Tole posusje 0 Posted November 12, 2010 Pozdrav Eto vjerovatno sam u mogucnosti nabaviti neke od bilsteinovih gewindi za svoga golfera peticu 1.9TDI 105PS pa ne bi bilo loše da me malo uputite koje gewinde i kako se cijene kreću ako netko zna. Zahvaljujem Napomena: samo bilstein da ne bude pametovanja tipa, uzmi si eibach itd.. Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted November 12, 2010 odes na bilstein stranicu i imas par modela i kupis one za koje imas para i amen ! Share this post Link to post Share on other sites
Igor_ZG 0 Posted November 12, 2010 Sta je tebe puklo pa ode na bilstein gewinde? Edit:a da sad sam se sjetio,sigurno preko firme mozes nabavit Share this post Link to post Share on other sites
exfreerider 1 Posted November 12, 2010 NJima se obrati http://www.autohrvatska.hr/ Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted November 12, 2010 Bilstein VE3B375 prednji i BE5A818 zadnji B6 Sport za 3500 Kn sva četiri ako ti odgovara? Nisu gevinde ali su upside-down monotube a idu na standardne opuge i dobiješ s vrhunskim gumama naljepnicu na cesti. Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 12, 2010 http://www.bilstein.com.hr/ Share this post Link to post Share on other sites
manni 0 Posted November 12, 2010 Sportski program B6 SPORT BILSTEIN B6 - amortizeri sportskih karakteristika namijenjeni uporabi sa serijskim oprugama. Amortizeri koriste vrhunsku jednokomornu upside-down plinsku tehnologiju u svim modelima gdje je to moguće. Automobil opremljen B6 amortizerima ima značajno bolja vozna svojstva od serijskog automobila, bez smanjenja udobnosti vožnje. B8 SPRINT BILSTEIN B8 - sportski amortizeri skraćenog hoda jednokomorne upside-down konstrukcije (gdje je to moguće) namijenjeni automobilima opremljenim sportskim skraćenim oprugama. Sportski jednokomorni B8 amortizeri u kombinaciji sa sportskim oprugama jamče u svakom trenutku idealno opterećenje elemenata ovjesa te osiguravaju atraktivan izgled i sportska vozna svojstva automobila. B10 POWER KIT BILSTEIN B10 - set 4 plinska amortizera i 4 progresivne sportske opruge koji vašem automobilu daju agresivan klinasti izgled te bitno poboljšavaju vozna svojstva. Setovi imaju vrlo povoljnu cijenu a automobil spuštaju 60 mm na prednjoj i 40 mm na stražnjoj strani. B12 TUNING KIT BILSTEIN B12 - set 4 amortizera B8 i 4 posebno dizajnirane sportske opruge. Setovi se posebno ispituju i prilagođavaju za svaki tip vozila kroz dugotrajna ispitivanja, uključujući testiranje na legendarnoj stazi Nürburgring-Nordschleife. S ovim setom automobil dobiva izvrstan sportski izgled (spušten 25-40 mm, ovisno o modelu) i fantastična vozna svojstva bez gubitka udobnosti u svakodnevnoj vožnji. B14 PROFESSIONAL SUSPENSION SISTEM BILSTEIN B14 - set ovjesa nastao iz iskustva u automobilizmu, kojeg uz sve prednosti jednokomorne upside-down sportske konstrukcije karakterizira i mogućnost podešavanja visine vozila pomoću navoja na tijelu amortizera. 123B16 PSS9/PSS10 BILSTEIN B16 - najbolji i najpoznatiji tuning set na tržištu. Amortizeri su osim po visini podesivi i po tvrdoći u 9 ili 10 stupnjeva i to u oba smjera, kompresiji i ekstenziji. B16 je apsolutni high-end u svijetu sportskih ovjesa. Novost u ponudi i daljnji iskorak u visokoj tehnologiji su varijante B16 RIDECONTROL (elektronska regulacija tvrdoće iz cockpita automobila) i B16 DAMPTRONIC (aktivni sustav ovjesa) BILSTEIN MOTORSPORT BILSTEIN je s 45 godina iskustva u automobilizmu, uključujući naslov prvaka u Formuli 1, neizbježan partner timova u najrazličitijim kategorijama automobilističkih utrka. U ponudi su amortizeri za različite tipove automobila i kategorije natjecanja. Share this post Link to post Share on other sites
