0
Tole posusje

R32/ED30 zadnji branik

Recommended Posts

Dakle jel zna neko di ovog ima za nabavit.. jel ima neko da izraduje replike ili nesto slicno

Ovo mi je najljepsi zadnji branik koji sam vidio na golfu :)) i super bi pasao na mog golfa pa ako neko zna nesto neka javi

Zahvaljujem unaprijed :palacg

p1220360.jpg

nigdje posebno, novi u ovlaštenom a polovni u oglasnicima, ima replika, trebas gledat, uvjek ima barem dva oglas u kojima ih ljudi izrađuju, i u trgovini autodjelova ima zamjenskih možda!

Ovo mi izgleda kao neka kombinacija između r32 i ed30 branika,jer rupu za auspuhe ima na lijevoj strani,a "mačje oči" su kao na r32 braniku

mislim da je zadnji u ovlaštenom oko 2600, a kopije ima po oglasima oko 800 sam bio našo!

aj mi pm-aj ak ti nije problem oglas po njuskalu ili nesto.. ako znas ko mi to moze napravit da valja ;)

@galaxy: da pa to je gornji dio r32 a donji editionov kao.. meni je prelijep ;)

Nemože biti,jer je sve to na donjem dijelu,gornji dio počinje iznad mačjih očiju

Edited by Galaxy

Nemože biti,jer je sve to na donjem dijelu,gornji dio počinje iznad mačjih očiju

hehehe, ma znam da.. al gornji dio donjeg dijela onda :) evo jel moze tako :D

stvarno je krasan, a i lampe su mi preeepredobre...

i ja izmišljam kombinacije za zadnji branik, neznam ni sam, na kraju ću otići i kupit od GTIa novi i gotovo...

ma ajde samo nadji gdje da ga skopiramo i rjesen problem povoljno

To je branik od R32 sa zatvorenim centralnim rupama i složena je ta sa strane...a ima ti neki lik blizu ivaniću kaj ima sve žive te lipove i branike za V-icu, a sad dali ima od R32 neznam...

To je branik od R32 sa zatvorenim centralnim rupama i složena je ta sa strane...a ima ti neki lik blizu ivaniću kaj ima sve žive te lipove i branike za V-icu, a sad dali ima od R32 neznam...

nema sve zivo, nije to to, ima cunga lunge ili svoje dorade koje ne lice na nist prema originalu

ma ajde samo nadji gdje da ga skopiramo i rjesen problem povoljno

A nisam nikog vidio da to ima pa ne znam kog bi našo..

P.S Od tog lika iz ivanića sam uzeo prednji lip ed30 i super je sjeo, odlicna replika ;)

nigdje posebno, novi u ovlaštenom a polovni u oglasnicima, ima replika, trebas gledat, uvjek ima barem dva oglas u kojima ih ljudi izrađuju, i u trgovini autodjelova ima zamjenskih možda!

Ajde kolega ako je tako jednostavno :D nadi di ga ima i ja placam cevape :)

A nisam nikog vidio da to ima pa ne znam kog bi našo..

P.S Od tog lika iz ivanića sam uzeo prednji lip ed30 i super je sjeo, odlicna replika ;)

vidjet cemo sutra :rolleyes:

^Kolega, a što je sa onim mačijim očima (ako je u pitanju kopija) koje inače idu na R32 branik?

Edited by A.N.T.E.

triba bit inovativan :)

Harewood_House_VW_Festival_2010_006.jpg

gti branik 750kn

r32 samo difuzor oko 950kn

stvarno je krasan, a i lampe su mi preeepredobre...

a i to je rijesivo (pogledaj moje oglase) a kad budes u OS onda mozes i u zivo ;)

a i to je rijesivo (pogledaj moje oglase) a kad budes u OS onda mozes i u zivo ;)

lampe su odlične, samo si mi malo poskup... vidjet češ ih uskoro na golfu po Osijeku ;)

^Kolega, a što je sa onim mačijim očima (ako je u pitanju kopija) koje inače idu na R32 branik?

ja sam mu vec za macje oci rekao, napravim skoljke za njih i navarim na branik

fjxn3i.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

fjxn3f.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Šta kažeš na ovo?? Zatvorene rupe, izgleda mmi dobro... samo je sranje jer se radi iz kalupa, pa se malo žale da ne paše samo tako bez preinaka, i nikak dobit šliceve... a tak mi se čini za bilo koji dio iz kalupa...

