mile1989 0 Posted December 9, 2010 dal itko zna koliko košta ležaj kotača za polo 6n2, pošto mi ovi u autodjelovima kažu da oni nisu sigurni al da pripremim min. 700kn... dok sam vozio Feliciu za nju je bilo 150kn, pa mi malo čudno ... Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted December 9, 2010 dal itko zna koliko košta ležaj kotača za polo 6n2, pošto mi ovi u autodjelovima kažu da oni nisu sigurni al da pripremim min. 700kn... dok sam vozio Feliciu za nju je bilo 150kn, pa mi malo čudno ... da jer oni prodaju samo u kompletu sa glavčinom zato je tak skupo ! moras potrazit po autodijelovima i trazi samo ležaj ! neki imaju neki nemaju neki neznaju nać i tak Share this post Link to post Share on other sites
Zvone 0 Posted December 9, 2010 (edited) Ako ti ide za zadnji kraj, ide zajedno sa glavčinom i sa ugradnjom je mene ispao 735,00 kn. A ako mislis prve mjenjati oni su ti oko 170 kuna. Edited December 9, 2010 by Zvone Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted December 9, 2010 ima i zadnji samo ležaj ! Share this post Link to post Share on other sites
Zvone 0 Posted December 9, 2010 (edited) ima i zadnji samo ležaj ! ja kad sam to radio nisam nigdje mogao naći. očito su me onda zajeb*li :palacd samo isto kada sam gledao dok je mjenjao, on skida cijelu glavčinu dole i nezz kako bi tako i tako izvukao stari ležaj iz nje. Edited December 9, 2010 by Zvone Share this post Link to post Share on other sites
rusina 0 Posted December 9, 2010 Platio za Pola Classic 2000g. zadnji ležaj sa glavcinom 660kn. Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted December 9, 2010 ja ti kazem da ima 100% provjereno ! nisam sebi mjenjo ali frend je Share this post Link to post Share on other sites
mile1989 0 Posted December 9, 2010 neznam više, večeras sam na drugom mjestu išao vidjet dal imaju, ovi kažu da više od 250kn neće bit, e sad ko tu koga masira ja neznam, u ponedjeljak dolazi roba i kod jednih i kod drugih Ako ti ide za zadnji kraj, ide zajedno sa glavčinom i sa ugradnjom je mene ispao 735,00 kn. A ako mislis prve mjenjati oni su ti oko 170 kuna. al vidiš meni su i nazad diskovi tako da uopće neću ni pomišljat kako bi za zadnji kraj našli dio kad se za prednji muče već par dana.... Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted December 10, 2010 Evo da se i ja javim po ovoj temi, kao prodavač istih i to već više od 15 godina staža i iskustva isključivo samo sa ležajevima. Dakle, ako sam dobro vidio, radi se o modelu Polo 1.4 TDI 75KS (6N2) 1422ccm i na tom modelu je glavčina samo na stražnjim kotačima, dok na prednjim kotačima je standardni ležaj, dok na novijem modelu Pola (9N_) glavčine su na svim kotačima. Inače, kod trgovina autodijelova, ležajevi su im manja stavka i zato mnogi nisu specijalizirani za taj segment prodaje, a kod nekih novih vozila (kao npr GOLF V) se niti preko ETKE ne može znati koji je ležaj kotača, bilo na prednjem ili na stražnjem kotaču, što mi zadaje veliki problem, s obzirom da kupcu želim izaći u susret maksimalno i osloboditi ga dodatnih problema detekcije ležaja. Pa kako sam ovdje na forumu kao predstavnik tvrtke koja članovima foruma daje popuste na gotovisnko plaćanje za kupljenu robu kod nas, tako bi te ovaj ležaj od SKF-a koštao 158,50 Kn/1komad ili kineski po 74,00 Kn/1komad. Sve imam za odmah. Ako robu treba slati poštom, to je 31,00 Kn+. Ukoliko ti niti jedna od ovih cijena odnosno ponuđenih brandova ne odgovara i ako od SKF-a želiš još nešto jeftinije, mogu ti i takve ponuditi, no to na ovim iznosima može biti razlika od nekih 20-30 Kn. To je solo ležaj, bez pribora (seger osigurača i matice) koji se iskoristi stari (u 99,9% slučajeva), jer garniture sa dodatnim priborom znaju biti dosta skuplje i neisplative. Eto, to ti je sigurna dijagnoza što se tiče ležaja, ukoliko sam dobro detektirao tvoj model auta. Za sve ostale detalje, možemo se čuti na PM. Share this post Link to post Share on other sites
