :zivio

Edited by Tole

Ili meni prodaj te 3 :)

kaj si kupil novi šlauf? :rotfl

Može se kupiti samo jedna, a osim toga i TT prethodne generacije je relativno nov auto pa ako su imali za prvu seriju mk4 gti onda će imati i za ovo :)

Ako je to 8N0601025C onda imas srece ;)

Edited by sandra

Ako je to 8N0601025C onda imas srece ;)

Da upravo taj broj piše ispod...kako misliš imam sreće??

0