1 1
HELL

zaleđeni prozori Scirocco Mk3

Recommended Posts

Kao što piše u naslovu... kako rješavate problem zaleđenih prozora, tj kako uspjevate uci u auto kad se smrznu prozori? Probao sam mazat one gume oko prozora sa glicerinom, al nije mi bas nesto puno pomoglo.

pa kad su prozori zamrznuti onda obicno udemo na vrata a njih namazemo s sredstvom protiv smrzavanja guma koje mozes kupiti u svakom trgovackom centru za 20Kn.

pa kad su prozori zamrznuti onda obicno udemo na vrata a njih namazemo s sredstvom protiv smrzavanja guma koje mozes kupiti u svakom trgovackom centru za 20Kn.

hm cini mi se da se nismo razumjeli... Scirocco mk3 nema okvir na vratima nego samo staklo. Problem je u tome sto se to staklo pri otkljucavanju auta spusti cca 1 cm, da bi se moglo otvorit vrata, odnosno podigne se 1 cm pri zatvaranju vrata, i na taj nacin udje ispod gume. Ako izostane to, tj ako su prozori smrznuti pa se ne mogu spustit onda se ne mogu otvoriti niti vrata. Obzirom da je to dosta specificno za Scirocco mk3, nadao sam se da ce mi se javiti netko tko ima takodjer Scirocco mk3 pa da ce mi znati konkretno odgovoriti. Kao sto sam rekao gume oko prozora sam namazao sa glicerinom, koji navodno sprjecava smrzavanje guma, no nije mi pomoglo. Ne znam ima li koje drugo sredstvo za koje ja ne znam, pa mi recite koje bi to bilo.

ja imam scirocco ak ti sta pomaze, ali mk1 i nemam tih problema :zivio

jao nebi htio samo ni zamisljat scenu kada ti rikne motoric stakla, kako izlazit i ulazit u auto

hm cini mi se da se nismo razumjeli... Scirocco mk3 nema okvir na vratima nego samo staklo. Problem je u tome sto se to staklo pri otkljucavanju auta spusti cca 1 cm, da bi se moglo otvorit vrata, odnosno podigne se 1 cm pri zatvaranju vrata, i na taj nacin udje ispod gume. Ako izostane to, tj ako su prozori smrznuti pa se ne mogu spustit onda se ne mogu otvoriti niti vrata. Obzirom da je to dosta specificno za Scirocco mk3, nadao sam se da ce mi se javiti netko tko ima takodjer Scirocco mk3 pa da ce mi znati konkretno odgovoriti. Kao sto sam rekao gume oko prozora sam namazao sa glicerinom, koji navodno sprjecava smrzavanje guma, no nije mi pomoglo. Ne znam ima li koje drugo sredstvo za koje ja ne znam, pa mi recite koje bi to bilo.

u fuck ja se htio napravit pametan pa popusio sorry ;)

jao nebi htio samo ni zamisljat scenu kada ti rikne motoric stakla, kako izlazit i ulazit u auto

hehe ne znam sta bi bilo... hm zvati ovlasteni servis da mi otvore auto..ili imati primjerak biblije u djepu od jakne (ne ostavljati u autu jer mozda necu moci do njega) :rolleyes:

u fuck ja se htio napravit pametan pa popusio sorry ;)

ma sve 5 :palacg

pa naspricaj kokpit sprejom on ti je za lastene unutrasnjosti automobila i mastan je dosta a mast kolko znam ne smrzava, glicerin produljuje vijek ali kolko znam on isparava (nestaje)

ili ujutro prije ulaska u vozilo polij ga toplom vodom da odmrzne...

ova guma je malo drukčija (malo je kao hrapava) pa slobodno namaži malo bolje...glicerol je najbolja stvar za to

imaš u servisu kupiti malu bočicu sredstva za mazanje gumenih brtvi (nešto gummipflege...) probaj to kupiti, meni valja

puno auti ima takav sistem sa prozorom ali prvi put čujem da zaledi, jesi siguran da zaledi na gumi oko stakla, da možda ne zaledina onoj gumi između lima i stakla?? jel ga puno pereš zimi?

