0
Jandro

Gewinde Polo pitanje

Recommended Posts

ovako, u planu su gewinde uskoro i ok, na 17'' ove sta imam i 7.5jota felga prolazi uz gewindu dok je navoj skroz dolje

e sad, problem je taj sta bi ja na 18'' isao sa tankom gumicom, ali nista nije ispod 8J, i ta dimenzija prolazi na seriske amortizere posto je prihvat federa iznad gume, ali na gewindi ne, a mjesta nema

pa je sad pitanje, sta bi bilo kada bi se uklonio mali feder i nasarafale matice tako da dodu taman iznad gume (negdje bi i bio taman spusten tako) tako da na taj nacin bi mozda i proslo??

dali bi to igralo? koja je tocno loga tog federa? jel svasta sam procitao za njega tak da vise neznam sta je sta nije

Uloga mu je da kada dignes auto na dizalicu ili u voznji odskoci na hupseru drzi sve skupa napeto tj.drzi glavni feder da se ne izmakne.Ako bi na zeljenoj visin iauta bez malog federa glavni feder i dalje bio napet mislim da nebi smijelo bit problema.

ovako, u planu su gewinde uskoro i ok, na 17'' ove sta imam i 7.5jota felga prolazi uz gewindu dok je navoj skroz dolje

e sad, problem je taj sta bi ja na 18'' isao sa tankom gumicom, ali nista nije ispod 8J, i ta dimenzija prolazi na seriske amortizere posto je prihvat federa iznad gume, ali na gewindi ne, a mjesta nema

pa je sad pitanje, sta bi bilo kada bi se uklonio mali feder i nasarafale matice tako da dodu taman iznad gume (negdje bi i bio taman spusten tako) tako da na taj nacin bi mozda i proslo??

dali bi to igralo? koja je tocno loga tog federa? jel svasta sam procitao za njega tak da vise neznam sta je sta nije

Nisi naveo ET na kojeg bi prešao sa 17" na 18",nije ista felga pa neštima ni ostatak.Inače to famozno "J" ne označava širinu felge :palacg Širina je takođe u "zoll".

Odgovor za mali feder ti je u potpunosti dao Skrle :palacg

Edited by mrki OS

Nisi naveo ET na kojeg bi prešao sa 17" na 18",nije ista felga pa neštima ni ostatak.Inače to famozno "J" ne označava širinu felge :palacg Širina je takođe u "zoll".

Nije problem u ET-u niti u famoznom "J". ET se rješi distancom, ali nema mjesta. Famozno "J" koristi 99% foruma ćisto iz razloga da se lakše razumijemo. Pitanje je hoće li sve biti uredu ako se makne mali feder i hoće li auto biti kvalitetno spušten kada se matica federa spusti do gume. :palacg

Makni mali feder i mičeš ono što je proizvođač stavio u taj setup,znači na tebi je da otkriješ jel to može šljakat. :palacg

et 35 je i na 17 i 18''

2mm od ruba felge do federa gewinde nije dovoljno, jel tako? jel ipak i opruga radi, a i felga sigurno?

danas stavljene gewinde ta technix, i spustene su skroz i stavljene 17'' 205/40 i odem se provozat sve super, auto utegnut, nije pretvrd, nista nelupa, ja zadovoljan

i sad ga dignemo opet na dizalicu i dignemo po navoju cca. 4cm i vratim zimske gume 185-65-14 i odem se provozat i prednji desni kotac mislim da je on lupa ko lud

bas tupi metalni udarac preko rupa, pa dok se smota lagano i predem preko neravnine pa dok zakocim nekad zalupi, pa dok krenem neka zalupi, pa sam smotao puni lijevi tako da kotac mogu gurnut naprijed nogom i lupilo je to opet

i bas u uutrasnjosti na podu osjetim udarac lagano

sad, sve je zategnuto i dobro slozeno, nigdje nista u nista nelupa od ovijesa tak da sam lud sad vec

a bilo ok dok je spusten bio

sta vi mislite koji bi uzrok bio ovome?

