Tole 0 Posted October 12, 2010 Ako sam pogriješio topic unaprijed se ispričavam jer stvarno neznam gdje bi ovu temu svrstao...dakle zanima me da li ima netko tko se bavi izradom alu felgi i jel to uopće moguće napravit???imam tri felge i fali mi četvta koju ne mogu nigdje naći,već sam očajan pa me zanima jel se može napravit??Unaprijed hvala!!! Share this post Link to post Share on other sites
HCC_R 0 Posted October 12, 2010 (edited) Gotovo nemoguće, koliko bi ti novaca trebalo za tako nešto, mateijal, izrada kalupa, testiranje, centriranje.... ma ustvari nemoguće haha, takve stvari se rade u serijama po nekoliko desetaka tisuća komada da bi bilo isplativo, zato su male serije skupe... jedino da su tako rijetke da su ostale još samo te tri pa onda ajd i nekako. Kontaktiraj proizvođača i pitaj dali možda imaju još uvjek tu felgu... btw o kojoj se felgi radi??? edit: evo ti pa pogledaj kako izgleda proizvodnja... Edited October 12, 2010 by HCC_R Share this post Link to post Share on other sites
oglascado 0 Posted October 12, 2010 Prije da češ nać četvrtu polovnu nego da češ napravit novu,nekako negdje Share this post Link to post Share on other sites
Tole 0 Posted October 12, 2010 (edited) Ma to sam si i mislio al morao sam pitat da se uvjerim...ko pita ne skita ....Speedline 16 cola,evo slika pa pogledaj... http://img232.imageshack.us/i/06052010037.jpg/ Edited October 13, 2010 by pikzibner Share this post Link to post Share on other sites
skrle 1 Posted October 12, 2010 Sta nije to audi OEM felga? Dugo su se jedne vrtile po oglasima i imaju onaj ljepi mat sivi audiev znak. Mislim da ih je tihica kupio. Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted October 12, 2010 ima na vwvortexu kak je lik radil felge za vento mi se čini...nije to samo tak Share this post Link to post Share on other sites
luxy 0 Posted October 12, 2010 izradu ovakve jedne ces platit vise nego vrijede 4 takva nova seta felgi izvedivo je al neisplativo Share this post Link to post Share on other sites
Denis_TDI 0 Posted October 12, 2010 Nije ovo tak rijetka felna da se nabaviti, dobro istina da je do sad ti nisi mogo nabavit al pricekaj malo bit ce takvo nesto u oglasnicima, a ovo sa izradom prekomplicirano, trebas takav materijal takav komad aluminija, pa da ti je netko skine mjere i prebaci na kompjuter, pa CNC pabalansiranje, svakako preskupo i komplicirano Share this post Link to post Share on other sites
maleni_vr6 0 Posted October 12, 2010 pa ako je oem felga ajde u ovlasteni i vidi dali je imaju jos za narucit a po obliku mi se cini da bi trebalo bit i na kraju bi ti moglo bit isplativo... Share this post Link to post Share on other sites
Jura 0 Posted October 12, 2010 može se naručit u ovlaštenom...ali će cijena biti paprena... ove moje u 15'' koštaju 2500kn po komadu... Share this post Link to post Share on other sites
MarkoGTi 0 Posted October 12, 2010 Dali postoje talijanske replike tih felgi,ako ti išta pomaže??? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted October 12, 2010 Cek, sta je tako posebno kod tih felgi? neka sentimentalna vrijednost ili? Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted October 12, 2010 ne možeš staviti jednu repliku i jednu OEM na auto jebote, mogli ste je od papira napravit' onda Share this post Link to post Share on other sites
Tole 0 Posted October 12, 2010 znači ništa od toga,bit će red dalje tražit po oglasnicima il otić u ovlašteni ako su od audija....RI VW nije ništa posebno s tim felgama nego sam ih dobio za džabe pa bi bilo šteta da propadnu...hvala svima na odgovorima!!! Share this post Link to post Share on other sites
luxy 0 Posted October 12, 2010 Nije ovo tak rijetka felna da se nabaviti, dobro istina da je do sad ti nisi mogo nabavit al pricekaj malo bit ce takvo nesto u oglasnicima, a ovo sa izradom prekomplicirano, trebas takav materijal takav komad aluminija, pa da ti je netko skine mjere i prebaci na kompjuter, pa CNC pabalansiranje, svakako preskupo i komplicirano netreba komad istog aluminija daju se kupit gotove felge raznih sirina, zoll-a i et-a po zelji i to sa potpuno zapunjenim srcem i onda samo na CNC i skines kak i gdje zelis (zeljeni dezen) a kaj se mjera tice postoje laserski citaci koji ocitavaju, skeniraju određeni marerijal (felgu) u 3D dimenziji, i sam program prebacis na CNC i gotov poso, al kao sto rekoh neisplativo preskupo bi te doslo u Americi se masovno to radi i vjerujem da tam kosta ko suho zlato jer su to sve unikati a kamoli kod nas npr. American Chopers iz USA ima vise manje sve felge homemade a i vise firmi ne samo oni Share this post Link to post Share on other sites
Damijan 0 Posted October 13, 2010 ne možeš staviti jednu repliku i jednu OEM na auto jebote, mogli ste je od papira napravit' onda Koji kralj!!! Share this post Link to post Share on other sites
golfijaner 0 Posted October 13, 2010 Ovo su s Audija TT felge. Takve imam ja na Fabiji. Ova felge će te u ovlaštenom vjerojatno doći do 3000,00 kn što je opet neisplativo jer se unazad godinu dana prodavao set za 2000 kn u nekom od oglasnika. Možda najbolje da se strpiš ili da ti netko pogleda po otpadima s novijim autima Uostalom, s unutarnje strane felge imaš Audijevu katalošku oznaku pa nazovi servis i provjeri koja je cijena Share this post Link to post Share on other sites
Damijan 0 Posted October 13, 2010 ^^^ Još ja gledam i mislim si, pa znam da ih netko ima na autu! 2Tole - Prati malo i onaj slovenski oglasnik avto.net! Share this post Link to post Share on other sites
Tole 0 Posted October 13, 2010 (edited) i frend mi je rekao da su s audija TT,al sam bio malo skeptičan al ako ti golfijaner tako kažeš onda valjda jesu...budem otišao u ovlašteni pa ću se raspitat...a ako ih imaju jel se može kupit samo jedna??? Damijan - hvala na info golfijaner aj ti meni prodaj svoju jednu da si skratim muke Edited October 13, 2010 by Tole Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted October 13, 2010 Ili meni prodaj te 3 Share this post Link to post Share on other sites
Vix 0 Posted October 13, 2010 Ili meni prodaj te 3 kaj si kupil novi šlauf? Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted October 13, 2010 kaj si kupil novi šlauf? ahahahahahah Share this post Link to post Share on other sites
golfijaner 0 Posted October 14, 2010 Može se kupiti samo jedna, a osim toga i TT prethodne generacije je relativno nov auto pa ako su imali za prvu seriju mk4 gti onda će imati i za ovo Share this post Link to post Share on other sites
sandra 0 Posted October 14, 2010 (edited) Ako je to 8N0601025C onda imas srece Edited October 14, 2010 by sandra Share this post Link to post Share on other sites
Tole 0 Posted October 14, 2010 Ako je to 8N0601025C onda imas srece Da upravo taj broj piše ispod...kako misliš imam sreće?? Share this post Link to post Share on other sites