vwfan1 0 Posted January 16, 2007 evo ovako imam golfa duju 1,3 sa cca 250 kkm i u skoro vrijeme sam mislio stavitii plina ali auto mi iovako neide ba?? a s plinom če jo?? i gore , pa sam mislio ubost 1,6 75 konja e sad pitanje je dali ide to na moj mjenjač bez ikakvih problema i ima li nekih drugih prepravki da to ubacim unutra Share this post Link to post Share on other sites
Peki 0 Posted January 16, 2007 evo ovako imam golfa duju 1,3 sa cca 250 kkm i u skoro vrijeme sam mislio stavitii plina ali auto mi iovako neide ba?? a s plinom če jo?? i gore , pa sam mislio ubost 1,6 75 konja e sad pitanje je dali ide to na moj mjenjač bez ikakvih problema i ima li nekih drugih prepravki da to ubacim unutra mislim da je najbolje da tomeka PM-as i dobit ces par starnica opisa pozz Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted January 16, 2007 ne pase ti mjenjac Share this post Link to post Share on other sites
Medo-12v-VD 0 Posted January 16, 2007 mislim da je najbolje da tomeka PM-as i dobit ces par starnica opisa pozz Također savjetujem PM Tomek Za to područje tata-mata... Share this post Link to post Share on other sites
matija0311 0 Posted January 16, 2007 pa stavi ne??t jače kad ti je tak ionak rega za 1.3...ja da sam na tvom mjestu stavljal bi min nekog gti-a 8v...MINIMALNO :D Share this post Link to post Share on other sites
vwfan1 0 Posted January 16, 2007 ne pase ti mjenjac znači trebao bi tra??iti i mjenjač za 1,6 ??? koja je razlika Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted January 16, 2007 znači trebao bi tra??iti i mjenjač za 1,6 ??? koja je razlika motori do 1400ccm su potpuno drukcijeg fizickog koncepta (nagnuti naprijed) od 1600 pa na vise (koji su nagnuti straga), zato ti getribe ne pasu. a pase ti sa bilo kojeg motora 1.6 na vise (020 oznaka kucista), eventualno ti za neke mjenjace moze trebat i kvacilo s tog motora s kojeg je getriba ako je drukcija spojnicka osovina (npr. tako je sa 16v) Share this post Link to post Share on other sites
vwfan1 0 Posted January 16, 2007 a ni?? morat ću malo razmisliti i potra??iit ako ima kakav dobar mjenjač za nać . nisam se jo?? 100% odlučio dali da idem na ovu kombinaciju sad malo prikupljam informacije Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted January 16, 2007 jel imas sad 4 il 5 brzina? Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted January 16, 2007 nista onda, mislio sam ti se ponudit da otkupim od tebe tu getribu da je 5 brz Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 0 Posted January 16, 2007 nista onda, mislio sam ti se ponudit da otkupim od tebe tu getribu da je 5 brz Fog - pa jesam ti ljepo reko da cu radije dat svoju superijornu getribu 085 CHX svom pravom prijatelju pa cak i jeftinije i u kompenzaciskoj kombinaciji,nego da je prodam tamo nekom ljevom... samo da znam da je getriba u dobrim rukama! Javi mi se, pa cemo se dogovorit , broj imas! Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 0 Posted January 17, 2007 (edited) odgovorio sam na PM vwfanu... i nisam napisao previse , peki da getribe su skroz drukcije... i kod promjene 1.3 na 16 ili 1.8 treba osim getribe mjenjat i stangu tj sve od saltunga unutra u kabini do mjenjaca jer je stanga od 1.3 malo kraca... vwfan - dobar mjenjac za 1.3 ili za 1.6 ??? ja sam upravo sad prodo moj vrhunski 5x mjenjac za 1.3 motor mom drugu magli! A za 1.6 ima moj drug magla prva liga mjenjac (gratis reklama VD - tata-mata od zanata i alata a uskoro za mjesec-2 (nadam se) vam spremam jos jedno veliko iznenadjenje,al za sad je javna tajna! vwfan - ja sam imao 1.3 na plin i isao je super ,jednako ko i benzin... meni skroz ok... samo dat 5000 kn za plin i jos 1500 za atest na taj tvoj motor sa 250t km se bas i ne isplati... a na 1.3 solidan motor ide plin bez problema... Edited January 17, 2007 by Tomek Share this post Link to post Share on other sites
