VIDrabbit 0 Posted January 30, 2011 ...pozdrav ekipa, evo novi sam na forumu i imam jedno pitanje. Imam golf VI 1.6 tdi 90 konja (s tim da je čip u planu, pa računajte da će imat oko 110 konja) htio bi si stavit neke fora felge, dali je 18'' preveliko za tako slab auto, hoće mu jako smanjit performanse? zahvaljujem se unaprijed!! Share this post Link to post Share on other sites
Dac 1 Posted January 30, 2011 smanjit oće ali ak ne voziš trke i bitniji ti je izgled onda nemaš greške...u pravilu će ti 18 i 16 bit istog promjera samo kaj će 18 bit šire i teže...a dočim ideš na 18 nisi rejser neg stajler Share this post Link to post Share on other sites
Tole posusje 0 Posted January 30, 2011 smanjit oće ali ak ne voziš trke i bitniji ti je izgled onda nemaš greške...u pravilu će ti 18 i 16 bit istog promjera samo kaj će 18 bit šire i teže...a dočim ideš na 18 nisi rejser neg stajler Hehe kolega, ako mislis da se s 18 ne moze rejsat onda se varaš .. je zeru sporiji al zato ležiii Share this post Link to post Share on other sites
VIDrabbit 0 Posted January 30, 2011 Hehe kolega, ako mislis da se s 18 ne moze rejsat onda se varaš .. je zeru sporiji al zato ležiii Znaći razlika nije toliko velika da bi znatno utjecala na performanse?? Share this post Link to post Share on other sites
Dac 1 Posted January 30, 2011 Hehe kolega, ako mislis da se s 18 ne moze rejsat onda se varaš .. je zeru sporiji al zato ležiii samo na dobroj cesti,al kolotrazi rupe,vode na cesti(ne mokra cesta ),odnosno većina hrvatskih cesta,hmm,dalo bi se komentirat i razmislit imam 255 35 18 Share this post Link to post Share on other sites
Tole posusje 0 Posted January 30, 2011 Znaći razlika nije toliko velika da bi znatno utjecala na performanse?? Hmmm pa bit ce malo razlike, al ne znam, ak ti auto ide na cipanje ja bi stavio 18. Posto ja volim i styling al volim i performanse onda gledam neki omjer, isto sam si uzeo 18 za golfa a serijski je bio sa 17 a 105ks, sad sam ga cipnuo na nekih 140 i odma 18 stavljam.. izgubit cu nekih 5% ali nista strasno.. s tim da naravno treba pazit preko rupa itd.. samo na dobroj cesti,al kolotrazi rupe,vode na cesti(ne mokra cesta ),odnosno većina hrvatskih cesta,hmm,dalo bi se komentirat i razmislit imam 255 35 18 Da al to je sad vec udobnost a ne performanse.. udobnost dakako da je smanjena, a performanse tih 3-5% bi ja pretrpio zbog stylinga Share this post Link to post Share on other sites
Jandro 0 Posted January 30, 2011 ...pozdrav ekipa, evo novi sam na forumu i imam jedno pitanje. Imam golf VI 1.6 tdi 90 konja (s tim da je čip u planu, pa računajte da će imat oko 110 konja) htio bi si stavit neke fora felge, dali je 18'' preveliko za tako slab auto, hoće mu jako smanjit performanse? zahvaljujem se unaprijed!! ovako, sad na polu preko zime imam 185/65/14 kotace i bio sam kod kolege da bas probamo stavit njegove 18'' i otisao se provozat i uzas, kao da ovo sta je remapiran je nestalo auto ubijen skroz, nikako nejde evo za primjer, tamo gdje navuce skoro 220 po satu, sa 18'' jedva 180 tak da racunaj sa 18'' sigurno i to sta ga budes digo na 110ks, bude ti taman bilo ko 90ks na normalnim kotacima da se osjeti, osjeti se jos i mislim da budes jos i vise osjetio posto sumnjam da taj 1.6tdi ima momenta ko 1.9 pd Share this post Link to post Share on other sites
inkasator01 0 Posted January 30, 2011 (edited) pa ne znam baš, ja imo 75ks i stavio 17cola a orginal 15 i mogu reć da je skoro isto, možda mrvicu izgubi na krajnjoj, par kilometara Edited January 30, 2011 by inkasator01 Share this post Link to post Share on other sites
