1 1
TROJKA

ostao bez kocnica.......super*++

Recommended Posts

evo jucer se vozili i sve ok i odjednom ja skuzim da mi papuca kocnice sve dublje propada i jos jedno 20tak min voznje kad ono do kraja propade...

u k**

sta da idem gledati....

da nije crijevo puklo pa iscurilo i wtf

crijevo-lajtung ili glavni kocioni cilindar

jep... meni je puklo crijevo prije mjesec dana.... sreca pa je to bilo pred kucom....

crijevo-lajtung ili glavni kocioni cilindar

i mislio sam u k**

samo da je bar crijevo

jep... meni je puklo crijevo prije mjesec dana.... sreca pa je to bilo pred kucom....

fak...

e a ako ima ulja u posudi onda je procurio glavni kocioni a ako nema onda je crijevo vrisnulo....jel?

ako ima ulja u posudi za kočnice onda je otišao glavni kočioni,a ako nem aulja treba vidjet gdje curi,lajtung/čeljust/cilindrić/5kočioni...

Koje crijevo pukne ? Pa od ABS kompa do celjusti ide ili pleteni lajtung ili onaj zeljezni kruti.

Koji je jos ostao da moze puknuti ?

TROJKA sori sta upadam svojim pitanjem u topic,ali moram :P

isto mi propada kocnica i treba je stisnut' da koci kak' se spada...

u cemu je frka?... s time da kad sam odkliz'o na ledu pogodio sam rubni kamen... sve je u centru,samo je kocnica pocela propadat'...

netreba znacit da ode glavni kocioni a da ostane ulja,ja sma imo 2 slucaja na svome golfu da je iscurilo sve ulje a glavni kocioni nije valjo i curilo mi sve u servo bubanj

u cemu je frka?... s time da kad sam odkliz'o na ledu pogodio sam rubni kamen... sve je u centru,samo je kocnica pocela propadat'...

A ulje si zamjenil kada?

evo vako.....

u posudi nema ulja....

reko idem malo nadosuti pa da vidim sta je otislo..

i suvozacev zadnji tocak tamo curi dignem da dizalicu i nije crijevo nego iz celjusti zadnje curi.....e sad mene je uvjek ta celjust zajebavala pa sam ju morao razradivati...pa izgleda da je vrisnula sad...jel moguce da je propisala celjust...je jel

moguce da su ti gumice otisle na celjusti,skini ju pa rastavi i pogledaj da se nije pojela iznutra

e a dali bi mogao da skinem celjust i nekako zablindiram pa da se mogu voziti da odem po drugu celjust.....a mislim da su gumice osle jer vec sammimao problema sa njom

Digni auto i pogledaj lager kotača da ne ostaneš bez kotača negdje, kočnica propada ak lager ima puno lufta kad ti disk raširi pločice od plesanja lijevo desno.Pogledaj to onak pod hitno :care

e a dali bi mogao da skinem celjust i nekako zablindiram pa da se mogu voziti da odem po drugu celjust.....a mislim da su gumice osle jer vec sammimao problema sa njom

nemres zablindirat,bolje nadji nekoga da te odveze po drugu celjust ili reparaciske gumice ako je samo do njih

skinuo sam celjust....curi sa one gume.....a toa guma se ne moze skinuti.....dali sad da uzmem drugu celjust ili sta

Digni auto i pogledaj lager kotača da ne ostaneš bez kotača negdje, kočnica propada ak lager ima puno lufta kad ti disk raširi pločice od plesanja lijevo desno.Pogledaj to onak pod hitno :care

ahahah ovo ti vrijedi samo ak ti prednji lager ima lufta ali ako ti ima zadnji lufta nemože vratit sam klipić natrag disk aak se trese zato kaj im aotraga i ručnu i nožnu složenu preko iste čeljusti,pa da bi klipić vratio treb aka vriti i stiskat da se vrati natrag :palacg

