docg60 0 Posted January 5, 2011 Taj autić i serijski ide jako dobro za svoju konjažu!-dok sam ga imao ( prije nekih 15-20 godina ) mogao sam se stati i sa nešto jačim autima bok uz bok--a ostale auto marke koje su radile dizele te ili slične kubikaže mogle su se sakriti pred tim 1.6D.Tvoj će vjerovatno biti nešto življiji ali koliko je to važno--kad je taj auto ionako zamišljen kao peri-deri- a štedi. Share this post Link to post Share on other sites
luxy 0 Posted January 5, 2011 ne mozda neg sigurno stavi (nasrafi) turbo gore od 1.6 td i letjet ces Share this post Link to post Share on other sites
rampage 0 Posted January 5, 2011 (edited) Eto opet pišeš ista sranja,reko si svoje mišljenje i sad šuti.. Edited January 6, 2011 by rampage Share this post Link to post Share on other sites
tomy18 0 Posted January 6, 2011 Taj autić i serijski ide jako dobro za svoju konjažu!-dok sam ga imao ( prije nekih 15-20 godina ) mogao sam se stati i sa nešto jačim autima bok uz bok--a ostale auto marke koje su radile dizele te ili slične kubikaže mogle su se sakriti pred tim 1.6D.Tvoj će vjerovatno biti nešto življiji ali koliko je to važno--kad je taj auto ionako zamišljen kao peri-deri- a štedi. E ovo je potpuna istina. Ja sam uz bok s Nisanom Sunny 2.0D 75KS do 120km/h jedan uz drugog... Share this post Link to post Share on other sites
Denis_TDI 0 Posted January 6, 2011 A naravno snaga neka se nece poznat, al sad bar imas osvjezen motor za kojeg znas da ce jedno vrijeme sad ici, takva stvar ako je radjena sebi za dusu onda ne treba gledat kolko ce to sad konja imat, al racunaj si 3-4 konja mozda sad kad si vec napravio taj veliki servis. I jos jedna stvar svwaka ti cast na volji i trudu, da je barem vise takvih entuzijasta koji nesto naprave pa tek onda dodju na forum po jos neke savjete Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted January 6, 2011 Svaka čast na trudu i želji, to se cijeni :beer: Mislim da su kolege sve rekli, ne možeš očekivati neznam kakvo povečanje snage, ipak taj motor nikako nije za tuning, več za nakrkat ga plavog dizela i vozit 1000km sa jedinim tankom. Odvrni pumpu i to je to. Inače vezano za 1.6D sječam se prije 7-8 godina stari moj je kupio Mk1 od nekog starijeg gospodina, auto je imao manje od 100 000km na satu, a gospodin bio prvi vlasnik. Kasnije je na autu rađen samo veliki servis, komplet fi60 ispuh i poštelana pumpa. 160kmh po satu bez problema. Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 6, 2011 Odvrni pumpu i to je to. komplet fi60 ispuh i poštelana pumpa. 160kmh po satu bez problema. Ovaj motor dok je još bio u autu imo je 375tkm i trošio je 1L ulja na 1000km prosječno,a sa drugom ispušnom granom i fi 50 cjevi,protočnim loncem,i drugim filterom zraka je konstantno vozio 165kmh,sa 4 osobe u autu,punim gepekom i pun tank.. ali pumpu tad uopće nisam pipno.. Ipak je to dosta dobro za taj motorić. Ali zna se da sat od dvojke znam slagat..tako da... Share this post Link to post Share on other sites
r4zoRbl4d3!* 0 Posted January 6, 2011 Me ne kazem ni ja da je ovo 100% točna brzina, komotno mozes to smanjit za 10kmh minimalno. Share this post Link to post Share on other sites
dino46 0 Posted January 7, 2011 svaka čast na trudu ali sumnjam da si izvukao neku snagu iz njega...ja se uopce ne živciram sa tim stvarima...vozim se ko dedek i svi me prestižu ali zato uživam u vožnji i svome autu Share this post Link to post Share on other sites
vbratkovic_GTI 0 Posted January 9, 2011 (edited) ne obara brzinske rekorde, ali je pouzdan motor, samo toči-vozi EDIT: naravno uz redoviti servis Edited January 9, 2011 by vbratkovic_GTI Share this post Link to post Share on other sites