boby 1 Posted November 12, 2010 ja sam sebi uzel B8 amortizere i krače fedre i pre zadovoljan malo mi je bil u početku tvrđi ali opet u odnosu na gewinde,mekaniji i kaj je naj važnije dobil sam visinu koju sam htio. istina da se s njima ne može auto zabit u pod, ali s 18" kotačima gore i svakodnevna vožnja oko 80km svaki dan po našim cestama ovo mi je bila najbolja investicija s obzirom na uloženo-dobiveno sad ovisi kaj želiš izgled ili udobnost :zivio Share this post Link to post Share on other sites
Tole posusje 0 Posted November 13, 2010 Hvala svima na odgovorima @ sdi racer- nebi hvala, uzet cu nove gewinde Pa više bi udobnost i performanse a ne tolko izgled.. nebi ja da bude skroz u podu, recimo 30-40mm niže maximalno nego sto je sada zato sto se znam nekad popest i na neki niži rinzol i svaki dan se vozim po gradu di je milijon ležećih i naše ceste su loše itd.. tako da bi prije svega udobnost i performanse.. Gledam da bi uzeo b12, jel ih netko mozda ima da mi pomogne u odabiru? Share this post Link to post Share on other sites
josip 1 Posted November 15, 2010 Ja sam za polo uzeo B16 pss9 i imam samo riječi pohvale za njih....drže jako dobro i nisu pretvrde, teško je opisati kako drže dok se ne provozaš na njima Share this post Link to post Share on other sites
Ivo_022 1 Posted November 16, 2010 Ja sam za polo uzeo B16 pss9 i imam samo riječi pohvale za njih....drže jako dobro i nisu pretvrde, teško je opisati kako drže dok se ne provozaš na njima ima li velike razlike u udobnosti izmedu 9 stupnjeva tvrdoće; najtvrđi vs najmekši? U odnosu na serijski ovjes Cup Editiona, B16 u najmeksoj postavci, da li je udobniji? Share this post Link to post Share on other sites
josip 1 Posted November 17, 2010 najmekše je malo mekše od serijale a na najtvrđe ti mogu zubi ispadat ako je 1 najtvrđe a 9 najmekše ja se vozim na 4 naprijed a 6 iza. nakon puno podešavanja to se pokazala kao najbolja varijanta za svaki dan uz moju težinu prednjeg kraja...uglavnom billstein je za svaku preporuku u svakoj varijanti Share this post Link to post Share on other sites
manni 0 Posted November 21, 2010 najmekše je malo mekše od serijale a na najtvrđe ti mogu zubi ispadat ako je 1 najtvrđe a 9 najmekše ja se vozim na 4 naprijed a 6 iza. nakon puno podešavanja to se pokazala kao najbolja varijanta za svaki dan uz moju težinu prednjeg kraja...uglavnom billstein je za svaku preporuku u svakoj varijanti Share this post Link to post Share on other sites
vw 4ever 0 Posted February 16, 2011 Ja sam za polo uzeo B16 pss9 i imam samo riječi pohvale za njih....drže jako dobro i nisu pretvrde, teško je opisati kako drže dok se ne provozaš na njima potpis bio vožen u cupu, i stvarno je naljepnica.... i po našim cestama se čuje kao da si u golfu dvojci, kak nabija, al je užitak Share this post Link to post Share on other sites
Golf 3 G60 0 Posted February 16, 2011 Koliko koštaju ti B16 amortizeri i gdje se mogu kupiti u HR.Pozdrav Nino! Share this post Link to post Share on other sites
exfreerider 1 Posted February 17, 2011 Tko treba Bilstein gewinde neka mi se javi na pp Share this post Link to post Share on other sites