0
vwg 1.9tdi

problem sa radnom temperaturom

Recommended Posts

Radi se o ovome problemu! da poćnem ispoćetka da se lakše snađete.

Metnut je motor od golfa 3 1.9 tdi 90 ps u školjku golfa 2 1.6d sve komplet armatura km sat instalacija baš sve. E sad problem je ovakav, auto skoro nikako ne postiže radnu temperaturu. Recimo to ovako ujutro kad ga upalim nakon jednog km poćne puhat toplo ali nikako da se ugrije e sad puno ljudi mi je reklo da je do kilera(da je prevelik) ali zašto onda kada auto stoji na mjestu a termostat još nije otvoren kada upalim grijanje temperatura rapidno pada sve do 60 "c i ako oću da ponovo dođe na 90 "c moram držat gas na 3000 o/m jedno 15 min. znaći kiler od hlađenja motora je ostao od golfa 2 1.6 d ali još nijedamput u vožnji mi on nije otvorio termostat.

Jedino kaj sam primjetio je da kada auto stoji na mjestu gornje crijevo je toplo skupa sa gornjom polovicom kilera a doljne crevo je hladno promjenio sam valjda 5 termostata i sad je trenutno orginal iz porsche auta ali se dešava ista stvar promjenjen je i indikator temperature (onaj žuti sa 4 izvod na raćvi) jer sam mislio da je problem u njemu i ista stvar.Auto je ćak spojen na dijagnostiku i isto pokazuje znaći u vožnji mi danas po kvartu ni nakon 20 min vožnje nije htjeo doć do oznake od 70"c a kada se vozim recimo uzbrijeg i dođe na 90"c te kada krenem nizbrijeg sa upaljenim grijanjem temperatura padne na ispod 70 c znaći po meni do kilera nije jer termostat zatvori ali se motor i dalje hladi i hladi koda sam nasipo tonu leda po njemu.

Svaka ideja dobrodošla :palacg jer ih ja više nemam :glavomuzid :glavomuzid :glavomuzid

dali mu smeta možda to kaj je zatvoren EGR ventil ili to kaj je stavljen samo protoćan zadnji lonac bez katalizatora i prednjeg lonca

probaj spojit direkt cijevi,znaci da neide zrak kroz ic nego direkt. nista te ne kosta da probas!

a jesi li siguran da ti se termostat ne otvori....meni sve ovo skupa zvuči kao da ti stlano voda druži po killeru, tj. kao da je termostat stalno otvoren, jer, onaj mali killer od grijanja ne može tako naglo ohladiti motor...

dobro ali kakve sad veze ima IC dok auto stoji na mijestu znaći protok kroz ćelije je jecino ako vijetar puše

a što se tiće termostata sigurno nije jer kad maknem crijevo od vode kroz termostat ništa ne curi a i moro bi imat hebenu sreću da pogodim baš 6 termostata i da ni jedan ne valja

Edited by vwg 1.9tdi

ista stvar se i meni desava iako je na motoru sve original, grijanje radi normalno ali nikako da motor na radnu temperaturu dođe, to je samo po zimi tako kod mene a po ljetu je normalno

ista stvar se i meni desava iako je na motoru sve original, grijanje radi normalno ali nikako da motor na radnu temperaturu dođe, to je samo po zimi tako kod mene a po ljetu je normalno

da ali kadti dođe na radnu temperaturu onda tako vijerojatno i ostane ali meni ne ili???

da ali kadti dođe na radnu temperaturu onda tako vijerojatno i ostane ali meni ne ili???

sad po zimi uopce ne dodje na radnu temp

stalno je oko 70C ako malo zesce vozim onda dodje na 85 mozda al cim se vozim normalno opet padne na 70 pa cak i ispod

znaći oba imamo slićan problem ali ćemu onda termostat koji bi kao trebo držat radnu temperaturu tj temperatura bi trebala verirat ali nikako ispod temperature utvaranja termostata tj.87"c kaj ne ???

auspuh i ic te nisu uzrok sigurno....ja imam od g60 kiler pa sve radi i dize temperaturu......jesi probao stavit drugi geber od vode? onaj indikator ,ima zeleni prsten mislim....prek njega ide cajger i topli i hladni rezim rada....ili te sat hebe.....ili neka masa.

malo me čudi ovo, mislim da diesel motori proizvode veću toplinu prilikom izgaranja ili se varam? meni na jetti 1.8 benzinac uvjek postigne radnu temperaturu, kad je jako hladno onda joj treba duže, a uvjek stoji na istom mjestu (kazaljka temp)...

na koliko stupnjeva ti otvara termostat?

to ivanmk1 to je onaj da desne strane motora u glavi boćno (mjenjan prije 3 mj)

to ivica11 dizeli stvaraju kolko znam manju toplinsku vrijednost baš radi goriva tj. imaju veću iskoristivost goriva naspram benzinaca koji dio goriva rasipaju na toplinu

a termostat po cajgeru u autu i po dijagnostici otvara na 87"c

Ima isti problem na TDI-u sve original....

