Atrax 1 Posted June 12, 2011 ima genije s ACC foruma izvrsno rješenje za to, 300 kuna je priča, nema brige za stavit balaste za 50 kuna, ako se škrtari to onda košta jednom prilikom sam vidio na jednom golfu, naknadni xenon ugradjivan, spojen kondenzator cini mi se 470uF 25V izmedju + i - na balastu .... a poznto je da se koristi za filtriranje visokih frekvencija... da nije mozda to TO? Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted June 13, 2011 jednom prilikom sam vidio na jednom golfu, naknadni xenon ugradjivan, spojen kondenzator cini mi se 470uF 25V izmedju + i - na balastu .... a poznto je da se koristi za filtriranje visokih frekvencija... da nije mozda to TO? Iskreno nit sam pitao o cem je rijec niti me zanim jer mi je elektronika daljnji pojam, bitno da je sigurno i da to izgleda, a o cem se radi tu ti nemogu pomoci Share this post Link to post Share on other sites
Bagi 0 Posted June 13, 2011 VAG-COM kodiranje xenona i nema problema ja sam na lupo stavio još dodatno onu "kockicu" za peglanje frekv. da ne bi bilo iznenađenja...uglavnom sve radi dobro, tj. ne radi smetnje nikakvom sklopu Share this post Link to post Share on other sites
Light_Man 0 Posted June 14, 2011 Xenoni otišli.... Tak je najsigurnije... Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted November 20, 2011 ima kakv update vezano za trajno rjesenje ovog problema? nakon 3 godine rada aftermarket xenona,jutros brisaci nece da izvrse svoju funkciju.. Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted November 20, 2011 evo naisao na rjesenje tihi,aka tihomir krizan sa audi cluba croatia,imam broj ako netko treba, je slozio module koji sprjecavaju da se to opet dogodi...200kn oba,pa ako netko ima isti problem ko ja ili zeli stavit aftermarket hid na g5/audi a3/leon2, 200kn nije puno u usporedbi sa stetom koju aftermarket hid moze napravit Share this post Link to post Share on other sites
Miki-PU 0 Posted January 5, 2012 Mexx, da li ti brisači i ostalo još rade nakon što si stavio module za zaštitu? Koje ti je godište auto? Jer inače Golfovi do 2006, ne pomažu protiv izgaranja ni CAN BUS balasti, ni paljenje Xenon opcije, ni koliko sam čuo/čitao druga rješenja. Jedino ostaje još navedeni modul za zaštitu? Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted January 22, 2012 Vako. neznam zas se ne javlja vk009dd njemu se to dogodilo. procesor brisaca ne postoji. tj. ako i postoji(pod tim nazivom) nalazi se u centralnom procesoru automobila. uglavnom to moras promjenit. a kad nadjes na otpadu peticu nemozes samo tako skinuti i prikpiti sebi. ima ih raznih modela ovisi od opreme i funkcija. tako da postoji mogucnost da ti nece nesto raditi u autu jer proc nema te funkcije. uglavnom odi u ovlasteni ILI trazi komp prema broju svoga. neznamm koje je godiste od vk009dd a moj je 2006 i to 11 mj. i to jos uvijek se ne usudim stavit. pozz toliko od mene Share this post Link to post Share on other sites
Light_Man 0 Posted January 23, 2012 On ima 2004 godište, model 2005...baš kao i ja...ja se nisam usudio stavljati Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted January 23, 2012 Evo ga ja.. Hehe.. Ugl sve što je kolega razzor napiso istina je! Ja sam isto promjenio sve! I nije islo.. I na kraju procesor! Diagnoza otkriva tu gresku, sad kod mene je bilo FEHLER 1 BORDNEZ STEUERGÄRET ima ih uistinu puunoo, sve ovisno od tipa opreme, moj je npr bio onaj najsocijalniji.. A nabavio sam bolji, pa sad zahvaljuci kolegi RD1 imam svakojakih fora s svjetlima:) itd itd.. Problem je eto pod 1. 99% taj procesor, a pod 2. Sto ih jako slabo ima u prodaji, mislim polovno. Moj tuzni procesor u ovlastenom je ak se ne varam oko 2800kn.. Eto ja sam imo srece pa sam u bosni naso za cca100€ punoo bolji vec sto sam imo.. Ako treba nekom popis kat. brojeva procesora nek se javi! Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted January 23, 2012 On ima 2004 godište, model 2005...baš kao i ja...ja se nisam usudio stavljati Tako je Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted January 23, 2012 Evo ga ja.. Hehe.. Ugl sve što je kolega razzor napiso istina je! Ja sam isto promjenio sve! I nije islo.. I na kraju procesor! Diagnoza otkriva tu gresku, sad kod mene je bilo FEHLER 1 BORDNEZ STEUERGÄRET ima ih uistinu puunoo, sve ovisno od tipa opreme, moj je npr bio onaj najsocijalniji.. A nabavio sam bolji, pa sad zahvaljuci kolegi RD1 imam svakojakih fora s svjetlima:) itd itd.. Problem je eto pod 1. 