frenki sdi 0 Posted January 12, 2011 Krenuli me kvarovi! Vozim se ja jučer i parkiram se u dvor, osjetim nešto kao zapaljena guma, pogledam zadnje kolo i osjetim toplinu, provučem prste između felge taknem disk i speknem prst! Sutra idem do mehaničara al do njega ima 18km, da malo špricnem WD-a da smanji trenje između pločica i diska?? Hvala Share this post Link to post Share on other sites
goran sdi 6 Posted January 12, 2011 To se i meni desilo, otisla neka gumica u klijestima. Kvar od 100 kn. Ja sam se polako odvezao, nekih 16 km do mehanicara. Share this post Link to post Share on other sites
ivica11 0 Posted January 12, 2011 ma to ti je tako, špricnuti malo wd-a, disk se vrti velikom brzinom i stvara se velika temp. začas će izgorjeti taj wd, uglavnom najgore šta se može dogodit da se spale pločice i postanu tvrde, nemoj voziti brzo i nebi trebalo biti problema...ali ako su pločice već pri kraju bilo bi ih svakako dobro zamjeniti Share this post Link to post Share on other sites
jady 5 Posted January 12, 2011 to je boljka na G4.celjust je ispravna al vraca se klip natrag...skini kotac i sa srafcigerom odi izmedju diska i plocice...to je bolje nego wd Share this post Link to post Share on other sites
kile_passat 0 Posted January 12, 2011 Meni su na Passatu istrunile gumice na cilindru i nije vraćao nazad i dok sam ja to skontao (muzika mi je uvijek na maximumu pa nisam čuo ) pojele se pločice do željeza..al ajd makar su istokarile onaj rub diska gumice sam platio 40 kn za prednji kraj...pločice neke jeftinjare pošto i kvalitetnije neke brzo potrošim i teraj dalje Share this post Link to post Share on other sites
franc2804 0 Posted January 12, 2011 Ne znam baš koliko ti je pametno špricat sa wd-om jer je zapaljiv možda bi bilo bolje da malo ulja kapneš na diskove...do majstora uz polaku vožnju i stajanje Share this post Link to post Share on other sites
nikola_g60 0 Posted January 12, 2011 Ne znam baš koliko ti je pametno špricat sa wd-om jer je zapaljiv možda bi bilo bolje da malo ulja kapneš na diskove...do majstora uz polaku vožnju i stajanje ........ a ulje nije zapaljivo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 12, 2011 to je boljka na G4.celjust je ispravna al vraca se klip natrag...skini kotac i sa srafcigerom odi izmedju diska i plocice...to je bolje nego wd Tako ce mozda nesto dobit al samo do prvog kočenja Iako zadnji klip se nemoze tako micat kao prednji vec ga je potrebno okretat i pritiskat da bi isao natrag... Ovo je 3ci problem na forumu s zadnjim brenzama u mj dana Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted January 12, 2011 (edited) to je boljka na G4.celjust je ispravna al vraca se klip natrag...skini kotac i sa srafcigerom odi izmedju diska i plocice...to je bolje nego wd Zadnja čeljust! Prednja da ali zadnja neide natrag bez uvrtanja!Može probat ali pri prvom kočenju je na istom frenki sdi Posted Today, 04:50 PM Krenuli me kvarovi! Vozim se ja jučer i parkiram se u dvor, osjetim nešto kao zapaljena guma, pogledam zadnje kolo i osjetim toplinu, provučem prste između felge taknem disk i speknem prst! Sutra idem do mehaničara al do njega ima 18km, da malo špricnem WD-a da smanji trenje između pločica i diska?? Hvala Frenki,ako si osjetio da smrde pločice gotovo ziher su spaljene a i to sigurno nije od juče već si sad primjetio jer je totalno zaštekalo,provjeri da ti nije sajla ručne zaštekala ili sama polugica na čeljusti,ako je natucaj je nazad u početni položaj i nediraj ručnu do majstora EDIT:Autofreak brži ,nemjenja pelenu Edited January 12, 2011 by mrki OS Share this post Link to post Share on other sites
franc2804 0 Posted January 12, 2011 ........ a ulje nije zapaljivo Hoćemo napravit test što će se prije zapaliti? Share this post Link to post Share on other sites
frenki sdi 0 Posted January 12, 2011 Nadam se da nisu spaljene, imao sam isti problem i na desnoj strani, isto tako smrdilo, odma kod mehaničara, on to rješio a pločice su bile ok. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 12, 2011 pregrijane pločice = tvrde kao kost disk plav/modar ki Jadransko more Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted January 13, 2011 WD ili ulje na disk? Pa gdje sam ja ovo zašo mili bože? Klip zadnje čeljusti na G4 ne možeš gurnuti natrag bez zakretanja i prije če biti da je zablokirala sajla ili poluga od ručne nego klip. Share this post Link to post Share on other sites
frenki sdi 0 Posted January 13, 2011 WD ili ulje na disk? Pa gdje sam ja ovo zašo mili bože? Klip zadnje čeljusti na G4 ne možeš gurnuti natrag bez zakretanja i prije če biti da je zablokirala sajla ili poluga od ručne nego klip. Da WD ili ulje, da smanji trenje imeđu pločice i diska! Ne da rješi problem nego da stignem do mehaničara bez dodatnog zapaljenja pločica! Ako itko sumnja u ovo nek stavi malo na disk, al neka pazi 2 dana jer mu kočnice neče baš vačati. Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted January 13, 2011 I poslje toga slobodno baci pločice u smeče. Share this post Link to post Share on other sites
ivica11 0 Posted January 13, 2011 puno gore ako staviš ulje u babanj kočnice od traktora gdje se sve to polako vrti i gdje se rijetko koči, ali na toj temperaturi, koja se razvija kod disk kočnice, koliko ćeš moći kapnuti ulja do mehaničara će nestat jednostavno, neće se zapaliti ulje ali če ispariti od temp... Share this post Link to post Share on other sites
goran sdi 6 Posted January 13, 2011 Ma samo polako do mehanicara. Gumica je otisla 100% Share this post Link to post Share on other sites
frenki sdi 0 Posted January 13, 2011 Jep, malo reparature klješta, prominija san sajle od ručne (to san odgađa još od lita) i to je to! Iša san polako i sve je bilo ok. Hvala svima na odgovorima! Share this post Link to post Share on other sites