Zvone 0 Posted December 10, 2010 Može glupo pitanje ??? Ako ima odotraga diskove, dali onda ima istu glavčinu kao ja na dobušima :mellow: Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted December 10, 2010 Može glupo pitanje ??? Ako ima odotraga diskove, dali onda ima istu glavčinu kao ja na dobušima :mellow: Ono što je (barem meni) najbitnije za detekciju bilo kojeg dijela za vozilo jest točan model auta i onda ti kažem skoro sve, pa čak i boju auta lol šala mala... dakle... daj mi ove podatke: Proizvođač: VW Model: Polo (6N2) 1.9 SDI (npr) Snaga: 47kW / 64KS (npr) Br. šasije: ????????? Tip motora: AGD, ASX (npr) - jer kod VW je često taj faktor bitan Kod kočnica: ima li ABS ili ne Ima li diskove ili doboše (u tvom slučaju doboši) A kad je remenje u pitanju: onda ima li auto klimu ili ne Ima li servo ili ne.... eto, ukratko mala edukacija kako najbrže i najlakše pitati za neke dijelove, a ako uzmem u obzir da je tvoj polo isti kao i njegov ili kao ovaj tu navedeni u primjeru, onda prema tome su svi jednaki, i svi imaju glavčinu, bez obzira na disk ili doboš, ali u nekim katalozima se piše da svi imaju glavčine, dok kod nekih da od br. šasije 6N-XY37991 ide glavčina, a da je do tog broja šasije onaj stari sistem sa 2 konusno valjkasta ležaja, a diskovi i doboši se nigdje ne spominju. eto, nadam se da sam uspio objasniti e da, inače, ta glavčina od FAG-a bi koštala (sa forumskim popustom) 261,00 Kn i dolazi sa onim ringom za ABS, ali taj ring se može skinuti i glavčina se normalno ugraditi bez problema. Slika glavčine (inače ovaj popratni pribor nije u kutiji, jer je to solo glavčina, jer kit je dosta skuplji, a ovo se da iskoristiti staro): Ako ima još kakvih pitanja, stojim na raspolaganju Share this post Link to post Share on other sites
Zvone 0 Posted December 10, 2010 (edited) Ono što je (barem meni) najbitnije za detekciju bilo kojeg dijela za vozilo jest točan model auta i onda ti kažem skoro sve, pa čak i boju auta lol šala mala... dakle... daj mi ove podatke: Proizvođač: VW Model: Polo (6N2) 1.9 SDI (npr) Snaga: 47kW / 64KS (npr) Br. šasije: ????????? Tip motora: AGD, ASX (npr) - jer kod VW je često taj faktor bitan Kod kočnica: ima li ABS ili ne Ima li diskove ili doboše (u tvom slučaju doboši) A kad je remenje u pitanju: onda ima li auto klimu ili ne Ima li servo ili ne.... eto, ukratko mala edukacija kako najbrže i najlakše pitati za neke dijelove, a ako uzmem u obzir da je tvoj polo isti kao i njegov ili kao ovaj tu navedeni u primjeru, onda prema tome su svi jednaki, i svi imaju glavčinu, bez obzira na disk ili doboš, ali u nekim katalozima se piše da svi imaju glavčine, dok kod nekih da od br. šasije 6N-XY37991 ide glavčina, a da je do tog broja šasije onaj stari sistem sa 2 konusno valjkasta ležaja, a diskovi i doboši se nigdje ne spominju. eto, nadam se da sam uspio objasniti e da, inače, ta glavčina od FAG-a bi koštala (sa forumskim popustom) 261,00 Kn i dolazi sa onim ringom za ABS, ali taj ring se može skinuti i glavčina se normalno ugraditi bez problema. Slika glavčine (inače ovaj popratni pribor nije u kutiji, jer je to solo glavčina, jer kit je dosta skuplji, a ovo se da iskoristiti staro): Ako ima još kakvih pitanja, stojim na raspolaganju havala majstore, puno jasnije. PS : Ja samo benzince vozim, 1.4 MPI :palacg Edited December 10, 2010 by Zvone Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted December 10, 2010 havala majstore, puno jasnije. PS : Ja samo benzince vozim, 1.4 MPI :palacg Drago mi to čuti da sam dobro objasnio , što znači da imam smisla za objašnjavanje LOL u svakom slučaju, za tvoj model isto vrijedi, kao i za ove diesele. Share this post Link to post Share on other sites
mile1989 0 Posted December 10, 2010 Evo da se i ja javim po ovoj temi, kao prodavač istih i to već više od 15 godina staža i iskustva isključivo samo sa ležajevima. Dakle, ako sam dobro vidio, radi se o modelu Polo 1.4 TDI 75KS (6N2) 1422ccm i na tom modelu je glavčina samo na stražnjim kotačima, dok na prednjim kotačima je standardni ležaj, dok na novijem modelu Pola (9N_) glavčine su na svim kotačima. Inače, kod trgovina autodijelova, ležajevi su im manja stavka i zato mnogi nisu specijalizirani za taj segment prodaje, a kod nekih novih vozila (kao npr GOLF V) se niti preko ETKE ne može znati koji je ležaj kotača, bilo