0
Passat

Čemu služi kocka na prednjem trapu?

Recommended Posts

Na prednjem trapu, iza desne poluosovine, posotje nosači na kojima se nalazi željezna kocka otprilike 10x10x5 cm. Sad me zanima čemu ona služi? Meni ju je majstor skinuo uz objašnjenje da ona radi više štete neg koristi i da samo šteti onom gumenom utegu na poluosovini.

Majstor ti je vrlo bistra osoba, toliko bistra da mu se vjerovatno vidi kroz glavu. :smijeh Nek ti to vrati nazad. To služi da ti poluosovina ne padne ako ti se razleti homokinetički zglob :skace . I ne može štetiti gumi ako je sa ovjesom sve u redu. Neće se poluosovini ništa desiti ako toga nema no ako je tamo bilo i imaš to neka tako i ostane, jer je tvornički postavljeno sa dobrim razlogom a ne kao ukras. :rotfl:palci

znaci ta kocka tome sluzi?ja sam isto mislio i mislio cemu sluzi i nisam znao..

Majstor ti je vrlo bistra osoba, toliko bistra da mu se vjerovatno vidi kroz glavu. :smijeh Nek ti to vrati nazad. To služi da ti poluosovina ne padne ako ti se razleti homokinetički zglob :skace . I ne može štetiti gumi ako je sa ovjesom sve u redu. Neće se poluosovini ništa desiti ako toga nema no ako je tamo bilo i imaš to neka tako i ostane, jer je tvornički postavljeno sa dobrim razlogom a ne kao ukras. :rotfl:palci

Ti ozbiljno misliš da su u VW-u stavili kocku tešku 2 kg da poluosovina ne padne na cestu?

I da su predvidili da se zglob može razletiti?

To je neki uteg za bolji balans automobila.

Ja mislim da je to zbog toga da otezaju auto radi prebrzog ubrzanja! Jesam li upravu ? :mellow::mellow:

Ti ozbiljno misliš da su u VW-u stavili kocku tešku 2 kg da poluosovina ne padne na cestu?

I da su predvidili da se zglob može razletiti?

Stavili bi oni i težu kocku da moože stat tako da polouosovini niti ne padne na pamet past kad vidi mrgu od kocke ispod sebe :rotfl

Zasad mi jedino ovo Skrletovo objašnjenje ima smisla, premda je to premalen uteg da bi imao nekog velkog utjecaja na balans. Čisto sumnjam da kocka željeza od 2 kile može balansirat auto od tonu i pol... Jel ima neko ko bi mogo znat da rješimo ovaj misterij?

To je neki uteg za bolji balans automobila.

:palacg :palacg

Neki ing. Hans iz Wolfsburga kada je radio taj auto izračunao je da baš na tom mjestu dolazi uteg određene mase, koji uravnotežuje cijeli auto.. :palacg

Edited by Leo

Mislim da su je svabe sigurno sa nekim razlogom stavili. U svakom slucaju sta god da je, vrati ti to nazad :palacg

Netreba vracat razlike nema a kasnije je lakse radit kad tog nema.

Šteti utegu pa da ako uteg tj guma odljepi i počme mlatit po tom utegu itd...

. Čisto sumnjam da kocka željeza od 2 kile može balansirat auto od tonu i pol...

A kako onda komad olova od 5-10 grama balansira felgu s gumom od 20-ak kila

jedino logično je da je uteg za balans.. trojka VR te kocke nema pa mu zbog balansa visi motor prema mjenjaču :)

balans kad je auto iz tvornice a ne nakon prerada i kičenja po njemu... pa ti vise nema nekog balansa :)

Sasvim nepotrebna stvar na mostu je taj uteg a onaj na poluosovini pukne kad tad... neko ima sreće pa osjeti a netko tokari poluosovinu-most :)

morat cemo nazvat tog hansa iz wolfsburga da vidimo sto kaze.. :lol:

ja sam tu kocku skinuo i nema razlike tako d nemislim vraat 2 kile gore poslije je preslabo ubrzanje..haha

A kako onda komad olova od 5-10 grama balansira felgu s gumom od 20-ak kila

Ja se toliko brzo s autom ipak nebi vrtio :rotfl

Jel zna neko točno za šta je?Ja sam to uvijek skinuo sa auta,imam par komada doma i kontao sam da je zbog nekog ublaživanja vibracija tamo,a saddd ... :zaboli

Ja sam samo raspravljao o tome koja je njegova funkcija... :palacg

A o skidanju neka odluči vlasnik auta.... ja na svom autu bih ga bez razmišljanja skinuo... čega nema, neće mu ni faliti....xD :rotfl

ma dečki :lol2 to ima na tdi-u 90ks,a tdi 110ks nema,zato i tdi 110 ide bolje od tdi 90 :rotfl

na hrpu mjesta auti imaju zak pometane utege,p ai g2 i g4 ima na mostu iza ljeve poluosovine komad željeza kojeg drže 2 vijka 8mm isto vozi s tim ko i bez tog,na hrpu japanaca ima na auspuhu tak neke kvrke/utezi isto radi nekih vibracija itd itd,sve je to s nekim proračuno izračunom itd...al mi to balkanci bolje razumijemo nego tam neki hans koji je školovan sam za to i zna sam to ništa drugo :palacg

ok roko, falija san vidit onda je biće ovo pod 21

Capture-31.jpg

Edited by zoki 2

fora je nota za instalaciju kocke...

u prijevodu.. u grubo...

veliki dio mora stajati ponosno na podvozju...

:lol2:rotfl

0