djoka 0 Posted January 9, 2011 (edited) Bez uvrede,svaka cast na trudu ali... Tunirati 1.6d motor je kao da kurvi kupujes cvijece! :rotfl :bravo :bravo :bravo ima par sitnica koje se mogu napraviti da se podigne jos okretni moment i zivahnost toga motora kao prvo moras podici tlak u diznama da otvaraju na 160 bara i za 0.10-0.15 pomaknuti paljenje u naprijed time ces dobiti puno bolju iskoristivost goriva i samozapaljenje jer ce biti bolje rasprseno gorivo a raniji kut je zato da pumpa "stigne" sabiti pritisak na vrijeme za ubrizgavanje, zatim moras dodati i goriva na bosch pumpi. ova kemija je napravljena na 1.9 dizlu i auto je puno bolje ubrzavao i isao bolje na krajnjoj brzini a i manje dimio. tada iskljucivo samo naftu tociti a ne loz ulje jer su dizne pod vecim pritiskom jako osjetljive na farbu iz loze i mogu zacvikati (provjereno). koliko ces tocno dobiti ne znam jer nismo ni mi mjerili ali razlika je bila jako osjetna (mada bilo koji pomak prema jacini se na slabom motoru poprilicno osjeti) ako nemas znanje mehanicara najbolje ne diraj sam nadam se da sam malo pomogao za razliku od vecine negativnih reakcija Edited January 9, 2011 by djoka Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 10, 2011 ima par sitnica koje se mogu napraviti da se podigne jos okretni moment i zivahnost toga motora kao prvo moras podici tlak u diznama da otvaraju na 160 bara i za 0.10-0.15 pomaknuti paljenje u naprijed time ces dobiti puno bolju iskoristivost goriva i samozapaljenje jer ce biti bolje rasprseno gorivo a raniji kut je zato da pumpa "stigne" sabiti pritisak na vrijeme za ubrizgavanje, zatim moras dodati i goriva na bosch pumpi. ova kemija je napravljena na 1.9 dizlu i auto je puno bolje ubrzavao i isao bolje na krajnjoj brzini a i manje dimio. tada iskljucivo samo naftu tociti a ne loz ulje jer su dizne pod vecim pritiskom jako osjetljive na farbu iz loze i mogu zacvikati (provjereno). koliko ces tocno dobiti ne znam jer nismo ni mi mjerili ali razlika je bila jako osjetna (mada bilo koji pomak prema jacini se na slabom motoru poprilicno osjeti) ako nemas znanje mehanicara najbolje ne diraj sam nadam se da sam malo pomogao za razliku od vecine negativnih reakcija Korisni savjeti,svaka čast Poigravo sam se sa kutom paljenja već,ako je to ono što ja mislim(onaš šarafić koji se nalazi okrenut prema ventil deklu na pumpi,ima ih 2,al ja sam koristio onaj do remena šaraf) Neznam kolko sam ga bio odvrno il zavrno nesjećam se davno je to bilo,ali je auto u drugoj išo 100kmh..tad nisam više čuo dizela,to je vrištalo nenormalno,dizne su bile full otvorene.. Taj dan sam ga vozio tako i vratio sam sve na normalu,da se nebi razletilo.. Ali ne kužim kako misliš to da moram povećat tlak u diznama da otvaraju na 160bara??? de malo objasni. A nisam mehaničar,nit imam svo znanje njihovo,ali prikupljam svakim danom sve više Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted January 10, 2011 (edited) Ali ne kužim kako misliš to da moram povećat tlak u diznama da otvaraju na 160bara??? de malo objasni. A nisam mehaničar,nit imam svo znanje njihovo,ali prikupljam svakim danom sve više ... Ako si autu dao više zraka (širenje kanala) onda mu moraš dati i više goriva jer smjesa ima svoj omjer. Pa ti smjesa bude prebogata ili presiromašna,ovisno koliko čega imaš. Pazi da ne pretjeraš pa ti klipići malo izgore kao meni kada nisam imao pojma koliko se smije odšarafiti taj šarafić za gorivo. To ti najbolje može objasniti netko tko je to već radio ali da je znao što radi i kome se nije nakon toga razletio motor, za takve .Jer znam mnoge kojima je dizel (a pogotovo TD) išao jako dobro no ne zadugo Edited January 10, 2011 by Kenny Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 10, 2011 Ako si autu dao više zraka (širenje kanala) onda mu moraš dati i više goriva jer smjesa ima svoj omjer. Pa ti smjesa bude prebogata ili presiromašna,ovisno koliko čega imaš. Pazi da ne pretjeraš pa ti klipići malo izgore kao meni kada nisam imao pojma koliko se smije odšarafiti taj šarafić za gorivo. To ti najbolje može objasniti netko tko je to već radio ali da je znao što radi i kome se nije nakon toga razletio motor, za takve .Jer znam mnoge kojima je dizel (a pogotovo TD) išao jako dobro no ne zadugo Da,da za omjer goriva i zraka znam,tolko znanja imam,samo pitam kako da povećam tlak u diznama,i na kojim diznama,serijskim il jačim..ne kužim šta hoće reć. ja sam odvrćo šaraf tek tolko da malo više puši da mu bude jača smjesa,a nije nešto ekstra znanje pa da se nezna da se nesmije pretjerat,logika je da će bit posljedica tad. Share this post Link to post Share on other sites
