0
baroive

Problem s instalacijom

Recommended Posts

Imam par pitanja u vezi instalacije, ali najprije da napisem sta se radilo...

Izvadili AAZ, ubacili AHU s Bosch pumpom, instalacija od Toleda 95.-96. (mislim da je 1Z bio unutra) i kompjuter, turbina od AFNa...i trenutno bez intercoolera...

1. ako netko slucajno ima strujne sheme od tog Toleda za 1Z ili AHU motore, neka se javi na PM.

2. ako netko slucajno ima tog Toleda ili slicnog Seata s tim motorima i tog godista :

Imam tri konektora viska, svaki ima 2 pina...svi se nalaze s desne strane motora, tj. izmedju konektora na motoru i racunala.

boje :

crveno - plava i crno - žuta

smeđe - bijela i bijelo - crvena

smeđe - plava i plavo žuta

Zanima me, naravno, na šta to treba spojit...

Također bi me zanimale žice na ventilima od vakuma...

3. pokusao sam staviti kompjuter od AFNa, ali mi se cini da ga relej ne moze upaliti, nego stalno preklapa. Motor vergla ali nece upaliti.

Zanima me koji broj releja je na vasem AFNu (3. s lijevu u gornjem redu), i misljenje da li ce to uopce proraditi. Da li postoji razlika izmedju Bosch pumpi kod AHU i AFNa, i da li zbog toga ne pali ? (osim razlike u kataloskim brojevima)

Pokusao sam sa sva tri releja (30, 109, 288) i s ni jednim nisam uspio.

Također me zanima koliko je bitno spojiti cijev izmedju kompjutera i cijevi intercoolera? Posto mislim da smo sve ostalo napravili kako treba, a auto nije bas nesto pretjerano ziv.

Nadam se da je stvar u ICu i toj cijevi.

Hvala!

A jesi se raspisao......

I pojasni malo.... piše da ga nemožeš upali a na kraju piše da baš nije "živ"??

I ak već ipak pali, neće ni bit "živ" dok mu ne spojiš tu "cijev" od turba do kompa...bitno mu je jako...

Ili ak sam dobro shvatio pali s kompom 1z a ne s kompom od afn-a?? ak je tak ne pali ti zbog kod ključa, a ak ti nejde s kompom 1z to je zbog tog kaj ti turbina ne radi dobro..

I ne kužim zašto nisi stavio sve od 1z/ahu?

Nisam stavio sve od 1Z/AHU jer se nabavljalo dijelove sa 3-4 strane...duga priča...

Ne mogu ga upaliti s kompom od AFNa, ali s kompom od 1Z/AHU pali i vozi. Ali ni s time nisam nesto narocito zadovoljan.

Ceprkao sam malo po ELSAi i skuzio da mi fali senzor temperature na usisnoj grani (intake manifold temperature sender).

Da li je kod kljuca vezan i za kompjuter ili samo za onu crnu kutijicu? Posto smo stavili tu kutiju od instalacije s Toleda.

Mozes li mi reci gdje se tocno spaja cijev koja ide od turba do kompa? Koliko sam vidio u ELSAi trebala bi ici negdje na usisnu granu (ili cijev od ICa, nakon ICa), ali ne mogu tocno vidjeti.

Pod time "turbina ne radi dobro" mislis da je turbina u banani ili nesto drugo?

Koju "crnu kutijicu"? Tog nema na tdi-u...

Kod je vezan za komp..

Senzor temp. zraka stoji na plastičnom dijelu cijevi između ic-a i usisne grane..

Cijev ide od usisne grane, pa ima na njoj "pipac" di se spoji cijevcica, ak je usisna od 1z..

Za turbinu si reko da je od afn-a, to je varijabilna turbina.. i ak imaš instalaciju i komp od 1z ona ne može radit dobro nikako...prouči razlike>google....

Na ovu kutiji mislim...

5249115236_dfb95e56a5.jpg

Usisna je od AFNa, i koliko sam uspio vidjeti nema taj pipac (kao što imaju usisna od 1Z, AHU), tako da i dalje ne znam kamo ide drugi kraj cijevi s kompa...ako slucajno znas - pisi.

Mislim i nadam se da nije razlika u instalaciji izmedju ta dva motora, vec samo u kompu...ako sam to dobro skuzio MAP senzor u kompu ocitava pritisak i onda preko vakuma (N75) regulira turbinu.

pa daj negdje najdi nekoga s tdi motorom i nek ti pokaže samo raspored tih žica , cijevi, ventila jer ovo kak si napisal je lov u mutnom

jer na tdi -ju ima dosta tih konektora i vakuma a i sam znaš ak nije sve pospojeno kak treba onda buš vozil sdi ja

Na ovu kutiji mislim...

5249115236_dfb95e56a5.jpg

Usisna je od AFNa, i koliko sam uspio vidjeti nema taj pipac (kao što imaju usisna od 1Z, AHU), tako da i dalje ne znam kamo ide drugi kraj cijevi s kompa...ako slucajno znas - pisi.

Mislim i nadam se da nije razlika u instalaciji izmedju ta dva motora, vec samo u kompu...ako sam to dobro skuzio MAP senzor u kompu ocitava pritisak i onda preko vakuma (N75) regulira turbinu.

Najednostavnije ti je nabavit instalaciju od afn-a i ključ(kod) od tog afn kompa kaj imaš, ili otić nekom da ti makne blokadu s nekim testerom...

Na afn-u koliko vidim u etki s ic-a ide tanko crijevo u komp..

I nije ti isti ventilić(n75) za običnu i varijabilnu turbinu..

Preporuka: izbaci egr, začepi rupu tako da staviš limenu pločicu...ima na forumu opisano, i onda ti taj ventilić/

regulator(od egr-a) nek služi za regulaciju turbine....al mora bit instalacije od afn-a ili kemijat ovu jer nije ista

Poslušaj boby-a i nađi nekog s tdi-om plati mu pivu a ti gledaj i uspoređuj di je kaj i kako spojeno...jer ovako

možemo pisat i pisat...

Uspjeli smo ga upaliti s kompjuterom od AFNa.

Bilo je potrebno staviti masu i drugi kod kljuc.

Gledali smo kod drugog AFNa, izgleda da je sve spojeno kako treba.

Auto i dalje ne ide, izgleda da ce bit red nabavit bosch pumpu od AFNa.

Pokusavali smo mijenjanjem kuta paljenja, ali nista od toga. Ili troka u leru i ne ide, ili fino radi u leru, ali gubi snagu kod promjena brzina.

I lampica od grijaca konstantno gori, dok je prije treptala.

Idem sad vidjet u vezi tog EGRa, iako smo ga vec zacepili.

Izgleda da je na kraju najmanji problem bio sa žicama...

Kompjuter je bio pokvaren, ventil koji regulira turbo je bio u banani (i ventili su bili krivo spojeni), MAF je u banani, trebalo je promijenit prekidač od kočnice, dizne banana, gljiva ga je gušila, falio je relej za grijače, senzor temp. vode nije isti kao za 1.9 TD...čudim se kako je to uopće radilo...

Auto puno bolje vuče nakon što se ovo sve zamijenilo...treba još MAF zamijenit, intercooler složit, i pogledat malo auspuh...pomalo se približava k 110 :bravo

0