live4turbo 0 Posted January 4, 2011 Evo ovako,malo drugčiji tuning.Radi se o 1.6D motoru iz dvojke pa me zanima kolko odprilike ks bi trebo sad da ima u odnosu na serijalu i kolko će "performanse" bit bolje?? Evo šta je rađeno na njemu: -usisni i ispušni kanali su prošireni i polirani (prošireni su garant 2 mm-golim okom je uočljiva razlika) -usisna grana je polirana i proširena(kolko se dalo) -ispušna grana je od 1.6 ili 1.8 benzinca,nisam sad siguran točno.Kod konektora je fi preko 60 (serijala fi 40 kolko se sjećam) -ispuh od grane do zadnjeg lonca fi 50,bez srednjeg lonca -zadnji protočni ATD lonac -zračni filter,minimalan otpor (mrežica,samo da nešto veliko ne uleti) -venturijeva cijev od kućišta filtera zraka,postavljena na struju zraka,iznutra glatka i izvana obložena azbestom da se ne grije pošto prolazi tik uz motor. -glava minimalno spuštena,dvije desetke uz to sve motor je osvježen:karike,leteći-stojeći,sve brtve,glava poravnata,sređeni sicevi ventila,nove vodilice,gumice itd itd... Znači izvorna snaga mu je vraćena. Original 54 konja,e sad znalci ajmo da čujem mišljenja kolko sam dobio stim,kad neće niko 1.6D doradit moram ja (to mi je oduvjek bila želja) I naravno savjeti i ideje su dobrodošli.. Share this post Link to post Share on other sites
drake 0 Posted January 4, 2011 Bez uvrede,svaka cast na trudu ali... Tunirati 1.6d motor je kao da kurvi kupujes cvijece! Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted January 4, 2011 (edited) Bez uvrede,svaka cast na trudu ali... Tunirati 1.6d motor je kao da kurvi kupujes cvijece! Možda nakon cvijeća dobiješ rundu gratis pa se isplati kupit. Tako i on možda nešto dobije, al čisto sumnjam, možda će ić življe u okretaje jer je smanjio otpor usisa i ispuha. Al da bi dobio tako tražene konje njih treba napajat ,a to može samo bosch pumpa. Edited January 4, 2011 by Zvonae Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 4, 2011 Hahahahahah..ma nema uvrede..znam ja to sve,al baš što niko nije probao to,a oduvijek sam to htjeo uradit na tom motoru,pa eto sad sam napravio.. Lagano je izvuć konje iz bjesne mašine,al iz slabih motora napatiš se više,pa ti bude slađe Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 5, 2011 pa jel ide bolje to i mene zanima..haha Nije još u autu..tek na proljeće Share this post Link to post Share on other sites
T0mB1ll 2 Posted January 5, 2011 Tunirati 1.6d motor je kao da kurvi kupujes cvijece! :rotfl :rotfl :rotfl Share this post Link to post Share on other sites
rampage 0 Posted January 5, 2011 Hahahahahah..ma nema uvrede..znam ja to sve,al baš što niko nije probao to,a oduvijek sam to htjeo uradit na tom motoru,pa eto sad sam napravio.. Lagano je izvuć konje iz bjesne mašine,al iz slabih motora napatiš se više,pa ti bude slađe nije nitko probo jer nema smisla! sve si kao nesta radio bosch pumpa ista! koji auto ide a,da netrosi??? ova tvoja igra je uzaludna,budes skuzio kad ga budes vozio! Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted January 5, 2011 zanimljivo bi bilo na taj motor kompresor stavit Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted January 5, 2011 zanimljivo bi bilo na taj motor kompresor stavit bila je tema o ovome.. u americi su slozili tako nesto rallye vr6 je stavio link..samo ga treba naci Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 5, 2011 nije nitko probo jer nema smisla! sve si kao nesta radio bosch pumpa ista! koji auto ide a,da netrosi??? ova tvoja igra je uzaludna,budes skuzio kad ga budes vozio! Nisam ja postavio pitanje u postu da li to ima smisla il nema,da