0
Passat

Čemu služi kocka na prednjem trapu?

Recommended Posts

Vibration damper :fakjea

Ipak sam pogodio :rotfl ,kad se sjetim svog ex Golfinja samo se pitam koji kur@c ih onda nisu naslagali 10 komada...

Možda se ovdje radi o progušivanju vibracija koje naša guzica ionako ne bi

ni osjetila, a koje su štetne, za most, selene, krajnike, letvu volana....šta ja znam.

Čisto naglas razmišljam, da nebi netko ovo protumačio kao pametovanje.

po meni je ovo 2kg gluposti...

vjerojatno su to stavljali gore radi tehnicke neispravnosti i homologacije vozila....

.... kao auto mora biti u vagi (uravnotezen...) da bi se mogao vozit (mora proc određene kriterije...)

uglavnom neku svrhu ima

neznam nebi glavu opterecivao ovakvim stvarima

kome smeta nek si skine kome ne neka ostavi :palacg

Ja samo znam da kada sam slagao TAS duju na V6 4motion da , osim što sa skinuo taj uteg , da sam i otpilao nosače da mi stane transfer box na mjenjaču.

Neke svrhe to ima, ali mi to nikada nečemo saznati. Da je za balansiranje i sprečavanje vibracija , to je sigurno , samo nikada nečemo saznati šta točno.

tih "balansirajućih" utega ima na raznim autima i na raznim mjestima da na prvi mah pukneš od smijeha

svi oni su s razlogom tamo i služe za uravnotežavanje oscilacija i vibracija

teško da možete primjetiti neku razliku "sa ili "bez", ali razliku itekako osjete sklopovi koji te vibracije trpe

blokovi su tu radi dogovječnijeg trajanja ostalih sklopova na autromobilu

pjedina vozila imaju utege na ispušnom sustavu, i čovjek bi pomislio da će ga samo uništiti svojom težinom, ali valjda je netko nekakvim proračunom došao do baš te težine i mjesta ugradnje

ma dečki :lol2 to ima na tdi-u 90ks,a tdi 110ks nema,zato i tdi 110 ide bolje od tdi 90 :rotfl

na hrpu mjesta auti imaju zak pometane utege,p ai g2 i g4 ima na mostu iza ljeve poluosovine komad željeza kojeg drže 2 vijka 8mm isto vozi s tim ko i bez tog,na hrpu japanaca ima na auspuhu tak neke kvrke/utezi isto radi nekih vibracija itd itd,sve je to s nekim proračuno izračunom itd...al mi to balkanci bolje razumijemo nego tam neki hans koji je školovan sam za to i zna sam to ništa drugo :palacg

Auu sramote!

Da vam Danijel ne spasi obraz, več sam mislio o otkazivanju s ovog foruma!

Svi ostali sram Vas bilo, da vam jedan Mercedesoljubac spašava obraz :rolleyes:

Auu sramote!

Da vam Danijel ne spasi obraz, več sam mislio o otkazivanju s ovog foruma!

Svi ostali sram Vas bilo, da vam jedan Mercedesoljubac spašava obraz :rolleyes:

Otkaži slobodno :fakjea i Smiri tenzije.... sve je rečeno :palacg

Ja mislim da je to tam baš zato da bi ponosno stajalo baš to "nešt" na kolima! :angry:

Mora bit nešt ponosno!!!

:lol2

Daj lokot na ovoooo! :rolleyes:

0