1 1
Flax

Ležajevi amortizera

Recommended Posts

Koristil sam search al baš i nisam uspio nać kaj me zanima pa evo.

Dakle, prolupali su mi ležajevi amortizera. OPET. Imam gewinde i par mjeseci sam se vozil u jebenom podu al mi je nekak prebrzo to otišlo. U 4.mj. sam stavil nove Lemförderove ležajeve, znači ne nekakav škart, i iskreno neda mi se dvaput godišnje to mjenjat.

Sad koje ležajeve bi stavil a da duže traju? Kakva su vaša iskustva?

Unaprijed hvala :palacg

navikni se na izmjenu :) ja ih svaka 2-3mj mijenjam.... srec nisu skupi :D

Meni Bonrath durali skoro 3 god...

A di si kupil Bonrath? Imaju kod nas zastupništvo il si naručival izvana?

A di si kupil Bonrath? Imaju kod nas zastupništvo il si naručival izvana?

Tu nazovi 0915229095 ili 051683314

A da proba s originalnim leajevima?

Jeftiniji su i jednostavnije ih je nabaviti.

kako znat da su otisli lezajevi amotizera?

Lupka u prednjem ili zadnjem kraju...Ako su u prednji u pitanju može se čuti tok-tok prilikom motanja volana lijevo,desno...

SKF-mislim da 2 godine imaš garanciju na njih,ak ti vrisnu prije reklamiraš ih! :palacg

SKF kao firma ne izdaje garancije na svoje proizvode, već servis koji ih ugrađuje.

To govorim kao ovlašteni distributer SKF-a još od 1993 godine i oni na svoje proizvode ne daju garancije, već mi kao trgovci priznajemo mogućnost reklamacije ukoliko je naš rezervni dio ugrađen u ovlaštenom servisu koji izdaje garancije na svoj rad, kao i kod onih boljih servisa koji su također ovlašteni izdavati garancije na svoj rad.

No, da mi imamo svoj vlastiti servis, tada bi mogli mi kao tvrtka izdati garanciju, ali to bi onda isto tako vrijedilo i za ostale rezervne dijelove u prodaji, a ne samo na SKF, a o vremenskom periodu ili broju prijeđenih kilometara to je sad druga priča.

No, svaka ugradnja izvan onih gore navedenih servisa/ugradnji, odnosno "made ba shupa" ili slično tome, ne podliježe garanciji ni pod razno.

Ja osobno znam svu teoriju, ali praksa mi je slaba strana i taj koji bi meni izdao garanciju na nešto takvoga, samo bi sam sebi napravio štetu.

Ipak govorimo o tehničkim stvarima koje se moraju znati stručno montirati, jer ne radi se o uređajima (npr glazbena linija) koje samo uključimo u utičnicu i dalje sve ide pritiskom na "On", pa ako radi sve ok, a ako ne vraćamo se natrag.

I ne zaboravite još jednu bitnu stvar, velika većina dijelova i takvih garancija u servisu se odnosi na dijelove koji se ugrađuju na serijske automobile, no ako vi imate nešto vanserijsko, u podu i sa šlapama širine teretnjaka, a dijelovi nisu prilagođeni takvim postavkama, onda to ne spada pod normalan režim rada takvog rezervnog dijela, već bi trebalo ugraditi nešto pojačanih karakteristika.

Eto, nadam se da nema neke veće zamjerke na ovo što sam napisao, jer samo želim reći da to sa garancijom i SKF-om (ali i ostalim brandovima) ne ide baš tako, pa da ne bi netko mislio da kad mi dođe kupiti neki SKF dio da usput dobije i garanciju... ne, toga nema, ali zato postoje neki međusobni dogovori sa ovlaštenim servisima, kao i onim drugim koje sam gore spomenuo, da njihov štambilj i rad vrijede.

Ja sam narucil febi-bilstein lezajeve u kompletu sa stos gumama,jedan set 123 kn,stizu u ponedjeljak pa cu vidjet kolko ce vozit.

prije nekoliko godina sam na jetti imao KW gewinde i sa njima sam dobio aluminijske ležajeve amortizera u kojima je bio samopodesivi ležaj u kojem se stezao amortizer i kad se stavi u muldu bila je jedna također alu kapa koja se stezala (umjesto one limene šalice) sa tri imbusa 5 i to se fiksno držalo u muldama

rupa i ležaj kroz koje je išao amortizer nije bila u centru tog alu ležaja amortizera nego malo na stranu tako da se okretanjem tog ležaja mogao štelati nagib kotača bez da se dolje otpuštaju vijci koji drže amortizer a gdje se inače štela nagib

sa time sam napravio 60tkm i nikakvih prigovora

sada ću stavljat gewinde na passu i htio bi iste takve ležajeve ako ih uspijem kupit/napravit

1 1