Srdjo 0 Posted December 15, 2010 (edited) Dakle, kao sto pise u naslovu, na ljeto prelazim sa 17 na 18, u pitanju je felga Oxigin 14 crna polirana, 8,5 jota ET 50, 225/40 R18, o ukusima felge nemojte da raspravljamo, interesuje me sljedece: Prvo, da li ce strugati? Trenutne felge su mi 8 J 225/45 R17, izgleda perfektno... Onda, da li cu se uopce moci popet na trotoar, pri punom namotaju, ili cu udarat felgom kao sto mi se desavalo sa ovom, pa su mi rubovi malo osteceni (pitam iz razloga jer je ova jedna felga skoro 300eur)... Vozi li iko na slicnom set-upu? Imate li slike? Kako ce to izgledat sve? Hoce li se auto razguzlat u odnosu na trenutno stanje, koliko ce mi se pogorsat udobnost, da li je to nesto drasticno, ili neprimjetno? Dakle to radim zbog svog cejfa, skupio sam pare za gume, kupujem u januaru, samo me interesuje da to sve pase bez problema, i da mogu normalno da vozim... idem do vikendice cesto, doduse sve je ravno, i ne vjerujem da ce biti nekih problema... ne znam vise sta da pitam, ali vi koji to imate znate sta treba da mi kazete... Zato bih vas molio za par konstruktivnih odgovora... Motor mi je 1.9 chipan, potrosnja me ne interesuje, ionako se dzaba vozim... da li ce to biti veliki gubitak snage u odnosu na 17 u medjuubrzanju? Hvala unaprijed Edited December 15, 2010 by Srdjo Share this post Link to post Share on other sites
larki 0 Posted December 15, 2010 sve to pase bez problema. Mrvicu ces mozda osjetiti na udobnosti zbog tanje gume. 225 40 guma na 8.5 j je idealno razvucena guma. malo mi je et 50 sumnjiv, bolje bi bilo da je et manji tako da felge budu malo izbacenije vani.. Share this post Link to post Share on other sites
Srdjo 0 Posted December 15, 2010 proizvodjac nudi ET50 i ET35? mislim da ET35 je previse, bice mi felga uz rub? ako mi neko sjedne nazad, mislim da bi moglo strugat, auto je spusteno -3, da imam gewinde uzeo bi et35 Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted December 15, 2010 Moglo bi strugati naprijed kod punog zakretanja upravljača (einschlag) i to na zavojima u kojima bi došlo do opterećenja uslijed ulegnuća ili neravnina na cesti. To će se čuti u unutrašnjosti kao strugajući zvuk kotača po šarafiću sa unutarnje strane blatobrana. Otraga će sigurno strugati kod opterećenja težinom, također pri većim brzinama, nailaskom na rupe ili neravnine na cesti. Malo se možeš pomoći tako da ćeš podesiti nagib kotača, ali će se gume nešto ubrzanije trošiti prema unutarnjem rubu. Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted December 15, 2010 (edited) et 35 ti je ok ako ces ic na gumu 215 40 ako ides na 225 onda obavezno uzmi te et50,pa ako bude ubacena lako je stavit distancu. razliku u udobnosti neces ni primetit,kao ni razliku u ubrzanju. ja imam 18x8,5 sa et38 na gumi 215 40 r18 i to stoji "u knap" ,doslovno nema kisika izmedu gume i blatobrana Edited December 15, 2010 by Mexx Share this post Link to post Share on other sites
audicabrio 0 Posted December 15, 2010 (edited) i neznam baš da ćeš se moć penjat na rinzol sa tom dimenzijom gume... i p.s. sorry ali moram, 300 eura za tu felgu? neznam šta bi mi moralo bit da to napravim.... em kvaliteta nije bajna, težina još bolja, čvrstoća neznam a dizajn.... dobro to nećemo raspravljat, ali brate puno para Edited December 15, 2010 by audicabrio Share this post Link to post Share on other sites
Srdjo 0 Posted December 16, 2010 jel mi ko moze dati konkretan odgovor hoce li to strugat ili ne? Jer onda necu ni da uzimam... ipak je to cifra od 1700eur.. ne znam sta da radim sad, nebi se kockao sa tim Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted December 16, 2010 za te pare ti mogu dati i TÜV odobrenje u kojem stoji da li paše ili ne ili u krajnjem slučaju metar u ruke, pa digitron i računaj Share this post Link to post Share on other sites
Atrax 1 Posted December 16, 2010 (edited) Pozdrav Srdjo! vec sam ti govorio za slike mk5 sa tim felgama koji je u mostaru... samo na ovoj slici je na stock ovjesu. na tom golfu su et50 i po meni felga stoji bas kako bi trebala kada se auto spusti max... uglavnom, taj auto je bio zakucan do kraja na kw v1 gevindama, kada sam ga vozio od mostara do gradiske na meet, i mogu ti potvrditi da mi je samo jednom strugnuo zadnji lijevi kotac, a sam znas kakva je ta cesta...ledja su mi PUKLA do gore... dalje, penjanje na imalo visi rinzol zaboravi slobodno, moja preporuka... @audicabrio: zasto kazes da oxigin felga nije neka kvaliteta? samo pitam, nisam nista lose cuo o njoj... Edited December 16, 2010 by Atrax Share this post Link to post Share on other sites
audicabrio 0 Posted December 16, 2010 a vidio sam par komada da su se ljuštile, a možda je to do održavanja kod dotičnih... Share this post Link to post Share on other sites
Atrax 1 Posted December 16, 2010 a vidio sam par komada da su se ljuštile, a možda je to do održavanja kod dotičnih... nisam cuo nista slicno za oxigin, dok za brock i rc jesam i cuo i vidio, ali to su bili samo neki od starih modela ... Share this post Link to post Share on other sites
Srdjo 0 Posted December 16, 2010 pa vidis, to je stock ovjes, kod mene je -3 dakle bilo bi malo nize.. jel auto bio pun ljudi ili bez ikog? dakle odvrnut do kraja, kod mene nije taj slucaj, dakl bilo bi jos lufta.. ne znam... da mi je probat, odvozit pola sata, i da kupim Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted December 16, 2010 jel mi ko moze dati konkretan odgovor hoce li to strugat ili ne? Jer onda necu ni da uzimam... ipak je to cifra od 1700eur.. ne znam sta da radim sad, nebi se kockao sa tim da sam ti odgovor. et 35 ce ti strugat et 50 NECE. Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted December 16, 2010 Ako ti nitko ne može ponudit konkretnu informaciju o dotičnom setupu preostaje ti jedino metoda pokušaja i pogrešaka he he! Ako će ti strugat jednostavno prodaš felge, nešto si naučio, nešto popušio kao i svi mi koji smo nešto kemijali. Puno sreće! Share this post Link to post Share on other sites
mario84 0 Posted December 17, 2010 et 50 neče strugat pogotovo ne iza,meni je et 45 pa iza nije nikada zastrugalo,a vozilo se 5 ljudi u autu,s tim da napred ak bude strgalo al isto mi se čini da nebi smjelo makneš šaraf koji drži plastiku i problem riješen.. Share this post Link to post Share on other sites