1 1
Dino_46

čišćenje mjerača protoka zraka na TDI motorima

Recommended Posts

@RD1 - to je istina, ja to radim samo jedanput na svakom autu

@mrkiOS - govorim o tim mjeracima od TDI motorima, moj svaki ima metalnu mrezicu. a čađi ti se tako ako dugo ne mijenjas filter zraka, nije to takva ćađ kakvu mislis, cista mala čađ kaj ju skoro ne vidis, i zbog toga ti to moze puknuti, zbog tezine, a taj mjerac mjeri protok zraka i daje turbini koliko turbina "trazi" , imas i jos jednu vrstu tih mjeraca, npr, na audiu a4, ti se nedaju rastepsti

@dean - najbolje novi kupiti ako imas novci za njega i normalno da se auto preporodio!

previše posla za kratkotrajnost mjerača, a mrki govori o onim mjeračima gdi se samo štift mijenja, to imaju noviji svi TDIi... a ima i za njih rješenje, ti se ni nemoraju čistit, samo je sve to kratkog vijeka

Ljepo odi u ljekarnu i kupi izopropilni alkohol i potopi maf u to, promućkaj i ostavi da se suši. Po meni bolji način od spreja jer ispere maf, nećistoća ostane u tom alkoholu, a ovak sa sprejem ta nećistoća nema kud otić, i dalje ostane u maf-u.

to moraju čistit oni kojima usisni ventili nedrže pa smjesa "pobegne" na usisi van ili im na iberlauf pušeeeee .... ili stavljate one bosanske ili kineske filtere zraka pa vam se komadiči filtera nalove na mjerač.

čiščenje pomaže ali uz uvjet da je mjerač hladan, da nije pod naponom, da se dobro osuši, da se nedira po nijednom elementu unutar njega.

ja ga danas skinuo i oprao sa, po preporuci, nekakvim alkoholom u spraju (nisam htio sa kontakt sprayom jer ostaje mastan) i izaslo je dosta smeca/cnila/čađe, a i bas se vidjelo da je bio crn, zmazan i začađen...samo sam isao skidati onu mrezicu (na strani turbine, ova od filtera netaknuta), al nejde to tak lako tu sam malo falio, otkeljio ju skoro 70% ali se pocela trgati jer je pletena/zicana, pa samo vratio, kaj se dalo zaljepiti zaljepio onim moment lljepilom a kaj ne samo vratio i drzi ali nije 100%..-kaj ce sada biti!? -NIŠTA, jel!? (samo trazim potvrdu)

*isao ga cistiti iz razloga sto me u npr. u 20 voznji jednom zaezao, iskljucivao me "iz prometa" na 3000 iljade

Edited by Robiii

nije mi bas privlacno da cu to radit'...

jos uvijek Tako Dobro Ide... :)

to moraju čistit oni kojima usisni ventili nedrže pa smjesa "pobegne" na usisi van ili im na iberlauf pušeeeee .... ili stavljate one bosanske ili kineske filtere zraka pa vam se komadiči filtera nalove na mjerač.

čiščenje pomaže ali uz uvjet da je mjerač hladan, da nije pod naponom, da se dobro osuši, da se nedira po nijednom elementu unutar njega.

:rolleyes: o kineskom sto pricas u redu al sto se tice bosanskog e on ti je bolji i od vecine njemackih a sto se tice cijene skuplji je od vecine pa tako kad kupujem znaju mio trgovci radi cijene predlozit neki drugi u zavisnosti sta imaju na stanju,neki njemacki ili na pr. filtron a to ti dodze ruski il mozda poljski a bosanski tj.fabrika filtera tesanj ima vrlo vrlo visok standard,znam da nije tema al ne mogu procitati i ostati duzan dezinformacijama. :respekt

Break cleaner radi provjereno ali sve je to samo privermena varijanta.

A zašto se ne skida ona mrežica do filtera? Ja sam baš nju skino jer mi je bilo logičnije da ak ju loše zaljepim i otpadne nemre odletit u

usisnu i napravit još više problema.

A zašto se ne skida ona mrežica do filtera? Ja sam baš nju skino jer mi je bilo logičnije da ak ju loše zaljepim i otpadne nemre odletit u

usisnu i napravit još više problema.

ja sam svoj na 101 pd ocistio u 90 % alkoholu i ne pokazuje gresku niti nista vec 6 mjeseci ,a odvrnuo sam sa torahom ali sa pet onih krakovi svi imaju sest inace

Što se tiče filtera zraka... ja ga mijenjam na svakih 15kkm, ali ima i onih koji ga cijede i 90k ili ga mijenjaju kad se počne raspadat... takvom ne pomaže ni uber švapski filter :-).

Inače skužio sam da je najbolji od svih Hengst. Kod svih ostalih koje sam imao (Mahle/knecht, Mann i Filtron) kad ga vadim obrišem kućište i cijev do mrežice onim baby vlažnim maramicama. Jedino poslije hengsta je maramica ostala čista.

Edited by BrDa

1 1