cini se da je amortizer u pitanju, to što lupa

jel nigdje nista nezapinje, nigdje nist se ne dodiruje, nist nema lufta tako da on jedino ostaje

i kad primim kotac gore i dolje, sklimam ga ,ima lufta

dali je moguce reparirati amortizer gewinde? ta technix

kak sad...stavis alu onda ne lupa,a kad ga dignes i stavis orgigi felge onda lupa.

najbolje onda auto na dizalicu (onu rampu koja se digne) o pogledat sta je gdje blizu cega.a gewinde imat i bez distancera vozit nije bas naj rijesenje jer relativno puno proizvodjaca traze i napominju da se treba distancere stavit.jesi uopce one bumpstopere stavio na gewinde???

t_dsc02947_1262544177.jpg

kak sad...stavis alu onda ne lupa,a kad ga dignes i stavis orgigi felge onda lupa.

najbolje onda auto na dizalicu (onu rampu koja se digne) o pogledat sta je gdje blizu cega.a gewinde imat i bez distancera vozit nije bas naj rijesenje jer relativno puno proizvodjaca traze i napominju da se treba distancere stavit.jesi uopce one bumpstopere stavio na gewinde???

t_dsc02947_1262544177.jpg

Ima puno mjesta od gewinde do felge tako da distance netrebaju. A je , na gewindama ti valjda ti drekovi. No kedutim, sad treci dan kako asu gewinde gore cijeli prednji kraj skripi ko stagljena vrata, uzas sramota me se vozit + sta prednji desni kotac nabija ko lud preki rupa. I da, nigdje nista nezapinje sta je najbolje, tak da nisam ni sam pametan. Za ovo lupanje 99% da je amortizer kriv, i pod rukom se osjeti prazan hod kojeg nebi smio imat. A zast je sada pocelo skripat pojma nemam.

da nisi mozda nafrljio gewindu previse u visinu pa sad iskace iz svojeg lezista, pa to uzrokuje lupanje???

inace gewinde i nisu namjenjene za dizat auto preko zime, nego samo za spustanje....

da nisi mozda nafrljio gewindu previse u visinu pa sad iskace iz svojeg lezista, pa to uzrokuje lupanje???

inace gewinde i nisu namjenjene za dizat auto preko zime, nego samo za spustanje....

a spusten je sad skoro skroz

evo, rijesen je problem ja se nadam iskreno

a problem je bio u amortizerima i lezajevima amortizera

na oba prednja amortizera su bile otpustene matice koje drze pritegnut onaj ulozak unutra pa je to klapalo puno svud u svim smjerovima i zato je lupalo

a ono što je škripalo su ležajevi amortizera koji su skroz suhi bili i bez masti, pa se kuglice podrobile malo itd

231kn/kom monroe

sam mi zanimljivo to da su samo odjednom proškripali

eto, ja se sad nadam da napokon mogu krenut uzivat u carima spustenog auta :)

hvala svima na sugestijama i pomoci :palacg

e baš mi je drago kolega da si rješio,moje sumnje su se pokazale točnim,sad bar imaš i nove ležajeve :)

e baš mi je drago kolega da si rješio,moje sumnje su se pokazale točnim,sad bar imaš i nove ležajeve :)

e, al meni nije jasno kak tebi to nije lupalo posto je odsarafljeno skroz bilo

cak je i onaj aluminiski dio skroz gore sta tlaci feder pojelo iznutra od tog lufta

nije mi ništa lupalo,možda kad si ti poslije podignuo kako si rekao se do kraja odšarafilo il kaj,ili kad sam ja skidao već onda malo,neznam točno koji dio misliš...

al bitno da je sad ok

Edited by tihca

ti si stavio rabljene lezajeve amortizera od serijskog ovjesa na ove gewinde???pa kak ti nebi prolupalo nakon par km...gewinde je trdji ko kamen prema obicnom ovjesu....a ko ti je slagao ovjes da nije kontrolirao sve srafe i matice???