ma da tebi je sranje cim se primis kvake i potegnes ju ona se automatski pomjere dolje koji cenat, a da jos nisi ni poceo otvarati vrata, ma moraju u servisu imat saznanja o tom problemu pa sta kad neki svedanin i norvezanin kupi schiroko ispada da onda nesmije ni da ga vozi 200 dana u godini ili sta? a i na sjeveru njeme nije bog zna kako ljepo vrijeme tijekom cijele godine ;)

prije nego sto sam sad vidio vase postove probao sam napravit slijedece... nasprico sam ga s onim zimkom u spreju.. led se otopio nakon nekog vremena, bas sam dosta toga sipao. Jos sam poslije kad se sve otopilo nasprico rubove oko cijelog prozora...pustio malo da to pocne djelovati i sa onom spahtlom za struganje leda sam ispod gonje gume jos pokusao razbiti ako ima sta. Probam, i opet nije htio spustit prozore...i dok sam ja tako pokusavao... u jednom momentu se uspio spustit jedan prozor, no nije se vise htio zatvorit. Na kraju sam se isao malo provozat da se sve odledi i ok. Ne znam gdje se ledi, sve bude naizgled cisto i bez leda... ali eto.. svejedno nece. Ne perem ga cesto zimi, ali mi se to nije niti desavalo nakon pranja, nego mi se to desi iskljucivo kad padne snijeg i kad bude po snijegom neko vrijeme. Onda se na autu stvori onaj hrapavi sloj leda. Trudim se sto prije ga ocistit, ali radim pa ne mogu svako malo trcat cistit auto. Probat cu namazat vise tog glicerola.

Zanimljiva tema... baš me zanima šta su inžinjeri smislili kad nastane takav problem...

Zna se dogodit kad je staklo zaleđeno da se potrga podizač stakla a sta s ovim sistemom bez okvira...

Nadam se da član kopa ima rješenje

Ovako probaj s silikon sprejom ali najprije auto na toplo da ti se otopi i voda osuši onda špricaj do amena

bolje ti je ispraznit koji sprej nego mjenjat vodilice nevjerujem da su jeftine

Evo i komsija na passatu cc ima isti ovaj problem,nema kako bi rekao stok oko vrata ( stakla ),vec staklo i cim malo snjeg zaledi ili kad se topi pa stegne kaze da ima problema jer staklo zaljepi se na tu gumu hrapavu..

a da se namaze malo antifrizom?

sutra ujutro zovem servis da pitam njih imaju li nesto konkretno ako ne, probat cu jos to sa silikonom. i sa glicerinom, pa javim rezultat. Naravno mozda ce potrajat jer moram cekat da se opet sve smrzne :D

Evo i komsija na passatu cc ima isti ovaj problem,nema kako bi rekao stok oko vrata ( stakla ),vec staklo i cim malo snjeg zaledi ili kad se topi pa stegne kaze da ima problema jer staklo zaljepi se na tu gumu hrapavu..

a da se namaze malo antifrizom?

pisi vw ,ako nesto izmislis ,mozda te uzmu za ing ,ako smislis pravo stvar

ja na cabriu imam problem sa smrzavanjem, a to rješim tako da kad otvaram vrata, prvo stisnem staklo prema gumi, i popusti led i otvorim normalno

jako dobra fora je našpricati gume sa kokpit sprejom, djeluje provjereno

Grijana garaža majka, provjereno.

Stisni rukom staklo prije nego otvaraš vrata da led otpukne, ali svakako

prije toga dobro posuši brtvu i namaži sa Sonaxovim stickom za brtve.

Kroz šiber prijatelju, osim ako nije i on smrznut!

Eh da imam scirocca :rotfl najmanji problem bi mi bio ulaženje.

Edited by Zvonae

¸pa ak mu auto vani stoji nemože preko noći ostavit prozore otvorene!

a ako si mislio ujutro kad dođe do auta, ako se nemogu spustit sami, nemogu ni s daljincem! ja bi definitivno pito ovlašteni šta kažu, pogotovo jer je puno CCa prodano, a ista stvar...

..a tebi je rješenje ti zimski sprejevi i što kiki kaže, stisnut staklo malo prije nego uopče probaš otvorit

1 1