hard_weasel 0 Posted January 28, 2011 (edited) ovako kolega i ja samo danas malo pricali o tome dali ima razlike izmedju standardne mašine bez turbine i mašine sa turbinom !! tocno me zanima ovo !! imam venta 1.9 D i kolega mi je predlozio da stavimo turbinu gore. E sad da se prvo malo raspitam nisam baš vican u te stvari pa me zanima jel ima kakve razlike izmedju standardne mašine 1.9 D i takve iste mašine sa turbinom? znaci ako nema nikakvih problema ili odstupanja u kvaliteti eventualno u necem drugom (leguri materijala ili izvedbi) zanima me jel bih mogao staviti tubinu i usisnu i ispušnu granu na moj 1.9 D da ga malo pojacam !! molio bih strucnije osobe na ovom polju da mi malo pojasne hvala unapred!! Edited January 29, 2011 by hard_weasel Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted January 29, 2011 (edited) ovako kolega i ja samo danas malo pricali o tome dali ima razlike izmedju standardne mašine bez turbine i obicne !! Mašina bez turbine i obična bi trebale biti jedno te isto, šta ne? No ipak; Prvo što mi pada napamet je bosch pumpa, pa uljna pumpa, klipovi, leteći ležaji..... Dalje ne znam, tj. ne želim kometirat nešto u što nisam barem 99% siguran! Edited January 29, 2011 by Zvonae Share this post Link to post Share on other sites
hard_weasel 0 Posted January 29, 2011 hoces reci da su to sve razlike ? ili? Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted January 29, 2011 hoces reci da su to sve razlike ? ili? Neću se sad pravit pametan pa reć da jesu ili nisu, uostalom pročitaj zadnju rečenicu u mojem postu i nakon svog "ili" nadopuni! Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted January 29, 2011 trebas bosch pumpu,razlika ti je u materijalu karika....... Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted January 29, 2011 (edited) Neisplativo, iako pise na bloku 1.9D/TD znaci ima potencijala Edited January 29, 2011 by brončani Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted January 29, 2011 Zaboravih dize spomenut! Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted January 29, 2011 pa auspuh kompletan Share this post Link to post Share on other sites
Dusko 0 Posted January 29, 2011 Pisalo se vec o tom al o 1.6 D i TD.Neisplativo,puno je tu razlike,klipovi,uljna,leteci i sve ostalo.Tak da ako na taj motor stavis turbo,vozit ce al nece previse km prec. Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted January 29, 2011 klipovi,karike,leteči,klipnjače,bosch pumpa,usis,ispuh=drugi motor koji to sve ima. Share this post Link to post Share on other sites
hard_weasel 0 Posted January 29, 2011 hvala decki znaci neisplativa investiticija !! mislio sam malo pojacati svoj 1.9 D (cisti) da se malo bolje vrti !! Share this post Link to post Share on other sites
hard_weasel 0 Posted January 29, 2011 trebas bosch pumpu,razlika ti je u materijalu karika....... e vidis to me zanimalo dali ima takvih razlika sto se tice !! da ne bih potrpao sve to gore na 1.9 D i zaklao ga za bubam par sto kilometara !! Share this post Link to post Share on other sites
ivanmk1 0 Posted January 29, 2011 tocno...jeftinije i pametnije ti je ubacit vec gotov 1.9td....cak i instalaciju netrebas drugu...ovisi o godistu...i auspuh Share this post Link to post Share on other sites
VWlaho 0 Posted January 29, 2011 zar nije lakse kupit TD-a ispusnu cjev,jutro posla vozit td-a Share this post Link to post Share on other sites
hard_weasel 0 Posted January 31, 2011 to se cini onda naj jednostavnije!! Share this post Link to post Share on other sites
hard_weasel 0 Posted January 31, 2011 tocno...jeftinije i pametnije ti je ubacit vec gotov 1.9td....cak i instalaciju netrebas drugu...ovisi o godistu...i auspuh definitivno Share this post Link to post Share on other sites
Damir 2 Posted January 31, 2011 Ako ćeš već ubacivati drugi motor stavi TDI i miran si Share this post Link to post Share on other sites
dino46 0 Posted February 2, 2011 Ako ćeš već ubacivati drugi motor stavi TDI i miran si potpis....ne isplati se nikako kemijat i prepravljat na td Share this post Link to post Share on other sites
Caby 0 Posted February 2, 2011 TD ima manju kompresiju nego običan D, koju turbina nadopunjava i "prepunjava", kad bi na običnog D stavio turbinu, auto bi išao ko kuga, al bi ti se ubrzo razletio radi prevelike kompresije, koju glava, klipovi itd... nemogu podržati Share this post Link to post Share on other sites