RatZ 0 Posted November 16, 2010 nadam se da sam pogodio rubriku, malko mi se izgleda cuje turbina , kao lagano cvilenje u rasponu okretaja od 1800-2100 malo kao cvili tiho , kako citam da je to nista strasno da s time mogu jos dosta duko tako vozit, al eto malo razmisljam sta bi se dalo naporavit na ovoj masinici, ako je turbo u kraju , mozda da gledam uzet drugi , ako vec ga mjenjam mozda uzet neku jacu turbinu , pa izvuc par konjica, savjet koju turbinu da trazim? i do koliko love se krece takva igra, onda znam da je logicno gledat i veci intercooler koliki? od cega? injektori? sta bi jos trebalo? malo ajmo da vas cujem sta bi se dalo napravit... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted November 16, 2010 Ako je turbina na 90-ki pri kraju onda je i motor u kur..u za bilo kakvo dizanje snage. Inače ima prilično o toj temi na forumu, malo šnjofat... NHF Pozz Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted November 17, 2010 imam ti ja vece dizne, a mozda bi mogao i veci turbo opet nabaviti ako si stvarno zainteresiran Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 17, 2010 Ako ti crkne turbina pa hoces vecu, vidio sam na forumu oglas za turbinu sa 2.5tdi-a s nastavkom na 1.9tdi i pratece dizne + cipovanje i eto formule ili takodje u oglasima se prodaje turbina sa 2.0 tdi od 170ks pa bi morao nastavke preradjivati na 1.9 (treba ti tokar) nije previse posla u odnosu na dobitke Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 17, 2010 Ako je turbina na 90-ki pri kraju onda je i motor u kur..u za bilo kakvo dizanje snage. Inače ima prilično o toj temi na forumu, malo šnjofat... NHF Pozz to bih i ja rekao...obicno im turbine traju kolko i motor evo komsija moj, golf 3,okrenuo je ec jednom sat, sad ima 380 tkm kolko se cini mi i turbina mu je jos ok prva a motor je pri kraju znaci cak i nadzive motor Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted November 17, 2010 ..zavisi kakve vožnje.. ima ih koji su i 2, 3 promjenili i opet ju uspiju sahranit, a motor ko beba još Share this post Link to post Share on other sites
RatZ 0 Posted November 17, 2010 meni je motor beba, jos je mlad tek je okrenio 202tkm , jos ce on derat, al turbina nemoze drugo... to cu pomalo gledat , za nastavke napravit nije problem , samo me zanima koju turbinu da gledam uzet , tu od 170ks , od kojeg je to auta i koji je tip turbine ? koje injektore i sa kojeg auta , koliki IC? i jedno dobro cipanje sa mapiranjem , koliko bi se konjica moglo ocekivat? imam rodbine po njemackoj pa bi mi to mogli relativno jeftino nabavit... za koju bi ti mogao rjesiti turbinu i injektore? Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted November 17, 2010 nadam se da sam pogodio rubriku, malko mi se izgleda cuje turbina , kao lagano cvilenje u rasponu okretaja od 1800-2100 malo kao cvili tiho , kako citam da je to nista strasno da s time mogu jos dosta duko tako vozit, al eto malo razmisljam sta bi se dalo naporavit na ovoj masinici, ako je turbo u kraju , mozda da gledam uzet drugi , ako vec ga mjenjam mozda uzet neku jacu turbinu , pa izvuc par konjica, savjet koju turbinu da trazim? i do koliko love se krece takva igra, onda znam da je logicno gledat i veci intercooler koliki? od cega? injektori? sta bi jos trebalo? malo ajmo da vas cujem sta bi se dalo napravit... A po čemu si ti sad zaključio da je turbo pri kraju? ima lufta rotor? baca ulje kroz turbinu? neide kako treba? Načipiraj ga i netrebaš ništa šrafati a imaš več barem 110 ks..... Share this post Link to post Share on other sites