2sven: pa lajtung može puknut di oćeš,odma kod glavnog kočionog,negdje na podu di je trojk azapeo pošto mu j eauo pre nizak :rotfl ,oće puknut otraga kod zadnjeg mosta onaj mali gumeni dio,pa od mosta prema čeljustima protruli zato jel s enakupi soli iko zna čega pa jednostavno protruli lajtung,ne puca lajtung sam tam di je gumen :palacg

PS.ak imaš patent klješta možeš stisnut taj zadnji gumeni lajtung ineće curit ulje na toj čeljusti :palacg:lol2

odnosno najjednostavnije doli ulja ozrači i neće kočnica propadat za prepeljat se po novu čeljust dok im aulj au posudi ali nije baš preporučljivo ak negdje budeš morao jako i naglo stisnut kočnicu d ane izgura ulje na tu čeljust...mada t ačeljust slini sigurno već neko vrijeme sam je sad nestalo ulja :palacg kaj ti s enij eupalila lampica kod aje ručn apovučena :rolleyes:

skinuo sam celjust....curi sa one gume.....a toa guma se ne moze skinuti.....dali sad da uzmem drugu celjust ili sta

celjust se moze rastavit i sve gumice se mogu zamjenit,klipic se izvadi iz celjusti sa kljestima ili kompresorom kroz rupu za lajtung pa od pritiska ispadne van,unutra bi trebala bit jedna gumica koja prise klipic i neda ulju da izlazi oko klipica a druga gumica je na klipicu i kucistu koja se stisce i skuplja kako klipic radi.ako imas koga da zna neka zamjeni ti te dvije gumice mislim da je mene set kostao za prednje na mk1 oko 30kn ili probaj sam izvadit klipic iz kucista pa ces znat o cemu ti pricam :) sretno

Koliko sam puta zablindirao brenze na bubi.. tko ce pamtit. Ugl ako je problem sami cilindar il kliješta.... onda se u otvor na klijestima (tamo gdje se šarafi lajtung) stavi komad olova... dovoljno da stezanjem lajtunga zablokira rupu na kliještima...

Tako su neki vozili i pola godine :rolleyes:

celjust se moze rastavit i sve gumice se mogu zamjenit,klipic se izvadi iz celjusti sa kljestima ili kompresorom kroz rupu za lajtung pa od pritiska ispadne van,unutra bi trebala bit jedna gumica koja prise klipic i neda ulju da izlazi oko klipica a druga gumica je na klipicu i kucistu koja se stisce i skuplja kako klipic radi.ako imas koga da zna neka zamjeni ti te dvije gumice mislim da je mene set kostao za prednje na mk1 oko 30kn ili probaj sam izvadit klipic iz kucista pa ces znat o cemu ti pricam :) sretno

prednja i zadnja čeljust su podosta različite :palacg i kad zadnje cure ne cure 100% na te dvije gumice kaj si ti nabrojao,nego u pravilu cure oko one osovinic ekaj je spojena s polugom od ručne :palacg

a da bi to raskpao trebaju ti klješta za zagere al da su spigana u L(ili već kako se kaže snađi se druže)

da ovo kaj autofreak kaže je najjednostavnije za zablindirat(sam se treba sjetit :palacg ) :zivio

evo rstavio sam samo ovo...trebam spicange pa cu s nijma dovrsiti..

ajd pomagajte koje gumice

PC180325.jpg

PC180326.jpg

PC180327.jpg

PC180329.jpg

evo odavde je curtilo ulje

PC180330.jpg

PC180332.jpg

PC180331.jpg

jel i ovo mora van

PC180333.jpg

ulje curi s poluge za ručnu kočnicu.. česta pojava...

Nek ti netko dan sliku s elsa-e pa ces vidit sve sastavne dijelove...

A mozd ima nesto i na google-u

ulje curi s poluge za ručnu kočnicu.. česta pojava...

Nek ti netko dan sliku s elsa-e pa ces vidit sve sastavne dijelove...

A mozd ima nesto i na google-u

hvala..

Znaci tebi curi semering tu u mehanizmu ručne. Klasična pojava na Golfu 3.

Reparacija obaju zadnjih čeljusti i kraj priče. 200kn/kom u zagrebu. Sve gumice nove + rastavljanje i sastavljanje

1 1