nesto drugo...jeste otpustili selene kod montaze gewinde???mislim na obe osovine,jer ak ne onda racunaj na to da ce ti relativno brzo odlazit...

ti si stavio rabljene lezajeve amortizera od serijskog ovjesa na ove gewinde???pa kak ti nebi prolupalo nakon par km...gewinde je trdji ko kamen prema obicnom ovjesu....a ko ti je slagao ovjes da nije kontrolirao sve srafe i matice???

nesto drugo...jeste otpustili selene kod montaze gewinde???mislim na obe osovine,jer ak ne onda racunaj na to da ce ti relativno brzo odlazit...

Gdje je kad tko napisoa da je mijenjao lezajeve kad je gewinde stavljao? Otkud da to znam. A zast onda nitko nije to pitao jel promijenjeno?

A kakve selene otpusrit? Kad nijedan nije stegnut, nego su svi upresani i osivina kroz njih???

@ tihca - kad skines oprugu i sve dolje onda na vrhu amortizera imas matica ispod koje je ulozak amortizera i ona je bila otpustena. Kroz nju ide osovina amortizera il kak se to vec zove. I to je tebi isto jako dugo bilo otpusteno kad je pojelo aluminisku piksu na vrhu opruge. Ono sta ulazi u lezaj

Gdje je kad tko napisoa da je mijenjao lezajeve kad je gewinde stavljao? Otkud da to znam. A zast onda nitko nije to pitao jel promijenjeno?

A kakve selene otpusrit? Kad nijedan nije stegnut, nego su svi upresani i osivina kroz njih???

@ tihca - kad skines oprugu i sve dolje onda na vrhu amortizera imas matica ispod koje je ulozak amortizera i ona je bila otpustena. Kroz nju ide osovina amortizera il kak se to vec zove. I to je tebi isto jako dugo bilo otpusteno kad je pojelo aluminisku piksu na vrhu opruge. Ono sta ulazi u lezaj

kroz tvoj odgovor se ne kuzi sad kome ja ugradjen gewinde,na koji auto i tko ih je ugradio...

a posto tak komentiras necu ja vise komentirati.

kroz tvoj odgovor se ne kuzi sad kome ja ugradjen gewinde,na koji auto i tko ih je ugradio...

a posto tak komentiras necu ja vise komentirati.

pa pise ,moj polo, stavljali ih ja i kolega....

:rolleyes:

:palci

Škoda forum

Ovo kaj ti Jady pokušava reći za selene to bi ti bilo najbolje auto zafurati na grabu.

Na prednjim vilicama treba otpustit one prednje dugačke šrafe ( samo otpusti i onda stegni)

Isto tako treba napraviti i sa zadnjim selenima.

To trebaš napraviti jer si promjenio visinu auta i samim time položaj selena ti sada nije isti ko prije,

ako to ne napraviš onda će ti seleni jako brzo prdnuti :lol2

:rolleyes:

:palci

Škoda forum

Ovo kaj ti Jady pokušava reći za selene to bi ti bilo najbolje auto zafurati na grabu.

Na prednjim vilicama treba otpustit one prednje dugačke šrafe ( samo otpusti i onda stegni)

Isto tako treba napraviti i sa zadnjim selenima.

To trebaš napraviti jer si promjenio visinu auta i samim time položaj selena ti sada nije isti ko prije,

ako to ne napraviš onda će ti seleni jako brzo prdnuti :lol2

koje to od ovoga? 23?

ScreenShot001-8.jpg

jel ja stvarno nigdje nikakav dugacki vijak nisam vidio, a da ima vese sa selenima na vilicama

a i gledao sam selene dok je auto na navoznoj dizalici bio i nisu ufrkani/zdeformirani ako na to mislite da bi ih zeznulo

Edited by Jandro

Šraf na broju 23 :palacg

Nemožeš baš 100% vidjeti dal je ufrkan/zdeformiran, zadnji da al prednji malo teže.

Guest
This topic is now closed to further replies.
0