cosmic 0 Posted December 11, 2010 Pitanje,dva upucenima sa malo dobre volje. Naime, imam ugradjen radio sa ekranom osjetljivim na dodir i cd izmjenjivacem ( 510 mislim) na kojem je tipka "phone", koja ne sljaka. Imam i MF upravljac sa putnim racunalom. Pitanje je dakle ,sto mi treba (ako je uopce izvedivo) da bi radio "handsfree" i sve sto s tim ide( prikaz na racunalu, radiju...) ?? Jos jedno...Koliko bi me to zadovoljstvo kostalo? Unaprijed zahvalan. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 11, 2010 http://www.kufatec.de/shop/product_info.ph...asic-Plus-.html ovaj komplet Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 11, 2010 400 ojra...najsss... Buduci je auto pod garancijom radije bih nesto sa vw-ovim pecatom, ako su ostavili tu mogucnost. Hvala na linku svejedno. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 11, 2010 800 eura je OEM ,nemas pola opcija Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 12, 2010 Bogme skupo. Sad mi onih 400 i ne zvuci tako lose. Problem je ta garancija i njihov odnos prema neoriginalnim djelovima. Nedaj Boze da sta rikne, lansirali bi mi odjeb akonto plavog zuba na radiju. Ili...da to srihtam bez njihova znanja u nekog Hase sa Fluke-om. Nisam pametan... Savjet pliz. Share this post Link to post Share on other sites
Leo 0 Posted December 12, 2010 HAh... si siguran da ˝Haso˝ ima Flukea....?? Što se tiče... OEM ili ne OEM... to moraš sam odlučiti... tvoj auto... Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 12, 2010 (edited) Bolje mi je poslusat pametnijeg od sebe, nego ucit na grekama.Neko je vjerovatno to vec odradio, mozda i u garantnom roku, pa se nadam da ce bit konkretnih primjera. Cak i da montiram kod "Hase", ovaj prvi prijedlog (sifra 400), opet bih morao do servisa na programiranje ..sto ne? Edited December 12, 2010 by cosmic Share this post Link to post Share on other sites
tokal 0 Posted December 12, 2010 ja sam stavio u auto star 4mj isto na rns 510; BT modul košta cc350eur (OEM) stavlja se ispod suvozackog sica u metalni nosač koji je zašarafi u pod (kod golfa 5 za passata ne znam) Mikrofon ide s unutarnje strane osvjetljanja kabine. http://shop.conexx-video.de/modules.php?wa...kel&id=1930 ako te zanima dalje javi pa ću te spojiti s čovjekom koji je meni spojio Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 12, 2010 Idemo na bolje. Jesi to narucio u ovlastenog? Ovaj sa linka je isto papren sa svojih 600€. Svakako cu te kontaktirat za neke detalje. Hvala. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 13, 2010 Bogme skupo. Sad mi onih 400 i ne zvuci tako lose. Problem je ta garancija i njihov odnos prema neoriginalnim djelovima. Nedaj Boze da sta rikne, lansirali bi mi odjeb akonto plavog zuba na radiju. Ili...da to srihtam bez njihova znanja u nekog Hase sa Fluke-om. Nisam pametan... Savjet pliz. pitaj ih u servisu ovaj sto sam ti linkovo je best buy sto se tice opcija,puno ljudi ga ima po njemacki forumima i super su zadovoljni Share this post Link to post Share on other sites
himzo 0 Posted December 13, 2010 Meni je naknadno radio tip ugradnju bt. Zavisi koji RNS510 imaš. Koji model b ili c, prema njemu ima i bt sa manje ili više opcija. U svakom slučaju ni ne pomišljaj na ugradnju sam. Gledao sam kada je meni lik ugrađivao, mogu ti reć prilično osjetljivog posla. Isti je i tokalu radio, prema njegovoj sam preporuci išao u to. Ocjena odličan. Radi u Velikoj Gorici. Još sam naknadno stavljao i zadnje parking senzore sa prikazom na RNS. Isto odrađeno vrhunski. I bt i senzori su spojeni tako da ukoliko se nešto zakomplicira da ih se samo odspoji i da nitko nemože ustanoviti da su bili montirani u vozilu (radi garancije). Znači čovjek je prilagodio sve spojeve bez lemljenja i guljenja žica. I moj savjet: Nemoj kupovati sam ništa. Tko ti proda mora i montirati. Kod toga uvijek neka sranja mogu faliti. Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 13, 2010 Znaci kupili ste bt u tog lika iz V. Gorice?? Jelli to onda oem uredjaj ili neki drugi? Ako treba potegnut cu ja do gore, nije problem. Trenutno i nisam u HR, ali skupljam info kako bi to sredio cim se vratim. O kojem se 510 radi, nemam pojma. Auto je 03/2010 god. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted December 13, 2010 (edited) original je...ajme pa pise ti sve kad dodjes, nazoves covjeka i dogovoris i to je to. nije velika filozofija,maximalno 5 minuta istog tog ti i ja mogu preporucit,mislim da jednostavnije nepostoji Edited December 13, 2010 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 13, 2010 Sad sam nasao podatak. Kod mene nije rns vec rcd 510. Pretpostavljam da nema neke razlike. Kako dise taj bt uredjaj sa ajfounom? Mislim da je sve do nedavno bilo komplikacija u tom odnosu. Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted December 13, 2010 prvo si provjeri po oznakama u knjizicu koju dodatnu opremu imas......ak imas ugradjenu pripremu za tel,mozda cak i BT handsfree kojeg treba samo aktivirati u RCDu Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 13, 2010 Sta se i to zna dogoditi? To bi bilo izvanredno, no nisam ja te srece. To ce morati pricekat koji tjedan da se vratim u lijepu nasu. Share this post Link to post Share on other sites
himzo 0 Posted December 14, 2010 Sad sam nasao podatak. Kod mene nije rns vec rcd 510. Pretpostavljam da nema neke razlike. Kako dise taj bt uredjaj sa ajfounom? Mislim da je sve do nedavno bilo komplikacija u tom odnosu. Kompatibilnost sa mobitelom ovisi o bt modulu a ne o RNS/RCDu. Ovaj Miroslav iz VG radi isključivo sa originalnim Siemens uređajima (proizvedeno u Češkoj). Zadnje mi je pokazivao najnoviji modul sa brdom opcija. Nazovi i provjeri. I usput montaža se rastegne na dva tri sata. Ako ti je novi auto bolje ne gledaj, biti će ti muka. Ali na kraju sve savršeno sjedne na svoje mjesto. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 14, 2010 himzo baci mi pm sa kontaktom tog covjeka ,hvala Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 14, 2010 @himzo Mozes i meni molim te. Tnx. Share this post Link to post Share on other sites
tokal 0 Posted December 14, 2010 Moj BT radi sa iPhoneom, postoje skuplji i jeftiniji a ti pogodi loji radi sa iPhoneom Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 14, 2010 Ovi jeftiniji dakako. Ajd, to je dobra vjest. Tnx jos jednom. A...sjetio sam se jos neceg...Ugradnjom novog upravljaca, koji na sebi ima polugice za izmjenu brzina, dali je moguce samo softwerski staviti ih u funkciju ili trebam i nesto hardware-a? Share this post Link to post Share on other sites
himzo 0 Posted December 14, 2010 E cosmic sad si otvorio novu temu. Ja sam se nešto kao interesirao oko toga (volan od R20), uglavnom koliko dođe volan skoro još toliko neke zavojnice, procesor, procesor airbaga itd. Odustao sam i tako imam sportski volan i skroz je ok. Nemoj vjerovati onima što prodaju da ne treba ništa. Neka ti oni montiraju da radi. Share this post Link to post Share on other sites
lala30 0 Posted December 15, 2010 Ovi jeftiniji dakako. Ajd, to je dobra vjest. Tnx jos jednom. A...sjetio sam se jos neceg...Ugradnjom novog upravljaca, koji na sebi ima polugice za izmjenu brzina, dali je moguce samo softwerski staviti ih u funkciju ili trebam i nesto hardware-a? volan i kodiranje ( pošto već imaš volan sa tipkama ) kod škode 100% samo kodiranje kod vw provjera ali mislim da je isto ali za svaki slučaj bi trebalo spojiti na komp Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 15, 2010 (edited) Znam da je nova tema, ali to mi je daleko na listi želja,pa bi nova tema bila 2mač. U biti, nisam uopće siguran da bi mi taj volan lijepo izgledao u cc-a. Nekako je suviše agresivan za takvo auto. A opet... Verzija bez polugica bi mi bila čak i nešto jeftinija, ali opet mnogo zbog malo više aluminija na volanu. Inače, mislim da bi to kod mene išlo principom plug&play...barem ova bez šaltunga. Edited December 15, 2010 by cosmic Share this post Link to post Share on other sites
cosmic 0 Posted December 15, 2010 volan i kodiranje ( pošto već imaš volan sa tipkama ) kod škode 100% samo kodiranje kod vw provjera ali mislim da je isto ali za svaki slučaj bi trebalo spojiti na komp Tnx. Koštat će me braka ovo auto. Share this post Link to post Share on other sites