0
Vlada-GT

pomoc oko motora

Recommended Posts

Nisam znao gde da postujem a nekako mi se ucinilo da je ovde najbolje mesto za to, nadam se da sam u pravu.

Zanima me dali je iko od vas radio nesto sa 1.8 motorom od 92 KS motor koji je isao u GT modele naravno o MK 2

je rec, zanima me neko poboljasnje perfomansi motora tipa da li raditi njegovu glavu ili staviti od GTI-a 8 V ili od G60

onda ako radim ovu glavu da li su bregaste od GTI-a ili G60 ostrije, koji menjac dal MK 1 GTI ili MK 2 GTI da li pase izduv sa

16V, da li bi bilo pametno izbaciti ovaj karburator i staviti nesto tipa weber 32/34 ili tako nesto...

U principu sve sto mislite da bi dovelo do poboljsanja performansi motora...

Unapred hvala :rolleyes:

Kod takvih projekata su najbitnije dvije stvari, što točno želiš i koliko si novaca spreman izdvojiti za to. Tema je jako opširna no ako želiš neku win-win kombinaciju ubaci si motor iz nekog donora jer ćeš tako najbolje proći. Motor u golf 2 gt je imao 90 konja i trajan je no dosta troši u usporedbi sa gti 8v a osjetno je sporiji.Imao sam ih oba pa to tvrdim iz iskustva. 16 v troši malo više no pruža neusporedivo više kako u serijali tako i u preradama. I nije to samo ubaciti motor, tu je još mnogo popratnih stvari a na kraju svega sve se svodi na to da je koiko para toliko muzike.

Nisam znao gde da postujem a nekako mi se ucinilo da je ovde najbolje mesto za to, nadam se da sam u pravu.

Zanima me dali je iko od vas radio nesto sa 1.8 motorom od 92 KS motor koji je isao u GT modele naravno o MK 2

je rec, zanima me neko poboljasnje perfomansi motora tipa da li raditi njegovu glavu ili staviti od GTI-a 8 V ili od G60

onda ako radim ovu glavu da li su bregaste od GTI-a ili G60 ostrije, koji menjac dal MK 1 GTI ili MK 2 GTI da li pase izduv sa

16V, da li bi bilo pametno izbaciti ovaj karburator i staviti nesto tipa weber 32/34 ili tako nesto...

U principu sve sto mislite da bi dovelo do poboljsanja performansi motora...

Unapred hvala :rolleyes:

ovaj veber metni svakako .....past ce ti potrosnja za 30%......16v isp.grana ti ne pase....gti bregasta i raz.paljenja ce ti bit od koristi...denso iridium svjecice isto,metni ik20....gti getriba ok,ali nakon dizanja snage..i na kraju pitanje....cemu to sve? ic dizat motor od 90 konja....kad za 300-ak eura ima 16v motora po oglasima.

Naravno slazem se da je najbolje odma ubaciti jaci motor sa boljom osnovom ali sad planiram uraditi nesto za ne tako velike

pare posto vecinu delova za koje sam pitao imam (menjac od GTI,karburator,bregaste,izduv) a mislio sam ako ima jos nesto

sto bi cisto jos malo dalo snage autu dok ne skupim pare za ABF posto to planiram ubaciti u auto.

Jedini razlog svega ovoga je sto uskoro planiram da uradim generalnu pa da usput napravim neke male prepravke ko je bi malo

pojacale motor...

to malo što planraš uradit izić će te više novaca nego da ubaciš neki motor a dobit ćeš manje, 1.8 8v ( PB i PF ) možeš nać za cca 150-200 eur i imaš 107 ili 112 ks, sve ti paše bez velike prepravke , ako ti nije dovoljno 110-ak ks ,onda ABF 150 ks ( 500-600 eur )

0