Evo da i ja nešto iz vlastitog iskustva kažem svima koji idu u taj projekt da ne naiđu na problemčiće koje sam ja imao s tim, pošto sam išao u to. Dakle na svoj MK5 TDI sam htio stavit taj donji R32 branik. U ovlaštenom servisu takav originalni stoji 2100kn+difuzor 1100kn, i to gola plastika u pripremi za špricanje i lakiranje, i to bez mačjih očiju koje stoje 330 kn/par. Pošto bi me to izašlo oko 3550kn+ troškovi špricanja i lakiranja, a i problem s rupama za ispušne cijevi na sredini, a ja imam TDI bez ikakvih rupa, lako sam odustao od tog. Krenuo sam tražit po internetu replike i naišao na tog lika iz Kloštar-Ivanića koji se bavi tim stvarima, nazvao ga, potvrdio da ću uzet taj branik i nakon kraće konverzacije je pristao da mi zatvori rupe na sredini, a i rupu za poklopac na otvoru za vuču koji bi mi mogao zadavati potencijalne poteškoće. Isto tako je rekao da su mačje oči gore na braniku. Dogovorena cijena je bila 900 kn. Nakon toga sam dobrih mjesec dana čekao, pošto su navodno imali gužvu, pa sam si već i lagano pustio mira, pa ako nazove ok, a ako ne, idemo dalje. I zove nakon mjesec dana i veli da je branik gotov. Ja naravno pitam da provjerim jel napravljeno ono što smo se dogovorili, i veli da su rupe skrpane, al se pravi lud i veli da mačje oči nisu gore i da on to ne stavlja, već da to ima po trgovinama za rezervne dijelove po 50-60 kn. Ja uzimam telefon u ruke, zovem sve moguće takve trgovine po Zagrebu i okolici i svugdje dobivam isti odgovor-da nemaju! Otiđem u VW servis i dobivam odgovor da jedno mačje oko za takav branik stoji 165 kn. Zovem lika i velim mu da je 900kn puno za to bez mačjih očiju, odbijam da mi pošalje HP Expresom kako ne bih dobio doma "mačka u vreći", jer mogu otvorit paket tek kad platim i potpišem pošiljku. Odlazim do njega, iako imam 200km u oba smjera, pod uvjetom da mi nešto spusti za gorivo i cestarinu, na što on pristaje. Dođem dolje, njega nema, već nalazim radnike od kojih mi je jedan od njih to dao. Onako prislonim na svoj standardni branik i od oka zaključujem da bi trebalo odgovarati, a on mi veli da se sve drugo šarafićima pričvrsti, da bude ok, veli da su imali dodatnu zezanciju oko krpanja tih rupa i traži 900kn. Ja to odbijam, i velim da je "gazda" rekao da će mi spustit za gore navedeno. On se pravi lud na to i veli da kaj bi ja htio, da originalni takav stoji 500e, a da će mi ovaj potpuno isti ispast. Ja uzmem u ruke mob. i zovem "gazdu" i onda mi ovaj pušta na 800kn. Sad, kaj je, tu je. Dofuram ja to doma, čekam par dana u servisu da stignu mačje oči, plaćam tih cca 330kn za njih i odem k susjedu lakireru da mi to pofarba, on mi veli da nema problema, da će on sve sredit, da ja nek kupim samo 0,5l boje na bazi nitra po kodu koji mi piše. Dođem u trgovinu, a lik me hladno odbije da mi kao fizičkoj osobi to ne može prodat, već da mora biti firma i da moram imat OIB. Nabavljam OIB od jednog poznanika i plaćam cca 150 kn za 0,5l boje na bazi nitra. Složi mi lik u trgovini to prema dvijema karticama po tom kodu i ono od oka izgleda isto. To smo riješili. Donosim branik plastičaru jer sam htio da mi na difuzor nakelji 3 zupca, pošto su mi neke slike po netu dale ideju za to, pošto već nemam ispušnih cijevi. On govori da mi ne može "nakeljit" jer je to poliester i nije baš neka kvaliteta, al da će mi šarafima pričvrstit to za difuzor. Platim mu 200kn i riješim i to. Susjed mi pokitao šupljine između tih zubaca i difuzora, pošpricao i polakirao. Zatim donosim branik do frenda da mi pomogne to postavit. Skidamo donji standardni branik, odšarafimo sve što drži i bacamo se na novi. Eto opet problemčića oko točnog mjerenja i bušenja rupa u koje će sjesti kopče koje se nalaze na mačjim očima. Nakon par minuta riješimo i to. Evo novog problema, mačje oči bi mogle ispast prilikom već brzina i vibracija. Al režemo limene rezance i spigamo oko kopči tako da ne mogu ispast. Riješeno i to. Probamo pripasati, eto nove prepreke, kopči koje ima standardni branik po gornjem obrubu, koje škljocnu uz gornji branik, ovdje nema, tj. ima ih samo ravne, bez zubaca prema gore koji bi sjeli u utorčiće gornjeg branika. Time se branik odvajao od gornjeg. Nakon tolike zezancije, isfrustriranosti i promišljanja došli smo do zaključka da jedino možemo šarafićima spojiti gornji branik s tim "kopčama" donjeg. Evo novog problema, da bi skinuli stražnji gornji branik, morali smo skinuti i otpojiti obje stražnje lampe. Riješili smo i to, te smo išli spajat gornji i donji branik. Da samo spomenem da je jedan morao tiskati branike zajedno i gledati da nam se rubovi gornjeg i donjeg branika poklapaju, a drugi svrdlati precizno šarafiće kroz "kopče" donjeg i plast. utora gornjeg. To smo riješili i sve skupa postavili gore na auto. Još samo da spomenem da je trebalo "prepikavati" sa šarafićima i plast. "leptire" na koje se prišarafi ona zaštitna tkanina. Eto, izgubili smo dobrih 4-5 sati dok smo to stavili gore, iako nam se nisu rubovi sa strane na kraju poklapali, a i boju koju je izmješao lik u trgovini je ispala svjetlija od gornjeg branika, ali mi se zbog tolike zezancije, potrošnje vremena i umora jednostavno to više nije dalo prepravljat i kemijat. Na kraju su me troškovi tog branika ispali cca 1500kn, s tim da mi susjed-lakirer i frend koji mi je pomogao to montirati nisu računali ništa, već samo cugu. Tako da bi me vjerojatno ispalo još cca 100e više. Eto mog iskustva, možda je malo opširnije, ali nadam se da sam pomogao svima koji namjeravaju ići u to, da znaju kakve ih sve "prepreke" čekaju. Mislim, može se to složiti jako, jako dobro, ali stoji puno puno kemijanja, živaca i vremena. :)

Edited by kajboy

0