0
jo sakic

zimske gume

Recommended Posts

koje zimske gume preporucavte za golfa 2 1.8

dimenzije 195-50-r15

dosta putujen na relaciji otok Rab - Zagreb, tako da mi trebaju dobre zimske gume...

ovisi kolko novcica si spreman odvojit?

a koliko se krecu cjene dobrih guma tih dimenzija....

http://www.autoosijek.com/barum-polaris2-195-50x15-t-66297/

http://www.autoosijek.com/sava-eskimo-hp-195-50r15h-53115/

to je od jeftinijih, a oko 600, 700kn Good Year, Michelin...

ovo gore cjene Vulkanizera u Osijeku samo za primjer, al svuda su ti podjednake...

a kakve su ove sava eskimo, ima li tko iskustva s njima, kakve su na kisi ili po laganin snijegu...

pa ako ti nisu problem novci, onda dunlop wintersport 3d, GY ultragrip 7, continental wintercontact itd.

prolistaj malo po netu, google is your friend

Ove sezone sam stavio eskimo hp i mogu reći da za te novce gume su ok. Imao sam prilike voziti po snijegu s njima i stvarno su za te novce odlične. Moja preporuka.

p.s. Barumke ti šušte po mokrom

Good Year UGW3 imam u toj dimenziji, odlicne su. Oko 600 kn komad .

glasam za mišelin alpin koje trenutno kotrljam i stvarno su dobre , u svim uvjetima

vozio sam ultra grip , dobre al dajem prednost mišelinu

po meni, michelin je malcice napuhan, je da je dobra guma, ali ima i boljih!

glasam za mišelin alpin koje trenutno kotrljam i stvarno su dobre , u svim uvjetima

vozio sam ultra grip , dobre al dajem prednost mišelinu

alpin je do jaja , nisam se na boljima vozio po snijegu!! sad sam na novim novcatim 13icama barum polaris pa ćemo vidjet jel sve 4 vrijede 1100kn!! i da, po mokrome šušte kao lude , kao na reli autima!!

za naše podrucje SAVA S3 ,bolje gume u tom omjeru ulozeno/dobiveno nema :)

i ja sam za michelin alpin..guma bolesno dobro drzi

potpisujem.... (185/55/14) imam ih ja već treća zima evo, vozio sam se i na savi i protektici pa čak i dunlopicama al ovo je čudo od gume...

Primjer: prošla zima vraćem se kući, put nije očišćen, snjega 35-40cm (dakle do pola felge), svakih 20m izađem van maknem nogama snjeg ispred branika da ga ne potrga i šišaj dalje i tako 200tinjak metara što imam od glavne ceste do kuće, auto nigdje nije zastao a kamoli se ukopao, ista noć 15 min prije, (Fiat Stilo 1.8 16v na barumkama 205/55/16) frend je dobrih 5 minuta na prazno "kopao" i na kraju je ostavio auto i odpješačio...

Moj savjet kloni se barumke za ljetne nezna al imam još par primjera u kojima su se pokazale loše

Sava eskimo S3 ok guma za zimu al dočim malo okopni stroši se ko luda...

Starci na Octaviji imaju neke good year-ke, kupljene prošle godine (kad su i proizvedene) isto dosta puta moramo gurat jer neće maknut...

PIRELLI SOTTOZERRO..dobio ih na orginal alu felgama 17"..i prezadovoljan s njima! Cijelu proslu zimu po Slavoniji i kroz BiH do Dubrovnika,i nikad nikakvih problema.

na jedan Caddy sam stavio 4 Save, na drugi 4 Barum-ke, napravit ću test! :)

Good Year mislim da su najbolje, njih sam stavio ne Peugeot (Sava nepostoji u dimenziji 205/60/16, samo iz tog razloga)

Michelin imam na BMW-u, isto sve 4

vidjet ćemo ko će moć na cestu, ko ne :D

Edited by vwgolf3

Barumke nemoj, imam ih ja i ono nisu loše, ali sava je 3x bolja.

Samo barumke nemoj :palacg

Sava je zakon,po mokrome su malo možda lošije od nekih brand guma,al po čistome snijegu nema boljih

na tvom bi mijestu kupio neke 13 cola celicne felge ,4 save s3 za 1200kn (nove) i pici!

realno gledajuci za zimu ti ni ne treba tako velika felga :)

Edited by BaGy

na tvom bi mijestu kupio neke 13 cola celicne felge ,4 save s3 za 1200kn (nove) i pici!

realno gledajuci za zimu ti ni ne treba tako velika felga :)

to definitivno, 13 il 14 cola čelična i bez prebacivanja i gluposti, jedne točkove z azimu, druge za ljeto i voziiiiiii

za zimu imam yokohama avs winter 195/50 R15, guma dobro drži na snijegu i po kiši, mana joj je jedino što po mokroj cesti zuji, npr. pada kiša i pri 140-160 km/h kao da slušaš formulu....meni zvuk i ne smeta čak mi i paše, a cijena je veća od gy ultragrip7 u toj dimenziji, jedna je od skupljih gima....

Ma Sava S3 majka za snijeg,odlicno se drze na snijegu,ja ih stalno kupujem i za tu lovu su super gume.Samo nisu za jurnjave po zavojima jer su dosta mekane pa se brzo deru.

Za ovu zimu sam kupil Michelim Aplin A4. To je nova Alpin guma, predstavljena za ovu zimu. Guma je bolesno predobra. Kad je pal prvi snjeg na obilaznici su se svi vozili 40, ja sam se vozil 80 i imal sam osječaj ko da se vozim po suhom. U četvrtoj gas do poda i guma samo ide, bez ikakvih proklizavanja. Do sad sam se kotrljal na Dunlop Winter Sport M3 koja je jako dobra zimska guma, ali ne ko Alpin, kojeg bi definitivno preporučal svima.

Za ovu zimu sam kupil Michelim Aplin A4. To je nova Alpin guma, predstavljena za ovu zimu. Guma je bolesno predobra. Kad je pal prvi snjeg na obilaznici su se svi vozili 40, ja sam se vozil 80 i imal sam osječaj ko da se vozim po suhom. U četvrtoj gas do poda i guma samo ide, bez ikakvih proklizavanja. Do sad sam se kotrljal na Dunlop Winter Sport M3 koja je jako dobra zimska guma, ali ne ko Alpin, kojeg bi definitivno preporučal svima.

Dokaz broj 2 :palacg

0