li je uzaludno il nije,i da li ima auto koji ide a ne troši!!! zato malo razmisli šta pišeš.. Šta sam ja sad trebo stavit spejs šatl bosch pumpu na njega,to ide serijala i odvrne se..to se podrazumijeva. A ja sam to uradio čisto iz zahebancije da vidim šta će na kraju ispast,i uživam u tome pa makar to bio 1.6d ili vr6..meni nije bitno. Ne očekivam ništa posebno od tog motora samo da je malo živahniji..to je to,ja zadovoljan. Postavio sam ovaj topic jer možda ima ljudi koji hoće ovo pročitat,i kome je zanimljivo,a ako ne spadaš u takve ljude nemoj ni pisat ništa,a ne mi dizat živce bezveze. Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 5, 2011 bila je tema o ovome.. u americi su slozili tako nesto rallye vr6 je stavio link..samo ga treba naci Znam,vidio sam taj link na forumu,al to ide u extremu-skup sport,a meni svejedno treba ovaj motor da me posluži malo duže dok ne dođe drugi. A ionako to je već prednabijanje,ovaj moj je čisti atmosferac. Mogo sam ja na njega stavit turbinu i pumpu od gtd-a i nasvirat ga na preko 100ks,al trajnost je nikakva ko sto rekoh.. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted January 5, 2011 a daj sta pizdis...pa to ti je i smisao foruma,da se nekom dizu zivci nekom nesta drugo,jbg na to moras naviknut,to je standard.. Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 5, 2011 a daj sta pizdis...pa to ti je i smisao foruma,da se nekom dizu zivci nekom nesta drugo,jbg na to moras naviknut,to je standard.. Ma idu mi takvi na živce,nek napiše bar nešto pametno,a ne pljuvat po svemu. Šala može,za šalu sam uvijek Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted January 5, 2011 Ma idu mi takvi na živce,nek napiše bar nešto pametno,a ne pljuvat po svemu. Šala može,za šalu sam uvijek i obavezno metni onu f1 turbinu na usis sta likovi na njuskalu prodaju.... Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted January 5, 2011 Od tvornički deklarirane 54 ks nisi mogao puno odmaći, možda konjić dva, tri, a možda si i izgubio . Jedino što ti može ponuditi odgovor su valjci , nekome je to uzaludno, nekome smiješno no nema potrebe za vrijeđanjem. Bar ti sada taj motorić diše sa punim plućima a neće ići bolje jer vjerojatno nosi dirao bosch pumpu, no to i sam znaš ako si toliko upućen da si sve to sam složiš . Kada to sve ubaciš u auto i provozaš podijeli s nama svoje utiske, a ako te ludost dovoljno ponese možda nam i pokažeš ispis sa valjaka Share this post Link to post Share on other sites
tonac 0 Posted January 5, 2011 to što si osvježio motor je o.k. a da si malo dodao više goriva bi bio nešto življi (osjeti se razlika kad voziš mjesec dva pa onda malo odvrneš gorivo) a ovo kaj si radio je po meni badava... ionak nepotrebno... i ČEMU?... svejedno za preticanje ti treba dobar zalet a traktora ionako moraš obići kao da šaltaš u drugu... no sve u svemu... ne zamaraj se konjima već vozi i uživaj... diesel kao amtosferac nikad nije bio nešto pametno (možda kao radni stroj), al zato je veliki štediša... a za sve ostalo je napravljen TDI Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted January 5, 2011 Sve ovo šta je napravljeno ima jako mali uticaj na performanse pogotovo spuštanje glave jer je kompresioni prostor unutar glave u vrtložnoj komori, puno više bi dobio samo s promjenom uložaka injektora od npr 1,9D i s odvrnutim gorivom na bosch pumpi, doduše bilo bi i dima ali sve u svemu mislim da je trud uzalud. Kupi si TDI! Share this post Link to post Share on other sites