Kenny 0 Posted January 10, 2011 Koliko ja znam ( a možda uopće neznam ) treba rastaviti dizne i mijenjati unutra neke opruge a vjerojatno i elemente. To bi ja prepustio bošistima, nije nauka otvoriti diznu i promijeniti element no oni to rade svaki dan i znaju što točno treba mijenjati. Za bosch pumpu znam da se stavlja veći klipić. . Share this post Link to post Share on other sites
djoka 0 Posted January 11, 2011 treba otvarati dizne i podlagati tanke plocice pod feder dok ne dobijes zeljeni tlak a kut paljenja tako stelas da zakreces bosch pumpu prema glavi motora sa odgovarajucim alatom i komparatorom Share this post Link to post Share on other sites
boschegrt 0 Posted January 11, 2011 Koliko se ja sjećam postojao je neki "kit" za 1.6D pumpu,par piksica i par podloškica to mi je ostalo u sjećanju,mislim da je bilo vezano uz promjene brzine nabijanja tlakova goriva i spominjalo se više od tih "+pe-šes" ks koje predviđate...(mi ga nismo imali priliku ugradit,tj. nitko nije došao s tom idejom)... a uz promjene na ispuhu (na bolje naravno) možda još nešto može proizaći... i ako bi se recimo maximalno bušio blok (i famozni dihtung slinavac bi bio prošlost) pa se pojavi i veća kubikaža motora,možda bi se dala nakeljit hibridna-boschpumpa 1.6D/1.9D i dize naravno od 1.9D, pa ako uzmemo u obzir da 1.6D ima kraći hod klipa možda bi i bilo nekog veselja,tko zna koliko dugo al bi se barem znalo šta sve 1.6D može propatit veliko "možda" i veliko "pa ako" a opet ništa nije nemoguće... Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 11, 2011 treba otvarati dizne i podlagati tanke plocice pod feder dok ne dobijes zeljeni tlak a kut paljenja tako stelas da zakreces bosch pumpu prema glavi motora sa odgovarajucim alatom i komparatorom Zanimljivo!!!! A kolko su tanke te pločice,jel se to može napravit od nečeg il se moraju uzet negdje gotove pločice?? A znači to je kut paljenja na 1.6d,nisam znao,mada sam se bio pitao zašto pumpa šeta tamo vamo kad sam bio slago motor,ali sam vratio je na staro mjesto kako je bila. A da li zna neko za šta služi onaj šarafić što je na pumpi ali smješten do glave motora???????, ja samo znam da pridonosi boljoj vrtnji motora..2 brzina-100kmh... Nemam znanja što se tiče bosch pumpe i toga,znam jedino montirat,al rastavljo nisam nikad,al doće i to na red Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted January 11, 2011 Joj to da u drugoj 1.6D ide 100km/h zaboravi, to ne da je nemoguče. A podloške pod federe u dizni ti mora bošista stavljat da sve 4 dizne poslje budu na jednakom tlaku. Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 11, 2011 Koliko se ja sjećam postojao je neki "kit" za 1.6D pumpu,par piksica i par podloškica to mi je ostalo u sjećanju,mislim da je bilo vezano uz promjene brzine nabijanja tlakova goriva i spominjalo se više od tih "+pe-šes" ks koje predviđate...(mi ga nismo imali priliku ugradit,tj. nitko nije došao s tom idejom)... a uz promjene na ispuhu (na bolje naravno) možda još nešto može proizaći... i ako bi se recimo maximalno bušio blok (i famozni dihtung slinavac bi bio prošlost) pa se pojavi i veća kubikaža motora,možda bi se dala nakeljit hibridna-boschpumpa 1.6D/1.9D i dize naravno od 1.9D, pa ako uzmemo u obzir da 1.6D ima kraći hod klipa možda bi i bilo nekog veselja,tko zna koliko dugo al bi se barem znalo šta sve 1.6D može propatit veliko "možda" i veliko "pa ako" a opet ništa nije nemoguće... KIT za 1.6D..kad si čuo za to?? Al da daje više od 5-6ks čisto sumnjam..to je ipak skoro 10% povećanja snage,još na tom motoru..!! Jel znaš gdje to ima za nabavit??,volio bi to izkemijat kad nađem opet vremena.. A kao što sam napiso ne kužim se u pumpe i to,tako da sa tom hibridnom pumpom nemam blage veze o čemu pričaš..?? Što se tiče bušenja bloka e to je već dosta velika investicija tako da to ide kao krajnja dorada,a i nisam siguran da je dobro to uraditi. Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 11, 2011 Joj to da u drugoj 1.6D ide 100km/h zaboravi, to ne da je nemoguče. A podloške pod federe u dizni ti mora bošista stavljat da sve 4 dizne poslje budu na jednakom tlaku. Vjeruj ako oš-neš..meni svejedno,al fino kažem 100 je išo u drugoj 5 brzina mjenjač,naravno bio je iber teški,al opet uspio je 100kmh u drugoj,nisam mogo vjerovat svojim očima,al je tolko vrišto da sam mislio da će radilica ispast i pogodit me u noge ,tako da sam vratio sve na staro. ovako normalno je maximalno 84-85 u drugoj navlačio Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted January 11, 2011 Nemoguce da je u 2 iso 100? Pa r32 dsg salta 2 u 3 na 100. Neznam kolka mu je krajnja onda ako ide 100 u 2 Share this post Link to post Share on other sites
live4turbo 0 Posted January 11, 2011 Nemoguce da je u 2 iso 100? Pa r32 dsg salta 2 u 3 na 100. Neznam kolka mu je krajnja onda ako ide 100 u 2 Ozbiljno ljudi ne zahebavam vas,imo je neke prerade i taj šaraf sam štelo..100 je navuko u drugoj. Evo baš sam sad pito kolegu jel tako il sam se zahebo,kaže i on da je druga bila 100,bio on samnom u autu. A ovako normalno bez štelanja šarafa tog 1-50,2-85,3-120,4-150 i 5-održava samo brzinu,jedino na autoputu za oko dva kilometra navuče 160.. Share this post Link to post Share on other sites
boschegrt 0 Posted January 12, 2011 Kit postoji milijun posto,znači 1 000 000 %,bio je na e-bayu jedno vrijeme pa čak ga je i neki privatni online-shop prodavao al ne mogu naći stranicu nikako... Hibridna bosch pumpa za tvoju ideju bi bila pumpa sa tijelom od 1.6d a hidroglavom od 1.9d(nije baš jednostavno za složit ali uz trud i volju može se,)izvrtit na stroju,znači obavit mjerenja,namjestit količine i tadam.... Hidroglava ti je bukvalno rečeno "ona hrdjava kocka na kojoj se nalaze izlazi za lajtunge prema dizama"... Zakretanjem pumpe ne mjenjaš "količinu ubrizganog goriva" već "trenutak početka ubrizgavanja" tj.fazu... prerano paljenje-čekićanje,prekasno paljenje-izraženo dimljenje... Količinu ubrizganog goriva podešavas na onom vijku koji viri iz gornjeg dijela kućišta,u sredini navoja je dosjed za odvijač a na navoju je matica M8-ključ trinaest...pri kraju navoja je plomba-graničnik maksimalne količine koju mu možeš dat... Dize se štelaju ovisno o tipu,u ovom slučaju ubacivanjem podloški u opružni sistem (+0.1mm=+6bara),znači što je opruga jače sabijena veći otpor pruža prolasku goriva pokraj igle pa je tako potreban i veći tlak na kojem će dizna propustit gorivo u cilindar... svako se štelanje naravno vrši na sistemu koji je još uvijek iskoristiv i ispravan...postoje i verzije gdje se tlak podešava preko navoja za štelanje smještenog u vrhu dizne ispod metalne navojne kapice (traktorske,kamionske,najčešće)... Da bi štelao takvo što potreban ti je tlačni simulator za dize... u njemu je visokotlačni element,manometar i posuda sa ispitnim gorivom... Sve zvuči jednostavno no zato što nisam iznio sva pravila ima tu još "caki" ali i nije jednostavno prema tome takve poslove radije nama prepusti nećeš požalit... Možda nisam trebao pisat i objašnjavat i možda je već i bila priča o tome (valjda bi moderatori reagirali) ali eto povuklo pa razvezo... Share this post Link to post Share on other sites
rampage 0 Posted January 12, 2011 Nemoguce da je u 2 iso 100? Pa r32 dsg salta 2 u 3 na 100. Neznam kolka mu je krajnja onda ako ide 100 u 2 moze kod njega sve! :rotfl Share this post Link to post Share on other sites