RatZ 0 Posted November 17, 2010 auto na 8tkm popije manje od deca ulja , 10w 40 mobil1 livam , a turbina znam da moze i dok pisti ovako vozit jako dugo... sva crijeva sam skidao gledao da nema koja rupica ili nesto , sve sto sma nasao je da na auspuhu onaj fleksibilni spoj je izgorio,malo pa tu pusta dim ,jedino mozda ako tu moze pistat... a od stvari koje mogu tako pistat ostaje samo turbina... ovo nisam rekao da cu radit ista , al bi volio da vidim sta mi treba pa da malo se rapitam, pa ako mi kapne neka parica da znam sta trazit, nema zurbe kod mene auto vozi i nema brige s njim , ali valja se pripremit... a cipanje samo me ne napaljuje... koliko bi se dalo svime ovime izvuc? Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted November 17, 2010 auto na 8tkm popije manje od deca ulja , 10w 40 mobil1 livam , a turbina znam da moze i dok pisti ovako vozit jako dugo... sva crijeva sam skidao gledao da nema koja rupica ili nesto , sve sto sma nasao je da na auspuhu onaj fleksibilni spoj je izgorio,malo pa tu pusta dim ,jedino mozda ako tu moze pistat... a od stvari koje mogu tako pistat ostaje samo turbina... ovo nisam rekao da cu radit ista , al bi volio da vidim sta mi treba pa da malo se rapitam, pa ako mi kapne neka parica da znam sta trazit, nema zurbe kod mene auto vozi i nema brige s njim , ali valja se pripremit... a cipanje samo me ne napaljuje... koliko bi se dalo svime ovime izvuc? Dizne druge + čipiranje oko 130 ks, a s drugim turbom neznam koliko bi dobio ks jer standardna turbina može puniti 1.4 - 1,5 bara a to je sasvim dosta pritiska za taj motor, jedino ako staviš vnt turbo pa če auto bolje vuči od niskih okretaja pa če malo bolje iči.... Share this post Link to post Share on other sites
RatZ 0 Posted November 18, 2010 dizne druge kazes, koje dizne? drugi turbo, koji turbo? od kojeg auta da trazim tu vnt turbinu? Share this post Link to post Share on other sites
16v.turbo 0 Posted November 18, 2010 ja bi na tvom mjestu prvo pregledao stanje motora, ako treba ulozio u preobnovu motora i tek nakon toga uradio dobar SM remap. mozemo dobiti preko 120 ks sa obicnim turbom ako zelis, i mnogo mnogo momenta. dobije se i nekih 300 rpm da ranije motor vuce, i mnogo bolja kriva snage, na tom motoru najveci dobitci budu na srednjim okretajima, bubam primjer, ako u vrhu snage dignes sa 90 na 120, moguce da ce na 2200 rpm sa 70 ks skociti na 110 recimo, a to je strasna razlika.. Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted November 18, 2010 (edited) dizne druge kazes, koje dizne? drugi turbo, koji turbo? od kojeg auta da trazim tu vnt turbinu? U tebe je cini mi se bosch pumpa ubrizgavanje??? Ako jest onda kao sto sam spomenuo u oglasima ima sa 2.5tdi -a mogu i preradjene su za 1.9tdi, tebi ne mogu ici dizne sa PD motora, za turbinu... pa vecina ti nece pasati a direktno kopcanje tako da mozes sa bilo kojeg uzeti i mislim da su sve vnt osim onih najslabijih ulaznih kao u tebe 90KS evo spisak turbina i u koje su se modele ugradjivale pa pogledaj malo http://www.dieselevante.it/turbochargers.asp?idfam=GT1749V Edited November 18, 2010 by Hari_kocka Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted November 18, 2010 http://www.vwclubcroatia.com/forums/index....c=44086&hl= Share this post Link to post Share on other sites
