0
hard_weasel

1.9 D - TD.

Recommended Posts

ovako kolega i ja samo danas malo pricali o tome dali ima razlike izmedju standardne mašine bez turbine i mašine sa turbinom !!

tocno me zanima ovo !! imam venta 1.9 D i kolega mi je predlozio da stavimo turbinu gore. E sad da se prvo malo raspitam

nisam baš vican u te stvari pa me zanima jel ima kakve razlike izmedju standardne mašine 1.9 D i takve iste mašine sa turbinom?

znaci ako nema nikakvih problema ili odstupanja u kvaliteti eventualno u necem drugom (leguri materijala ili izvedbi) zanima me jel bih mogao

staviti tubinu i usisnu i ispušnu granu na moj 1.9 D da ga malo pojacam !!

molio bih strucnije osobe na ovom polju da mi malo pojasne

hvala unapred!!

Edited by hard_weasel

ovako kolega i ja samo danas malo pricali o tome dali ima razlike izmedju standardne mašine bez turbine i obicne !!

Mašina bez turbine i obična bi trebale biti jedno te isto, šta ne? No ipak;

Prvo što mi pada napamet je bosch pumpa, pa uljna pumpa, klipovi, leteći ležaji.....

Dalje ne znam, tj. ne želim kometirat nešto u što nisam barem 99% siguran!

Edited by Zvonae

hoces reci da su to sve razlike ? ili?

Neću se sad pravit pametan pa reć da jesu ili nisu, uostalom pročitaj zadnju rečenicu u mojem postu

i nakon svog "ili" nadopuni! :palacg

trebas bosch pumpu,razlika ti je u materijalu karika.......

Neisplativo, iako pise na bloku 1.9D/TD znaci ima potencijala :D

Edited by brončani

Pisalo se vec o tom al o 1.6 D i TD.Neisplativo,puno je tu razlike,klipovi,uljna,leteci i sve ostalo.Tak da ako na taj motor stavis turbo,vozit ce al nece previse km prec.

klipovi,karike,leteči,klipnjače,bosch pumpa,usis,ispuh=drugi motor koji to sve ima.

trebas bosch pumpu,razlika ti je u materijalu karika.......

e vidis to me zanimalo dali ima takvih razlika sto se tice !! da ne bih potrpao sve to gore na 1.9 D i zaklao ga za bubam par sto kilometara !!

tocno...jeftinije i pametnije ti je ubacit vec gotov 1.9td....cak i instalaciju netrebas drugu...ovisi o godistu...i auspuh

tocno...jeftinije i pametnije ti je ubacit vec gotov 1.9td....cak i instalaciju netrebas drugu...ovisi o godistu...i auspuh

definitivno

Ako ćeš već ubacivati drugi motor stavi TDI i miran si ;)

Ako ćeš već ubacivati drugi motor stavi TDI i miran si ;)

potpis....ne isplati se nikako kemijat i prepravljat na td

TD ima manju kompresiju nego običan D, koju turbina nadopunjava i "prepunjava", kad bi na običnog D stavio turbinu, auto bi išao ko kuga, al bi ti se ubrzo razletio radi prevelike kompresije, koju glava, klipovi itd... nemogu podržati

0