Teskera 0 Posted January 5, 2011 Mozda si ga sa sirenjem kanala jos utusio jer si mozda sada predimenzirao kanale i izgubio "venturi" sistem sto se tise usisa zraka... Takve stvari se ne rade napamet... Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 5, 2011 Marilo- znam na šta misliš,al na to sam pazio i probo sam da poboljšam sistem venturija,tako da nadam se da sam uspio.A i na usisnoj grani sam išo na to da napravim sistem venturija,bar kolko se dalo. Što se tiče glave i kanala zapravo najviše sam htjeo maket one nepravilnosti što ostanu od ljevanja glave,što baš zrak zapinje za to kad prolazi. SDI_racer- glava je neosjetno spuštena tako da,tek tolko da je poravnata,da nemam problema snjom. A lako je reć kupi TDI,haha,to i planiram al nisu baš jeftini.. ivanmk1- ma razmišljo sam o toj f1 turbini,al bojim se da se ne razleti motor od silne snage Kenny- a trebalo bi bit pomaka za oko 5ks po mom mišljenju,što je za 1.6d puno puno,znaju oni koji su ga vozili.. A da idem na valjke sa tim motorićem,haha neka tu bruku ću ostavit nekom drugom. a kad bude u autu i vidim kako se ponaša naravno da će bit par rečenica o tome. Što se tiče bosch pumpe nekom logikom bi trebao sad primat više zraka motor tako da bi se trebala i mogla pumpa malo više odvrnit nego inače,znači bit će pomaka,trebalo bi. A kad sam ga vozio kad je imao 375tkm,sa lošim motorom,sa preradom ispuha i nešto usisa išo je bolje od seata cordobe 03 godište 1.9sdi 68ks..jest da je teži seat 200kg al ipak. Uglavnom sam htjeo pokazat da tuning ne mora bit ograničen na jake motore,može se nešto snage izvuć i iz slabih motora,bitna je volja Share this post Link to post Share on other sites
Goran89 0 Posted January 5, 2011 Kao prvo, svaka čast na trudu!!! A drugo, pojma nemam koliko bi snage mogao dobiti s tim, ako ne ništa barem si motor malo "pomladio". Bitno je da si to radio za gušt i za sebe, a ovi koji to gledaju sa podsmjehom mogu samo sanjat da nihov motor dogura do 500tkm. Pozzz Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted January 5, 2011 pozitivno je to što si se potrudio oko motora, osvjezit ga i tako to, al nema tu puno priče o konjićima... Share this post Link to post Share on other sites
rampage 0 Posted January 5, 2011 Nisam ja postavio pitanje u postu da li to ima smisla il nema,da li je uzaludno il nije,i da li ima auto koji ide a ne troši!!! zato malo razmisli šta pišeš.. Šta sam ja sad trebo stavit spejs šatl bosch pumpu na njega,to ide serijala i odvrne se..to se podrazumijeva. A ja sam to uradio čisto iz zahebancije da vidim šta će na kraju ispast,i uživam u tome pa makar to bio 1.6d ili vr6..meni nije bitno. Ne očekivam ništa posebno od tog motora samo da je malo živahniji..to je to,ja zadovoljan. Postavio sam ovaj topic jer možda ima ljudi koji hoće ovo pročitat,i kome je zanimljivo,a ako ne spadaš u takve ljude nemoj ni pisat ništa,a ne mi dizat živce bezveze. pitao si za misljenje i ja sam rekao svoje,ono sto ja mislim! ja tebi dizem zivce za ovo sto sam napisao?????? ajd napisat cu ti ono sto volis cut! oces dobit ces bogami ja jednom stavio filter na 1.6d i dobio 15konja evo sa svime sta si ti radio dobio si ladnih 56 konja na ove postojece! Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 5, 2011 pitao si za misljenje i ja sam rekao svoje,ono sto ja mislim! ja tebi dizem zivce za ovo sto sam napisao?????? ajd napisat cu ti ono sto volis cut! oces dobit ces bogami ja jednom stavio filter na 1.6d i dobio 15konja evo sa svime sta si ti radio dobio si ladnih 56 konja na ove postojece! Eto opet pišeš ista sranja,reko si svoje mišljenje i sad šuti.. Share this post Link to post Share on other sites