1 1
Bube

Par pitanja o chipanju, ispuhu i filteru

Recommended Posts

Hoće li onda auto normalno funkcionirati??

Ovo mi je prvi glas, jer svi do sada su mi rekli da u takvom slučaju da se zblokira ECU i da mu nema više pomoći.

Predpostavljam da to ovisi o tuning mapi(proizvođaču)?

Malo OT- jesam dosadan, ali ful me to zanima...! :palacg

Edited by Leo

Koliko ja znam , da. Auto ti normalno funkcionira jer ga ovlašteni servis update-a sa novim "poboljšanim" software-om. Imaš auto kao prije remapa , onda je potrebno ponovno remapirati tako što ćeš otići ponovno kod onoga tko ti je radio remap da ti ukuca istu mapu.

Hoće li onda auto normalno funkcionirati??

Ovo mi je prvi glas, jer svi do sada su mi rekli da u takvom slučaju da se zblokira ECU i da mu nema više pomoći.

Predpostavljam da to ovisi o tuning mapi(proizvođaču)?

Malo OT- jesam dosadan, ali ful me to zanima...! :palacg

Da, normalno ce funkcionirati. Tvornicke dijagnostike rade na drugacijem principu sto se tice flasha ECU-a tako da prebrisu i ponovno snime kompletan sadrzaj eproma ili procesora, ovisno o generaciji ECU-a, tipu, vrsti memorije itd.

ECU-a ima jako puno generacija (od kasnih 80-tih do danas...), pa generaliziranje koje se jako cesto od strane laika i amatera (NHF...) moze procitati na raznim forumima ima za posljedicu uglavnom totalne dezinformacije i neistine (sto namjerno, sto nenamjerno) .... Te se prica da se ECU moze flashati ovako ili onako, da se desi ovo ili ono, a istina je uglavnom totalno drugacija, jer se precesto radi o pretpostavkama, koje su jelte, majke svih za*eba.

Uglavnom ne mogu se niti svi ECU-i reflashati tvornickim dijagnostikama .... tek tamo od kraja 90-tih je to postalo moguce.

Tema je preopsirna ...

lp

Koliko ja znam , da. Auto ti normalno funkcionira jer ga ovlašteni servis update-a sa novim "poboljšanim" software-om. Imaš auto kao prije remapa , onda je potrebno ponovno remapirati tako što ćeš otići ponovno kod onoga tko ti je radio remap da ti ukuca istu mapu.

Ne, ne i ne. Ako je u pitanju tvornicka "akcija" radi update-a softvera, onda to NIJE vise ista mapa (tvornicka) kao sto je bila prije "chipiranja".

Vracanje stare tuning mape preko OBD2 konektora rezultirati ce zalockanim ECU-om. Auto nece upaliti i nastat ce problem. Pravilan put je novi remap, na temelju nove tvornicke mape.

Kad je moj prvi motor u sestici odapeo, jos dok su trazili uzrok, prvo su isli updejtati software da vide da nije u njemu neka greska.

Ali prije nego su to napravili nazvali su me i pitali jel auto chipan. Ja reko ne. Kazu, slobodno recite dal je, to nas uopce ne zanima samo pitamo zbog vas, jer cete izgubiti novu mapu ako je instalirana.

Eto. Ocito nije u pravu onaj tko tvrdi da im chip ne utjece na garanciju ako ih prije pitas a ako se nesto desi, da ti garanciju ne priznaju.

Sklon sam vjerovati da su te pokusali navesti na tanak led. Niti jedan ovlasteni VW servis ti nece priznati jamstvo ako je auto chipan kod nezavisnog tunera. Koliko znam, VW servisi suradjuju jedino sa OCT-om, i garancija tada ostaje.

Da, a samostalni odlazak kod OCT-a na ubacivanje iste mape koju bi dobio i da to naruče ovi iz servisa košta jedno 3 puta manje.

Ali naravno garancija ne postoji. Razlog je poprilično jasan. Novac

Koja debilana...

Ne, ne i ne. Ako je u pitanju tvornicka "akcija" radi update-a softvera, onda to NIJE vise ista mapa (tvornicka) kao sto je bila prije "chipiranja".

Vracanje stare tuning mape preko OBD2 konektora rezultirati ce zalockanim ECU-om. Auto nece upaliti i nastat ce problem. Pravilan put je novi remap, na temelju nove tvornicke mape.

U pravu si , krivo pričam. Pod "istu" mapu sam mislio da treba ponovno remapirati na novu postojeću koju su ukucali u servisu...

Mislim na "istu" snagu nakon remapa a pišem totalno drugo - moja isprika. :palacg

To je odgovor na moje pitanje.....! :palacg

Zato pravilna procedura prilikom flashiranja procesora u ovl. servisu bi bila, da se pita stranku ako je chipirala auto, jer u tom slučaju se ne smije obaviti radnju baš zbog gore navedenih posljedica.... :palacg

Da, to je ista stvar. Mislim da AWE nesto duze radi ta karbonska kucista. Ali u svakom slucaju, zanima me dal bi to funkcioniralo na mom 1.4.

Da, to je ista stvar. Mislim da AWE nesto duze radi ta karbonska kucista. Ali u svakom slucaju, zanima me dal bi to funkcioniralo na mom 1.4.

Ne mozes staviti cijeli kit od 2.0 TFSI motora.

2.0 TFSI/TSI motor ima turbinu smjestenu "iza" motora, dok 1.4 TSI ima turbinu ispred motora.

pogledaj usis i kod drugih proizvođača kad već naručuješ iz SAD-a. Moja preporuka; evoms, neuspeed, apr, stratmosphere, bmc....

A za ispuh po meni broj 1 eisenmann, apr, borla, agency power, tannabe, magnaflow, billy boat i jos stotine... nije miltek jedini

jesi li odlučio di ćeš raditi re-map i ostalo?

Standard - Gabrek. Ponudili su najbolju cijenu a i ako nekad ne bude stimalo, oni su mi najblize za popravke.

Sve kod njih osim usisa, to cu naruciti izvana.

Kad smo kod usisa..

Larki, hvala! Nisam ni znao koliki je izbor! :respekt

Forge, AWE i APR otpadaju jer nemaju varijantu za 1.4. Budem trazio dalje.

Edited by bubelud

Haha, istina. Jedno mislim, drugo pisem :P

reci mi ako nije tajna koliko će te kod gabreka koštat ispuh i remap, i dal su se na kraju odlučio za cat-back ili i downpipe?

ima nešto na sajtu ali cjenici su od 08god i vjerujem da su dali neki popust na sve

reci mi ako nije tajna koliko će te kod gabreka koštat ispuh i remap, i dal su se na kraju odlučio za cat-back ili i downpipe?

ima nešto na sajtu ali cjenici su od 08god i vjerujem da su dali neki popust na sve

13000 kn, bez prednjeg lonca. A SKN je oko 3500 s tim da ima fini popust na cash.

http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=117907

Imas od forgea za tsi usis :) ,posalji im mail

A jos je Hrvoje iz Gabreka zvao direktno u Forge kad sam bio kod njih i kazu da nemaju nista za moj auto.. :rolleyes:

Edited by bubelud

To je kit za 5icu ,ali posto je motori prostor ISTI ne vidim razlog da ne pase :)

zasto ne odes u SMchiptuning? Momak radi fenomenalno, ima valjke, ima znanje...

Kad smo kod usisa..

Cemu sluzi ovo malo kino? Na slici je Golf 6 GTI

Engine2.jpg

Engine1.jpg

Edited by bubelud

1 1