vwfan1 0 Posted January 17, 2007 (edited) moram napraviti tro??kovnik koliko bi me to sve do??lo, uglavnom ako bi več i??ao na to stavio bi neki jači motor ,ali tomek svejedno hvala na ponudi imat ču te na umu ako se predomislim , uglavnom motor bi dobio sa svim agregatim granama znači komplet , znači fali mi mjenjač , poluge , polosovina, posuda za kočiono, neznam dali instalacija dolazi s motorom to jo?? moram vidjet , uh vidim da ču morat do venecije skočit, btw koliko drug magla pita za menjalnik , mo??e na PM Edited January 17, 2007 by vwfan1 Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted January 17, 2007 mjenjac 2Y cijenim 150e, dobis i kuplung s njim. imam ti i saltung takodjer, poluosovine od 16v.... Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 0 Posted January 17, 2007 moram napraviti tro??kovnik koliko bi me to sve do??lo, uglavnom ako bi več i??ao na to stavio bi neki jači motor ,ali tomek svejedno hvala na ponudi imat ču te na umu ako se predomislim , ma nema na cemu..ak sta treba samo pitaj... uglavnom motor bi dobio sa svim agregatim granama znači komplet , znači fali mi mjenjač , poluge , polosovina, posuda za kočiono, neznam dali instalacija dolazi s motorom to jo?? moram vidjet , uh vidim da ču morat do venecije skočit, sad nisam skuzio o cem pricas... ja imam 1.3 za prodat i ima 4x getribu... ako pricas o jacem motoru 1.6 1.8... motor bi trebo doc sa el-instalcijom cijelom,jer ako nije ,onda hm teshko je to sve nabavit i skrpat... pa radije nemoj uzimat ako nema el.instalaciju.. Share this post Link to post Share on other sites
vwfan1 0 Posted January 17, 2007 Da pričam o 1,6 to sam zaboravio pitati kad sam se čuo s tipom a valjda ima i instalaciju po??to je on stavio dimzela unutra Share this post Link to post Share on other sites
TheFog 1 Posted January 17, 2007 ako ti treba, frend prodaje 1.8 90ks iz duje sa frgom (GU oznaka motora) sa svom istalacijom, motor je repariran i u odlicnom stanju, dobis sve osim getribe za 800kn Share this post Link to post Share on other sites
vwfan1 0 Posted January 17, 2007 jo?? bolja varijanta, ima?? pm Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 0 Posted January 17, 2007 ako ti treba, frend prodaje 1.8 90ks iz duje sa frgom (GU oznaka motora) sa svom istalacijom, motor je repariran i u odlicnom stanju, dobis sve osim getribe za 800kn Fogu jezik brzi od mozga Al dobro spasio sam stvar Motor je prodan i u mom vlasnistvu Bio je rezerviran vec duze vrijeme za mene no sad je moj i jedva cekam da si ga slozim A drugi put cu morat pazit da ne lajem previse i ja kad imam interes u necemu VWFan - sad ces moc kupit ak oces mog 1.8 75ks krajem 2-og mjeseca... ili ovih 1.8-90ks ima na otpadima, ima u Zapresicu za 150 Eura samo motor... ima 2-3 komada E dai vazna napomena ako zelis plin metat na to... moras nabavit motor s papirima zbog atesta! Share this post Link to post Share on other sites
Guest zeto Posted January 21, 2007 Fogu jezik brzi od mozga Al dobro spasio sam stvar Motor je prodan i u mom vlasnistvu Bio je rezerviran vec duze vrijeme za mene no sad je moj i jedva cekam da si ga slozim A drugi put cu morat pazit da ne lajem previse i ja kad imam interes u necemu VWFan - sad ces moc kupit ak oces mog 1.8 75ks krajem 2-og mjeseca... ili ovih 1.8-90ks ima na otpadima, ima u Zapresicu za 150 Eura samo motor... ima 2-3 komada E dai vazna napomena ako zelis plin metat na to... moras nabavit motor s papirima zbog atesta! kako to misli??,motor sa papirima......koliko ja znam,ako ide na atest,onda mora biti samo motor po kubika??i i snazi jednak u papirima,al broj motora se nigdje neuvodi,jer to je potro??an materijal........ Share this post Link to post Share on other sites
vwfan1 0 Posted January 21, 2007 a vjeroajtno zbog podrijetla motora bi trebali papiri , makar meni to ne igra neku ulogu jer nemslim plačati regu az 1,8 več 1,3 Share this post Link to post Share on other sites