2 2
bmwscaner

golf 5 problem sa brisacima

Recommended Posts

koleg na golf 5 ima probleme sa brisacima i boli nas glava od toga vise :)

uglavnom zadnji brisaci uredno rade peraci sajbi rade i sve ali nerade prednji brisaci.

mjenjali smo rucicu i motor brisaca sve novo kupovali ali jok oni idalje nerade.

do cega bi moglo biti ? neki spominju nekakav procesor od brisaca sta je to moze li neko objasniti do cega je ako je imao susret sa slicnim problemom ?

da li ste šta petljalo oko custom xenona?

potpis.

cuo sam da se zna dogadat kod stavljanja aftermarket xenona da izgori procesor brisaca..

Edited by Mexx

cekao sam taj odgovor jer sam isti info nasao na netu :) da ugradio je idiot neke kineske ksenone i odma je gecrk :)

a taj procesor brisaca dje se nalazi kako izgleda danas prebrao sve otpade i blenu ko ovce u mene neznaju sta je to.

da je old school bmw znam ga napamet ali oko vagena sam totalno of topic neznam u to skoro pa nista

fora je sta ima na otpadu par golf petica ali neznam kako izgleda taj ''PROCESOR'' da mogu jednostavno otici i iscupati to..

treba mi slika navedenog procesora i njegov polozaj u samom autu da znam dje da kopam i sta da trazim ovi djelatnici na otpadu nemaju pojma o cemu im pricam a ja jos manje zato i pitam na vw forumu info o problemu

Obično ti fuš kesnoni skure procesor brisača, navodno jer su umreženi preko LIN veze.... :palacg

Ako se ne varam procesor brisača je sastavni dio elektromotora, dakle u istom kućištu... nisam 100% siguran

Ja ću vjerojatno sutra spojiti xenon...i nakon ovakvih stvari bojim se da mi ne izgori motorić...

Xenone sam kupio u Autoprocentru, H7 4300K sa digitalnim CAN-BUS balastima...

Na kaj treba paziti?

Čitao sam da je dovoljno imati can-bus i da nema problema, zatim sam čitao da treba masu uzeti posebno, dakle od karoserije negdje i napajanja sa akumulatora vući...istina?

Hvala svima na odgovorima... :palacg

dogodilo se to meni,stavljane su kineske lece u farove (makar nema veze ciji je hid kit) i kad se xenon stavi na prve serije golfa 5 (od 06 nadalje je to riješeno jer se navodno vani dogadalo jako puno) frekvencija xenona smeta bord netu (dio koji je odgovoran za rad brisaca,ch/lh funkcije,senzora kise i svijetla) pošto onda nisam imao izbora morao sam ic u ovlasteni.tu je otišlo oko 5000kn n popravak u ovlastenom da bio opet za mjesec dana sve crknulo (bord net,motoric brisaca i kasnije se ispostavilo senzor za kišu) ali tu je uletila garancija pa je to rijeseno bezbolno.po meni bježi od toga,ak nema xenon nema i jebi ga kaj sad bolje bez xenona nego bez brisaca..

Pa valjda mi neće to izgorjeti....da sam to znao prije ne bi kupovao xenon :palacd

Edited by Light_Man

....može se post izbrisati...

isprike :palacg

Edited by Light_Man

Nema bojazni ako se stavi kvalitetan i odgovarajuči HID kit.Evo,ja stavio ovaj Dectane kit na golf5,sve je bilo plug and play i savršeno funkcionira,a auto imao i senzore za kišu,svjetla,coming&leaving home,ništa nije izgorilo

dsc01803l.jpg

Edited by Galaxy

Nema bojazni ako se stavi kvalitetan i odgovarajuči HID kit.Evo,ja stavio ovaj Dectane kit na golf5,sve je bilo plug and play i savršeno funkcionira,a auto imao i senzore za kišu,svjetla,coming&leaving home,ništa nije izgorilo

dsc01803l.jpg

puno ti ovisi koje je godište auto,poslije 2006 god je taj problem riješen i nebi smjelo smetat elektronici..

e moj je 2004....

ma vjerojatno to neću ugrađivati...već mu pun k.... svega....

e moj je 2004....

ma vjerojatno to neću ugrađivati...već mu pun k.... svega....

trebo si pitat tamo di si kupio xenone za taj problem..pitat jel ti garantiraju da se neche nish desit ak ugradish xenone..

potrazhi malo po netu kaj kazhe ekipa vani i kakva su njihova iskustva..neko je napiso da smeta nekakva frekvencija koju stvara xenon kit, ak je u pitanju frekvencija, sigurno se mozhe napravit (il vech postoji) nekakav filter koji ponishti tu frekvenciju i to je to..

mora postojat nekakav nachin da se bezbolno i sigurno ugradi xenon kit na tvoj auto..

Iskreno živcira me ovo tvoje pisanje... ali... :rotfl

Već postoji taj filter za sprječavanje tih frekvecija koji ih pegla pa ne naštete procesoru!

Ma ne.... krivo si shvatio... :rotfl

To sam napisao za post iznad mene (cagliostro13), skužit ćeš kada pročitaš..xD upotreba slova ˝H˝ šala dakako.!

Samo sam želio reći da već postoje ti filteri za peglanje frekvencija koje stvara taj ksenon kit.... Nisam ugrađivao ali sam vidio ugrađeno na autu.

Ma ne.... krivo si shvatio... :rotfl

To sam napisao za post iznad mene (cagliostro13), skužit ćeš kada pročitaš..xD upotreba slova ˝H˝ šala dakako.!

Samo sam želio reći da već postoje ti filteri za peglanje frekvencija koje stvara taj ksenon kit.... Nisam ugrađivao ali sam vidio ugrađeno na autu.

hehehe!!

to mi nekak postalo normalno i kad trazhim ova domacha slova pishem ono kaj ochu rech satima..

eto, poshto postoji taj filter stvar je rijeshiva vrlo lako tak da ne treba odustajat olako od necheg, pogotovo jer si vech kupio kit..uzmesh i filtere i to je to..

sigurno nie neka cijena od koje boli glava..

shteta stari...

a pričaj mi...a tak se zapalio na to.... :palacd

ali život ide dalje... :palacg

ima genije s ACC foruma izvrsno rješenje za to, 300 kuna je priča, nema brige za stavit balaste za 50 kuna, ako se škrtari to onda košta

2 2