Flax 0 Posted January 10, 2011 Koristil sam search al baš i nisam uspio nać kaj me zanima pa evo. Dakle, prolupali su mi ležajevi amortizera. OPET. Imam gewinde i par mjeseci sam se vozil u jebenom podu al mi je nekak prebrzo to otišlo. U 4.mj. sam stavil nove Lemförderove ležajeve, znači ne nekakav škart, i iskreno neda mi se dvaput godišnje to mjenjat. Sad koje ležajeve bi stavil a da duže traju? Kakva su vaša iskustva? Unaprijed hvala Share this post Link to post Share on other sites
wicked hitrec 0 Posted January 10, 2011 mislim da boljih nema od ovih, ja ih imam na autu, isto nakon izmjene 3,4 seta topranovih,swagovig... Share this post Link to post Share on other sites
zizz 0 Posted January 10, 2011 navikni se na izmjenu ja ih svaka 2-3mj mijenjam.... srec nisu skupi Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted January 10, 2011 neki vele da su od bonrath najbolje jer su tvrdje od serijskih....sad,kolko je istina neznam http://www.bonrath.com/shop/product_info.p...3-U--Ven--.html Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted January 10, 2011 za tu cijenu moraju biti dobri swagovi su cirka 90 kn/kom Share this post Link to post Share on other sites
444IN 0 Posted January 10, 2011 Meni Bonrath durali skoro 3 god... Share this post Link to post Share on other sites
Flax 0 Posted January 11, 2011 Meni Bonrath durali skoro 3 god... A di si kupil Bonrath? Imaju kod nas zastupništvo il si naručival izvana? Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted January 11, 2011 Ja sam stavil Monroove i zadovoljan sam. 150kn kom. Share this post Link to post Share on other sites
444IN 0 Posted January 11, 2011 A di si kupil Bonrath? Imaju kod nas zastupništvo il si naručival izvana? Tu nazovi 0915229095 ili 051683314 Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted January 14, 2011 A da proba s originalnim leajevima? Jeftiniji su i jednostavnije ih je nabaviti. Share this post Link to post Share on other sites
narc. 0 Posted January 14, 2011 kako znat da su otisli lezajevi amotizera? Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted January 14, 2011 kako znat da su otisli lezajevi amotizera? Lupka u prednjem ili zadnjem kraju...Ako su u prednji u pitanju može se čuti tok-tok prilikom motanja volana lijevo,desno... Share this post Link to post Share on other sites
stuba 0 Posted January 14, 2011 SKF-mislim da 2 godine imaš garanciju na njih,ak ti vrisnu prije reklamiraš ih! Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted January 15, 2011 SKF kao firma ne izdaje garancije na svoje proizvode, već servis koji ih ugrađuje. To govorim kao ovlašteni distributer SKF-a još od 1993 godine i oni na svoje proizvode ne daju garancije, već mi kao trgovci priznajemo mogućnost reklamacije ukoliko je naš rezervni dio ugrađen u ovlaštenom servisu koji izdaje garancije na svoj rad, kao i kod onih boljih servisa koji su također ovlašteni izdavati garancije na svoj rad. No, da mi imamo svoj vlastiti servis, tada bi mogli mi kao tvrtka izdati garanciju, ali to bi onda isto tako vrijedilo i za ostale rezervne dijelove u prodaji, a ne samo na SKF, a o vremenskom periodu ili broju prijeđenih kilometara to je sad druga priča. No, svaka ugradnja izvan onih gore navedenih servisa/ugradnji, odnosno "made ba shupa" ili slično tome, ne podliježe garanciji ni pod razno. Ja osobno znam svu teoriju, ali praksa mi je slaba strana i taj koji bi meni izdao garanciju na nešto takvoga, samo bi sam sebi napravio štetu. Ipak govorimo o tehničkim stvarima koje se moraju znati stručno montirati, jer ne radi se o uređajima (npr glazbena linija) koje samo uključimo u utičnicu i dalje sve ide pritiskom na "On", pa ako radi sve ok, a ako ne vraćamo se natrag. I ne zaboravite još jednu bitnu stvar, velika većina dijelova i takvih garancija u servisu se odnosi na dijelove koji se ugrađuju na serijske automobile, no ako vi imate nešto vanserijsko, u podu i sa šlapama širine teretnjaka, a dijelovi nisu prilagođeni takvim postavkama, onda to ne spada pod normalan režim rada takvog rezervnog dijela, već bi trebalo ugraditi nešto pojačanih karakteristika. Eto, nadam se da nema neke veće zamjerke na ovo što sam napisao, jer samo želim reći da to sa garancijom i SKF-om (ali i ostalim brandovima) ne ide baš tako, pa da ne bi netko mislio da kad mi dođe kupiti neki SKF dio da usput dobije i garanciju... ne, toga nema, ali zato postoje neki međusobni dogovori sa ovlaštenim servisima, kao i onim drugim koje sam gore spomenuo, da njihov štambilj i rad vrijede. Share this post Link to post Share on other sites
master 2 Posted January 15, 2011 mjenjam ih redovito, ne možeš imati ovce i novce Share this post Link to post Share on other sites
djole 0 Posted February 12, 2011 Ja sam narucil febi-bilstein lezajeve u kompletu sa stos gumama,jedan set 123 kn,stizu u ponedjeljak pa cu vidjet kolko ce vozit. Share this post Link to post Share on other sites
puks 0 Posted February 27, 2011 prije nekoliko godina sam na jetti imao KW gewinde i sa njima sam dobio aluminijske ležajeve amortizera u kojima je bio samopodesivi ležaj u kojem se stezao amortizer i kad se stavi u muldu bila je jedna također alu kapa koja se stezala (umjesto one limene šalice) sa tri imbusa 5 i to se fiksno držalo u muldama rupa i ležaj kroz koje je išao amortizer nije bila u centru tog alu ležaja amortizera nego malo na stranu tako da se okretanjem tog ležaja mogao štelati nagib kotača bez da se dolje otpuštaju vijci koji drže amortizer a gdje se inače štela nagib sa time sam napravio 60tkm i nikakvih prigovora sada ću stavljat gewinde na passu i htio bi iste takve ležajeve ako ih uspijem kupit/napravit Share this post Link to post Share on other sites