Zvonae 0 Posted January 4, 2011 Susjed ima paradu sa kvakama na Golfu sa 5 vrata, desna strana se ne da otvorit izvana, vozačeva isto, jedino zadnja na vozačevoj strani se na silu otvaraju pa onda vozačka otvara iznutra. E sad kupio je sve četiri nove brave, ali mu se ne sviđa sva ta sila ključeva pa me zanima da li se mogu u nove kvake prebacit cilindri iz starih ili ove nove presložit na jedan ključ. Negdje sam načuo da se cilindar može prilagodit ključu!!? Ako da, kako? Help! Search-ao na forumu, ali bez opipljivog rezultata. Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted January 4, 2011 moze se cilindar presloziti po kljucu.. svaki kljucar/bravar mu to slozi Share this post Link to post Share on other sites
Vlad 0 Posted January 4, 2011 Susjed ima paradu sa kvakama na Golfu sa 5 vrata, desna strana se ne da otvorit izvana, vozačeva isto, jedino zadnja na vozačevoj strani se na silu otvaraju pa onda vozačka otvara iznutra. E sad kupio je sve četiri nove brave, ali mu se ne sviđa sva ta sila ključeva pa me zanima da li se mogu u nove kvake prebacit cilindri iz starih ili ove nove presložit na jedan ključ. Negdje sam načuo da se cilindar može prilagodit ključu!!? Ako da, kako? Help! Search-ao na forumu, ali bez opipljivog rezultata. najednostavnije je zamjenit cilindre. iza cilindra je križni šarafić i njega skida dok je ključ u cilindru. ima znači ta polugica i feder i to je to. istim slijedom i vrača i mora pazit da bude sve kak je bilo. nek se malo poigra par puta i skužit če. znači cijelo vrijeme je ključ u bravici dok to radi da mu ne poispadaju limići oni iz cilindra nemora nešto previše očekivati od tih novih kvaka pošto tu danas nema kvalitete. meni se poslije jako kratkog vremena nova kvaka rasklimala pa sam to rješio stavljanjem obične bijele vezice na polugicu kvake koja otvara vrata za bolji grip mogao je to odmah napraviti sa starima Share this post Link to post Share on other sites
Dizelaš 2 Posted January 5, 2011 Kod zamjenski kvaka se može desiti da orginalni cilindar ne odgovara,tj širi je nego zamjenski. Share this post Link to post Share on other sites
Vlad 0 Posted January 5, 2011 Kod zamjenski kvaka se može desiti da orginalni cilindar ne odgovara,tj širi je nego zamjenski. hm o tom nisam razmišljao. više puta sam to radio pa je uvijek odgovaralo uglavnom dečko je kupio nove kvake pa neka proba Share this post Link to post Share on other sites
Dizelaš 2 Posted January 5, 2011 Inače nije problem za zamjeniti cilindar, odvrneš križni šaraf i izvučeš cilindar ali ljetos sam kolegi pokušao staviti iz orginalne kvake u zamjensku i nije išlo. Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted January 5, 2011 Na večini kvaka zamjenskih cilindri su drukčijeg promjera od originala Pa zato novu bravu izvadiš van iz kvake, izvadiš one pločice van sve (pazi da ti one sitne opruge ne izcure iz brave, padnu nekamo i ne nađeš ih više jer su jako sitne) i stavljaš jednu po jednu pločicu i isprobavaš ključ stavljati unutra, kad je ključ unutra, nesmije ta pločica stajati iz brave van ni na jednu stranu, ako ih nemaš baš sve točne, koje su ti slične s jedne strane malo pobrusiš na koju stranu van stoje..... Ili samo te pločice zamijeniš iz original brave u zamjensku istim redosljedom To sad nekome izgleda jako komplicirano ali je zapravo jako jednostavno i bolje potrošiti sat vremena na to nego nositi 3 ključa (ili više) u džepu..... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted January 6, 2011 OK Hvala svima! Skužio sam da onaj križni šaraf drži cilindar. Probat cu njh preselit sa starih kvaka, valjda će pasat jer nove kvake su Topranove a to nije neki no name brend. Share this post Link to post Share on other sites
Vlad 0 Posted January 6, 2011 OK Hvala svima! Skužio sam da onaj križni šaraf drži cilindar. Probat cu njh preselit sa starih kvaka, valjda će pasat jer nove kvake su Topranove a to nije neki no name brend. trebalo bi , ja sam tako u topranove isto stavljao i isto u neke no name i isto pasalo da najbolji su mi neki koji nose po tri ključa , jedan za gepek , jedan za rezevoar , jedan za vrata... btw imam za prodat ključeva za golf 3 , pašu i na duju. nenarezani naravno... (znam da ovo nije oglasnik al recesija znate ) Share this post Link to post Share on other sites