živac 0 Posted January 17, 2011 da ne otvaram novu temu budem ovdje pitao.. mjenjao sam na Passatu b3 1.8i termostat jer je stari krepao... i sad me zeza to kako odzračiti sistem jer mi se stvorio čep .. gdje se taj auto odzračuje?? pomozite Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted January 17, 2011 (edited) da ne otvaram novu temu budem ovdje pitao.. mjenjao sam na Passatu b3 1.8i termostat jer je stari krepao... i sad me zeza to kako odzračiti sistem jer mi se stvorio čep .. gdje se taj auto odzračuje?? pomozite tak da cekas termostat da otvori i antifriz procirkulira sustavom....ukluci i grijanje....i kad ti na ono malo crijevo na posudi od antifriza pocne ici konstantan mlaz bez buckanja i mjehurica,a donje i gornje crijevo topli ,to ti je to....prati kak se motor zagrijava i dolijevaj tekucinu ekvivalentno tome kako nivo pada tj motor povlaci.....i na kraju gledaj da je razina na oznaci max.....pricekaj da upali ventilator Edited January 17, 2011 by ivanmk1 Share this post Link to post Share on other sites
ivica11 0 Posted January 19, 2011 znas se jos dogodit da se zaštopa ono malo crijevo koje ide na posudu gdje se dolijeva tekućina za rashladni sustav, crijevo ili posuda gore, probaj otpojiti pa puhnuti unutra, meni je tako bilo... Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted January 19, 2011 Kad se vec o tome prica da vas pitam, u zadnje vrijeme temp (golf4) mi je vecinom oko 80, samo kad je toplo dodje na 90, i zapravo me zanima ima li stete kakve sto ona stoji na tih 75-80C Share this post Link to post Share on other sites
edolee 0 Posted January 25, 2011 Evo da se i ja nadovezem na ovu temu da ne otvaram novu. Inace vozim passat 1.9 tdi 66kw AHU i zadnjih dana imam iste probleme, ali sam u poceku mislio da je je do hladne klime jer tad je bilo -35 vani i mislio sam da se auto nemoze zagrijat zbog toga. Ali sad je nekih 0 do -1 i isti problem auto ne ide nikako do 90 stepeni a prije je tako bilo i gotovo sam siguran da je termostat. Uz to sve kad je -15 i vise teze auto pali pa bi i grijace promijenio. E sad ovdje gdje sam htjeo kupit grijace imaju dvije vrste za jedan stoji grijac motor a za drugi grijac motor sa grijanjem rashladne tecnosti ili tako nesto, koja je sad razlika i koji meni treba? Dali ima neko neko mjesto gdje se to moze uzet na ebay-u i da je koliko toliko kvalitetan dio. Pitanje se odnosi i na termostat i na grijace. HVALA Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted January 25, 2011 Tebi trebaju isključivo grijači za motor. Grijači rashladne tekućine su na crijevu koje vodi prema grijaču kabine i nemaju veza sa paljenjem auta. Ne znam dal grijača ima na e-bayu, vjerojatno da ima, al ja kupujem u autodijelovima. Termostat Behr, a grijači Beru. To se pokazalo kao najbolje. Share this post Link to post Share on other sites
edolee 0 Posted February 13, 2011 evo nabavio sam termostat i samo cekam lijepo vrijeme da ga zamijenim jer nemoguce je na -30 ista radit. e sad sam primjetio da cim upalim auto ventilator odma radi i ne gasi se,jeli to normalno i ako nije sta bi bio uzrok. hvala Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 13, 2011 ventilator odmah radi... to ti je ok... Share this post Link to post Share on other sites
edolee 0 Posted February 13, 2011 ventilator odmah radi... to ti je ok... eh onda super znaci samo mi ostaje termostat promijenit hvala Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted March 2, 2011 (edited) ja opet imam pitanje.. mislim da mi ne valja novi termostat..... relativno se brzo digne temperatura na cca 95c..... neovisno dal je toplo ili hladno vani i doljnje crijevo koje ide na kiler je u najboljem slučaju mlako.... kad se još malo temp digne upali se normalno ventilator, pa spusti temp. moja teorija je da termostat ne otvara skroz i zato je meni stalno "visoka"temperatura..... probao sam auto ostaviti pola sata na leru da vidim dal bude zakuhao......i ništa nema šanse da zakuha vent radi normalno. kaj vi mislite??? radi se u passatu 1.8i 1992(auto ima klimatronic, onaj aftermarket talijanski) e da i nemam uopče grijanja, meni temp prek 90 stupnjeva, a unutra puše hladno(kad se upali prvih 2 sec puše kao toplo/mlako) pomozite Edited March 2, 2011 by živac Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted March 2, 2011 pogledaj na koliko ti stupnjeva pali ventilator (termoprekidac) i na koliko ti stupnjeva otvara termostat. za grijanje pogledaj dali su obe gume od vode(koje idu u kabinu) tople,ako su one tople,vjerovatno su se raspale pregrade u ventilaciji ili je otvorena zaklopka od hladnog zraka...... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted March 2, 2011 A kakvo bi donje crijevo trebalo bit?? Sve samo ne vruće. Ne grije ti jer je istrunula spužvica na klapnama i mješa hladni zrak izvana. Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted March 2, 2011 2ivo: tople su obje koje idu u kabinu. termostat otvara na 87, za termo prekidač ne znam na pamet pogledam sutra,..... ako je otvorena zaklopka hladnog zraka to znaći da mi je krepao motorić, s obzirom da je klimatronic? 2zvone: pa ako termostat otvara na 87C, kaj nebi trebala cijev biti topla?? Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted March 3, 2011 Sad ću ja bit malo ko Kr3mni. Halo na gornje crijevo ti u hladnjak ulazi vruća voda iz glave i ona ima temp. koliko ti pokazuje sat unutra. Nakon što prođe kroz kiler voda se ohladi, pogotovo ako radi ventilator, skoro na vanjsku temp. i onda kroz donje crijevo preko termostata se dozira natrag u motor pa je zato donje crijevo hladno. Vruće ti je jedino kad ostaviš auto na leru i temperatura se popne preko 90, a vent. još nije upaljen. Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted March 3, 2011 ok . hvala na objašnjenju Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted March 3, 2011 (edited) evo,imao sad problem s jednim mk2 gtd,svi simptomi upucivali na termostat,stavljen novi,opet nista,ne otvara,cajger preko sredine prosao,donje crijevo hladno......a problem u vodenoj pumpi,propeler se okrece na osovini,zacvikam ga prstom i vrtim remenicu,ona i osovina idu,propeler stoji.......eto ak ce nekom pomoc u rjesavanju sl.pitanja ,kam jos moze trazit uzrok...... Edited March 3, 2011 by ivanmk1 Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted March 3, 2011 ok . hvala na objašnjenju Ma nemaš kaj zahvaljivat, nadam se da ono "halo" ne shvaćaš ozbiljno? Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted March 3, 2011 passat 1.9 tdi, temp.stalno na nuli, čak i nakon 50km vožnje. crijeva sva topla, i od ulaza u kabinu i od hladnjaka, a u kabinu puše hladno. ja mislim da je termostat zviznio, vi? Share this post Link to post Share on other sites
živac 0 Posted March 4, 2011 Ma nemaš kaj zahvaljivat, nadam se da ono "halo" ne shvaćaš ozbiljno? nisam niti shvatio iako si to objasnio kao da sam "spešl" Share this post Link to post Share on other sites
marrac 0 Posted March 4, 2011 passat 1.9 tdi, temp.stalno na nuli, čak i nakon 50km vožnje. crijeva sva topla, i od ulaza u kabinu i od hladnjaka, a u kabinu puše hladno. ja mislim da je termostat zviznio, vi? Mozda ni nema termostat... A i crijeva bi trebala biti vruca a ne topla.... Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted March 4, 2011 moram danas il sutra rastavit pa pregledat šta je. hladno mi za vani radit, al treba stič kupac pa mora biti sve full ispravno da mi neruši cijenu bezveze Share this post Link to post Share on other sites
Hari_kocka 0 Posted March 5, 2011 passat 1.9 tdi, temp.stalno na nuli, čak i nakon 50km vožnje. crijeva sva topla, i od ulaza u kabinu i od hladnjaka, a u kabinu puše hladno. ja mislim da je termostat zviznio, vi? A koji je ono vrag sto salje info o temp pa ti kazaljka ispravno radi...ma zaboravio sam ali mislim da sam imao isti problem i da je to to Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted March 5, 2011 A koji je ono vrag sto salje info o temp pa ti kazaljka ispravno radi...ma zaboravio sam ali mislim da sam imao isti problem i da je to to to ti je temperatur geber ili davač temperature Share this post Link to post Share on other sites
vwgolf3 0 Posted March 5, 2011 da, senzor temp.neki, ali on kad ode auto ima grijanje. riknio mi na caddy-ju pa znam. ali passat mi negrije u kabini! zbog toga sumnjam na termostat! ili i termostat i taj senzor! u ponedjeljak bi ga trebo utjerat u radionu pa promjenit termostat i vidit jel do njega pa javim. Share this post Link to post Share on other sites
polo 5 Posted November 7, 2014 (edited) u zg imas u motoprevendaru na savskoj....inace jedan od najboljih ducana za vw...... evo iz motoprevendara behr ljevo za 83kn i orginal desno (koji je inače 330kn) kaže čovjek zadnji hehe... Edited November 7, 2014 by polo Share this post Link to post Share on other sites