sapko 0 Posted December 4, 2010 (edited) Imam problem sa brisaćima na Golfu MK1 1,6d, 1981 godina proizvodnje. Brisaći rade na 1 i 2 brzini normalno te kada položaj ručice stavim na o isti ostanu stajati na mjestu znači ne vračaju se na početni položaj. Kada uštekam relej od intervala stvar je ista sam onda konstantno radi pumpica za pranje vjetrobranskog stakla i intervali rade. Majstor kaže da bi trebao zamjeniti ručicu brisaća te motor brisaća jer da je on odgovoran za vraćanje istih u o položaj, a rućica za stalni rad pumpice za vodu.. Pitanje je : 1. Od čega još paše motorić brisaća na škare od G1? 2. Dali su zamjenske ručice OK ili je bolje pronači originalnu ispravnu. Brisaći su bili kompletno skinuti i sve je podmazano, relej intervala je OK (2 isprobao broj 99 od G3). Hvala Edited December 4, 2010 by sapko Share this post Link to post Share on other sites
Spidey 0 Posted December 5, 2010 Ja nisam imao na rucici taj dio s intervalom i kad sam nasao tavku rucicu i stavio relay, sve je super radilo.. Morao sam izvaditi prvo jedan limic, da bi uopce mogao staviti relay. Inace preko tog limica je radilo brisanje.. A ovo s motorom.. Hm.. Probaj naci jos jedan da se uvjeris je li on krivac.. Share this post Link to post Share on other sites
ivica506 0 Posted December 5, 2010 I ja sam imao problem sa nevracanjem brisaca na pocetni polozaj prije nekih godinu dana, promjenio sam motor brisaca i problem rijesen. Sad mi nece spricat na staklo svaki put, izgleda da ručica zeza. Gdje ima novih za kupit? Ako ovu ne uspijem popravit Share this post Link to post Share on other sites
Ishmael 0 Posted December 5, 2010 ocisti kontakte u rucici,malo brusnog papira i zraka iz kompresora i nece ti trebati nova... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted December 5, 2010 (edited) Imam problem sa brisaćima na Golfu MK1 1,6d, 1981 godina proizvodnje. Brisaći rade na 1 i 2 brzini normalno te kada položaj ručice stavim na o isti ostanu stajati na mjestu znači ne vračaju se na početni položaj. Kada uštekam relej od intervala stvar je ista sam onda konstantno radi pumpica za pranje vjetrobranskog stakla i intervali rade. Majstor kaže da bi trebao zamjeniti ručicu brisaća te motor brisaća jer da je on odgovoran za vraćanje istih u o položaj, a rućica za stalni rad pumpice za vodu.. Pitanje je : 1. Od čega još paše motorić brisaća na škare od G1? 2. Dali su zamjenske ručice OK ili je bolje pronači originalnu ispravnu. Brisaći su bili kompletno skinuti i sve je podmazano, relej intervala je OK (2 isprobao broj 99 od G3). Hvala Za vraćanje brisaća u početni položaj odgovoran je zupčanik koji pokreće onu osovinu, polugu šta viri iz motorića. Skini poklopac na prijenosu(puž) pa pogledaj u kakvom stanju su kontakti, mogu bit poderani, a možda se i mast unutra skrutila pa nema kontakt. Edited December 5, 2010 by Zvonae Share this post Link to post Share on other sites
deLux 0 Posted December 6, 2010 Baš su zajebani ti brisaĆi :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
sapko 0 Posted December 6, 2010 I ja sam imao problem sa nevracanjem brisaca na pocetni polozaj prije nekih godinu dana, promjenio sam motor brisaca i problem rijesen. Sad mi nece spricat na staklo svaki put, izgleda da ručica zeza. Gdje ima novih za kupit? Ako ovu ne uspijem popravit Nova je 100 kuna proizvod marke "Topran". Hvala na savjetima. Share this post Link to post Share on other sites
sapko 0 Posted December 11, 2010 2 motora, 2 ručice i 4 relea isprobao ali sve po starom. Nešto je drugo, a ja mislim da je kutija osiguraća u kvaru ali nisam više ni zainteresiran. Ostavio rastavljeno jer je nepopravljivo i vidim da bude u vočnjaku završio. Share this post Link to post Share on other sites
dvojka 1 Posted December 11, 2010 2 motora, 2 ručice i 4 relea isprobao ali sve po starom. Nešto je drugo, a ja mislim da je kutija osiguraća u kvaru ali nisam više ni zainteresiran. Ostavio rastavljeno jer je nepopravljivo i vidim da bude u vočnjaku završio. ma ko ce u vocnjaku zavrsit, sta ti je, ostavi sad to ovih hladnih dana...na proljece ce on ko novi biti Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted December 12, 2010 Dođemo dvojka i ja jedno popodne pa to riješimo ako si zainteresiran. Samo da malo okopni jer po ovoj zimi ne mogu ni prstima micat, a kamoli ključeve držat u ruci. Pozz Share this post Link to post Share on other sites
sapko 0 Posted December 13, 2010 Ma nema problema ako ste za posao dođite. Auto je u garaži - grijanoj. Share this post Link to post Share on other sites
sapko 0 Posted December 17, 2010 Hvala Zvonae na centriranim žicama. Dvojka hvala i tebi na moralnoj podršci nama dvojici i brzom tipkanju na forumu. Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted December 18, 2010 Hvala Zvonae na centriranim žicama. Dvojka hvala i tebi na moralnoj podršci nama dvojici i brzom tipkanju na forumu. Ma nema zime, kad nešto zaškripi zovi, tu sam. Share this post Link to post Share on other sites