Mene zanima jedna druga stvar, tračni remen vodenu pumpu treba vrtit sa stranom bez kanala ili obrnuto???

Jer meni vrti sa ovom strnom sa kanalima... A čudno mi je da vodena pumpa nema "kanale" na sebi...

Pa bi možda to mogo bit razlog....

vidiš vidiš to sam i ja primjetio ali bi onda po tome voda kontra cirkulurala i motor bi se trebo pregrijavat zar ne

da,taj...ak si ga mjenjao,nebi smjelo onda do njega bit.....dizeli ak su ustimani ne griju,osim lose cipanih i kaj je nafta ko za brod otvorena.....a gore na posudi,kad je otvoren termostat,jel protok normalan,nema buckanja,ne gubi tekucinu nigdje?jel s kilerom od 1.6d bi ti trebala kazaljka ic preko 90 pogotovo nakon ganjacine...za protok pitam ,jel znalo je bit da na pumpi vode propeler nutra provrti na prazno,ovisno o izvedbi...ali ak je sve normalno,ja bi mase i sat pogledao.a kaj je s remenom,jel ispravno postavljen?

Edited by ivanmk1

Ovo je mozda jedno glupo razmisljanje: kad prebacis motor u laksi auto onda je ta masina manje opterecena, mozda bi trebao termostat koji otvara na nesto vecoj temp. npr. ima za vw koji otvara na 92°.

Ovo je mozda jedno glupo razmisljanje: kad prebacis motor u laksi auto onda je ta masina manje opterecena, mozda bi trebao termostat koji otvara na nesto vecoj temp. npr. ima za vw koji otvara na 92°.
covjek je r32 stavio u dvojku pa nije metal termostat od 60 stupnjeva....nema to veze...

covjek je r32 stavio u dvojku pa nije metal termostat od 60 stupnjeva....nema to veze...

meni malo fali da dostigne pravu radnu temp. pa planiram ubaciti termostat od 92°, valjda ce pomoci jer imam manje oscilacije, dok kod ovakvih slucajeva problem treba traziti u necemu drugom.

a što se tiće termostata sigurno nije jer kad maknem crijevo od vode kroz termostat ništa ne curi

ovo je znak da termostat ne pusta vodu (dobro zatvara) dok je tekucina ohladjena, pitanje je od koje temperature termostat pocinje otvarati? Jer nije isto ako je zatvoren do 60° ili 80°.

Edited by brončani

meni malo fali da dostigne pravu radnu temp. pa planiram ubaciti termostat od 92°, valjda ce pomoci jer imam manje oscilacije, dok kod ovakvih slucajeva problem treba traziti u necemu drugom.

ovo je znak da termostat ne pusta vodu (dobro zatvara) dok je tekucina ohladjena, pitanje je od koje temperature termostat pocinje otvarati? Jer nije isto ako je zatvoren do 60° ili 80°.

da,ali covjek kaze da je probao 6 komada i to vjerojatno predvidjenih za njegov motor......i jos ima premali kiler...ja imam od g60 kiler i termostat kaj na 87 otvara i sve radi dobro,drzi temperaturu....po zimi mu treba mozda duze da se zgrije ali to je normalno......

ma termostat otvori tek kada temperatura dođe do skoro 90 c možda mrvicu manje i termostat je orginal baš za taj motor

To je izgleda normalna pojava na TDI-u 90ps jel i mojega to zaafrkava. Dođe do 70-75 a kad ga nateravaš onda 85. Po ljetu normalno dođe na 90 i ne mrda.

a kaj ti se dešava kada upališ grijanje jer održava tih 70-75"c ili pada jer ja kada upalim grijanje padne na ispod 70 "C???? ili recimo kada se voziš nizbrijeg sa upaljenim grijanjem

Edited by vwg 1.9tdi

a kaj ti se dešava kada upališ grijanje jer održava tih 70-75"c ili pada jer ja kada upalim grijanje padne na ispod 70 "C???? ili recimo kada se voziš nizbrijeg sa upaljenim grijanjem

A iskreno vidil sam da se oko 70 mota, a detaljnije nisam pratil jel ja tu ti tam bacim pogled da vidim da ne prelazi 90. Navika ostala od duje. :rolleyes:

Pogledat ću kroz narednih par dana pa ti javim.

0