RatZ 0 Posted November 18, 2010 e napokon nesto konkretno mi kazete , znaci da trazim dizne i turbinu sa 2.5 tdi ali ne sa PD motora to je npr od audia a6 95-98 god? slazem se razmisljao sam o opciji samo mapirat , al kako mi je citius ubjasnjavao da je moju centralinu tesko mapirat jer treba lemit neke cipove sa novim mapama itd, zato bi slozio ovu turbinu jer je moja u kraju , i usput dizne , mozda auspuh sredit samo sa zadnjim loncem bez katalizatora i panel filter i onda ic na neko kvalitenije mapiranje , nepoznanica mi je dali intercooler trebam onda isto stavljat veci ako bi stavljao taj turbo sa 2.5 tdi? zna li itko koliki je ic kod vw transportera mislim 95god isto 1.9tdi od 130ks , mogu dobit njegov ic dzaba pa me zanima isplati li mi se ic po njega Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted November 18, 2010 Računaj da i tu turbinu sa 2.5 motora vjerovatno isto treba reparirati, sumnjam da češ naći neku u top stanju. Ispuh si složiš neki fi60 od turba do lonca. Panel filter, nećeš ništa dobiti, eventualno će ti biti malo dublji zvuk i turbo će više fućkat. Tako ako ti je do toga jednostavno stavi neku gljivu, jeftinije je učinak skoro isti. Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted November 18, 2010 95-98 je K14 turbo od KKK, prehistorička tehnika, na 2.5 motoru počne radit na 2500. Ne prčkaj, stavi NOVE dizne 232pp i čip. Ništa više. Tvoj 90KS nema ni sputer lagera ko 110AFN motor, tako da ja ne bi nabijao više od 120KS taj motor. Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted November 18, 2010 pa to onda turbo kao na mojoj duji Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted November 18, 2010 2.5 nije ista kutija. Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted November 18, 2010 dizne druge kazes, koje dizne? drugi turbo, koji turbo? od kojeg auta da trazim tu vnt turbinu? Da ja idem to raditi stavljao bi vnt turbo od 110 ks tdi, kupio neke dizne bolje za 1.9 tdi recimo na e-bayu, auspuh cca fi 60, kn panel (nije baš isto gljiva ili panel, panel se puuuno prije zaprlja jer nema ničega oko sebe) i remapiranje tj. čip tuning kod nekoga ko zna što radi.... I to bi onda bilo oko 130 ili više ks..... A turbina če ti onda tako fučkati da češ misliti da je pri kraju svaki put kad stisneš gas.... Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted November 19, 2010 (edited) samo sa ebaya ne, ako ti je motor drag. Uništiš ga i tako, da gurneš auto u prvo škarpu. i za cjenu turbine, kemijanja, etc..bolje da kupiš AFN motor, jer je i pumpa bolja. Ili od AHL 90Ks automatika. Edited November 19, 2010 by KR3MN1 van den BOSCH Share this post Link to post Share on other sites
RatZ 0 Posted November 19, 2010 samo sa ebaya ne, ako ti je motor drag. Uništiš ga i tako, da gurneš auto u prvo škarpu. i za cjenu turbine, kemijanja, etc..bolje da kupiš AFN motor, jer je i pumpa bolja. Ili od AHL 90Ks automatika. mislis kompletan swap napravit? o toj opciji nisam razmisljao... koji bi motor isao najbezbolnije u toleda moga? znam da se da sve upasat, ali volio bi ostavit ovu getribu , struju i instalacije, mislim samo koji bi motor i trubinu trazio Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted November 19, 2010 gle, razlika medzu 1Z i AFN ti je u diznama (bez remapa ide motor na dugi rok u bananu), onda imaju AFN motori 2 pumpe, 10 i 11 klip, onda ima AFN sputer leteče lagere, dok ima 1Z još iste ko 1.5-2.0 benzin i 1.5-1.6dizel motor, lošiji je AFN na ventilima, 7 osim 8mm, tako da nije rijetko da padne ventil u cilindar...klipovi su negdje full teflon, negdje samo stransko i tako dalje... nije tako ko sve budale kažu samo turbo i dizne su drugačije! uzmi AFN, 323 dizne i remap, to drži i vrlo dobro ide. Dok 1Z nije baš do jaja ako nije prije toga generalka, što opet košta 1500E+ Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 19, 2010 ili alh 90 ks iz golf 4 nabolji izbor za chip, dizne Share this post Link to post Share on other sites
KR3MN1 van den BOSCH 0 Posted November 19, 2010 nije tako dobro, jer imaš 10 i 11 klip, i nema rupa za dujo/trico. Share this post Link to post Share on other sites