99% taj procesor, a pod 2. Sto ih jako slabo ima u prodaji, mislim polovno. Moj tuzni procesor u ovlastenom je ak se ne varam oko 2800kn.. Eto ja sam imo srece pa sam u bosni naso za cca100€ punoo bolji vec sto sam imo.. Ako treba nekom popis kat. brojeva procesora nek se javi! malo si pobrkao brojeve tj. statistiku al dobro, u 99% slučajeva je LIN chip a u 1% je bordnetz, Lin imaju sva godišta na motoriću i na bordnetzu Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted January 23, 2012 malo si pobrkao brojeve tj. statistiku al dobro, u 99% slučajeva je LIN chip a u 1% je bordnetz, Lin imaju sva godišta na motoriću i na bordnetzu Ma neee.. Ja kazem da je 99% bordnez kod tog njegovog pajde kad je sve mjenjo i opet ne radi.. Nisam mislio na tu drugu statistiku.. Share this post Link to post Share on other sites
toc 0 Posted July 11, 2012 evo naisao na rjesenje tihi,aka tihomir krizan sa audi cluba croatia,imam broj ako netko treba, je slozio module koji sprjecavaju da se to opet dogodi...200kn oba,pa ako netko ima isti problem ko ja ili zeli stavit aftermarket hid na g5/audi a3/leon2, 200kn nije puno u usporedbi sa stetom koju aftermarket hid moze napravit Moš mislit!!!! umrli jutros, a imam baš te tihi-module :rotfl Share this post Link to post Share on other sites
ivwan19 0 Posted July 11, 2012 Moš mislit!!!! umrli jutros, a imam baš te tihi-module :rotfl sva sreća pa je padalo jutros!!! :rotfl Share this post Link to post Share on other sites
toc 0 Posted July 11, 2012 sva sreća pa je padalo jutros!!! :rotfl Vele decki da sam bez brige i da budu resili Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted July 11, 2012 Moš mislit!!!! umrli jutros, a imam baš te tihi-module :rotfl Moja sucut Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted July 11, 2012 samo da se pohvalim, meni su krepali brisaci opet, prije mj dana-a nemam vise xenona!!!!!! ugl, prilikom zamjene onog chipa na motoricu nije dobro zadihtan poklopac kucista, sto stiti tu integralnu plocu, i na onom krugu sto je na tom poklopcu ulazila voda. i naravno napravila kurcshlus!! i oso motoric u krasni k... Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted July 12, 2012 evo jedna prigodna on topic-moji jos rade i seksoni i brisaci,to je biće jer kuckam u komad daske svaki put kad ih upalim Share this post Link to post Share on other sites
VK 009 DD 0 Posted July 12, 2012 :hehe meni bi trebala onda fosna u auto,da kucam! ali glavom sto brisaca tice! Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted July 12, 2012 (edited) kad ste brzopleti "Najsigurnija varijanta za ugradnju ksenona za dato vozilo je, postaviti emulatore za sijalice, koji ce pokretati releje, normalno napajanje direkt sa akumulatora, i masa direkt sa sasije" Edited July 12, 2012 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted July 12, 2012 kad ste brzopleti "Najsigurnija varijanta za ugradnju ksenona za dato vozilo je, postaviti emulatore za sijalice, koji ce pokretati releje, normalno napajanje direkt sa akumulatora, i masa direkt sa sasije" Varas se, to sam isprobao i to ne pali, jer opet moras spojit ih na na farone koji su na Can spojeni... Znaci samo kvalitetni balasti, ako to jos postoji... U tom je jedino razlika zasto nekome ne krepavaju a nekome stalno Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted July 12, 2012 samo da se pohvalim, meni su krepali brisaci opet, prije mj dana-a nemam vise xenona!!!!!! ugl, prilikom zamjene onog chipa na motoricu nije dobro zadihtan poklopac kucista, sto stiti tu integralnu plocu, i na onom krugu sto je na tom poklopcu ulazila voda. i naravno napravila kurcshlus!! i oso motoric u krasni k... Eee caricu, kad ti zeljeznicari leme chipove Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted July 13, 2012 @rd1-kako razlikovati kvalitetne od nekvalitetnih balasta? Share this post Link to post Share on other sites