na prednjem ili na stražnjem kotaču, što mi zadaje veliki problem, s obzirom da kupcu želim izaći u susret maksimalno i osloboditi ga dodatnih problema detekcije ležaja. Pa kako sam ovdje na forumu kao predstavnik tvrtke koja članovima foruma daje popuste na gotovisnko plaćanje za kupljenu robu kod nas, tako bi te ovaj ležaj od SKF-a koštao 158,50 Kn/1komad ili kineski po 74,00 Kn/1komad. Sve imam za odmah. Ako robu treba slati poštom, to je 31,00 Kn+. Ukoliko ti niti jedna od ovih cijena odnosno ponuđenih brandova ne odgovara i ako od SKF-a želiš još nešto jeftinije, mogu ti i takve ponuditi, no to na ovim iznosima može biti razlika od nekih 20-30 Kn. To je solo ležaj, bez pribora (seger osigurača i matice) koji se iskoristi stari (u 99,9% slučajeva), jer garniture sa dodatnim priborom znaju biti dosta skuplje i neisplative. Eto, to ti je sigurna dijagnoza što se tiče ležaja, ukoliko sam dobro detektirao tvoj model auta. Za sve ostale detalje, možemo se čuti na PM. Model kubikaža i sve ostalo pogođeno puno hvala, pošto poznam ove dečke kod kojih sam naručio pustit ću do ponedjeljka il utorka da vidim što će oni napravit ako ne čujemo se Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted December 10, 2010 Model kubikaža i sve ostalo pogođeno puno hvala, pošto poznam ove dečke kod kojih sam naručio pustit ću do ponedjeljka il utorka da vidim što će oni napravit ako ne čujemo se No problem Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted December 10, 2010 ja sam krivo skužio mislio sam da pricamo o zadnjem ležaju ! znači polo 6n2 sa zadnjim diskovima netreba se kupovat glavčina ima samo ležaj ali teze se nabavi Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted December 10, 2010 ja sam krivo skužio mislio sam da pricamo o zadnjem ležaju ! znači polo 6n2 sa zadnjim diskovima netreba se kupovat glavčina ima samo ležaj ali teze se nabavi I dalje krivo kužiš Naime, kad je glavčina, nema ležaja, ne može se isprešati van i ugraditi novi ležaj, osim ako se ne rade neke kemije i slične mudrolije ala sam svoj majstor ili kućne čarolije, ali to je onda ravno lutriji dok ne otpadne kotač..... U svakom slučaju, kada sam govorio o ležajevima pojedinačno, to se odnosilo na konusno valjkaste ležajeve stražnjeg kotača, koji su kao i na golfu 1, 2, 3, ali samo do određenog broja šasije koji sam gore naveo i nakon tog broja su sve do jednog modela glavčine, nebitno bio to disk ili doboš, kao i za ove modele sa konusno valjkastim ležajevima. A evo i slike da vidiš o kakvim ležajevima govorim: A inače, prednji ležaj kotača za dotično Polo izgleda ovako: Dakle, ova zadnja slika vrijedi samo za prednji kotač, dok na stražnjem idu samo one dvije mogućnosti i nema, ponavljam, nema ovakvog tipa ležaja na stražnjim kotačima i ne može se isprešati, jer ležaj je dio glavčine i staza kotrljanja kuglice je na vanjskom dijelu glavčine. Možda izgleda kao da govorim maloj djeci dok ovo objašnjavam, ali viđam okolo da su ljudi često u zabludi oko ovakvih stvari i onda ulaze u razna kemijanja i slična pripasivanja, što nije nimalo zdravo ni sigurno i strogo se protivim takvim stvarima, jer su velika opasnost u prometu. Znam da je ovaj novi način ležaja kotača kao glavčina skup, pa čak za neka vozila i preskup sport, ali na žalost izbora nemate (kao ni ja), odnosno imate, nemojte voziti takav auto, a danas 99% auta (ovih novijih godišta) se vozi samo na tome, a budućnost donosi još gore i skuplje izvedbe nekad vrlo jednostavnih i jeftinih ležajeva kotača. Share this post Link to post Share on other sites
Petar 001 0 Posted December 10, 2010 Kuzim ja dobro i znam kakav ide naprijed a kak je iza ! samo kazem da su kolegi nudili svuda samo komplet glavcinu za iza a na kraju je slozio tj zamjenio samo lezaj ! Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted December 10, 2010 Kuzim ja dobro i znam kakav ide naprijed a kak je iza ! samo kazem da su kolegi nudili svuda samo komplet glavcinu za iza a na kraju je slozio tj zamjenio samo lezaj ! Sad znaš za drugi puta prvu adresu za takve stvari.... pitaj, traži, štogod.. tu sam Share this post Link to post Share on other sites