VIDrabbit 0 Posted January 30, 2011 ...auto mi prvenstveno treba za vozikanje po gradu... tako da mi to šta gubi krajnju brzinu ne smeta... Share this post Link to post Share on other sites
Jura31 0 Posted January 30, 2011 ja imam na 19td 205 45 16, a zimske 185 60 14 i nema nikakve razlike, samo sto na satu pokaziva manje, al auto u km ide isto po navigaciji Share this post Link to post Share on other sites
Mirage 0 Posted January 30, 2011 ne zaboravi da će ti zbog šire gume trošit i goriva više... Share this post Link to post Share on other sites
gti 0 Posted January 30, 2011 frena na golfa 4 sdi stavio 18 cola od golfa 5 gti pa ide ko prije....niš posebno da se osijeti...ako sdi to vuče ti nečeš imat problema... Share this post Link to post Share on other sites
Dac 1 Posted January 30, 2011 frena na golfa 4 sdi stavio 18 cola od golfa 5 gti pa ide ko prije....niš posebno da se osijeti...ako sdi to vuče ti nečeš imat problema... oćeš reć,neide isto kao i prije SamoDaIde Share this post Link to post Share on other sites
gti 0 Posted January 30, 2011 hahahaha... da tako nekako,ako traf ovo vidi bzde svašta... Share this post Link to post Share on other sites
Dac 1 Posted January 30, 2011 hahahaha... da tako nekako,ako traf ovo vidi bzde svašta... da to nije tako nebi tdi bio na paleti,nego bi osto sdi dosta OT Share this post Link to post Share on other sites
zizz 0 Posted January 30, 2011 lol ja na 75ks imam 17" i ide isto kao i na 14" - sPORO Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted January 31, 2011 (edited) ...pozdrav ekipa, evo novi sam na forumu i imam jedno pitanje. Imam golf VI 1.6 tdi 90 konja (s tim da je čip u planu, pa računajte da će imat oko 110 konja) htio bi si stavit neke fora felge, dali je 18'' preveliko za tako slab auto, hoće mu jako smanjit performanse? zahvaljujem se unaprijed!! a šta će ti 18?? ne valja ni pretjerivati. kad stavljaš druge felge treba gledati da ti promjer kotača ostane približno isti, jer ako nije isti, više ti laže brzinomjer i gubiš na performansama. ima dosta stranica na netu di možeš usporedit dimenzije kotača, pa vidiš odstupanje, npr. http://www.crotuners.com/idg/idg.html ja na audiu imam 205/60 R15 i najviše što ću stavit na njega je 215/45 R17 i to ne sa nekim preteškim felgama. Edited January 31, 2011 by dean Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted January 31, 2011 Kakvi ste mi vi svi stajleri. Ako ti se svidja stavi i uživaj. Ja sam stavio 18 na 105KS plusa i auto mi isto ide i isto troši kao na 15" zimnjačama. Share this post Link to post Share on other sites
SHILTAC 0 Posted February 1, 2011 (edited) ja imam na 19td 205 45 16, a zimske 185 60 14 i nema nikakve razlike, samo sto na satu pokaziva manje, al auto u km ide isto po navigaciji istu motorizaciju i istu dimenziju zimskih i ljetnih guma sam ja imao na passatu. i sve je bilo isto samo je na ljetnima trošio malo više.. Edited February 1, 2011 by ***SHILTAC*** Share this post Link to post Share on other sites
Sele 0 Posted February 2, 2011 e najbolje da stavis 19 onda ces bit glavnu u jaski :P Share this post Link to post Share on other sites
VIDrabbit 0 Posted February 3, 2011 e najbolje da stavis 19 onda ces bit glavnu u jaski :P e moj sele, jos da imam rs-a ko ti... bio bi glavna baja ) hhh Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted February 3, 2011 18" izgleda ali ubija na našim cestama, ja bi ostao na 16" max 17" Imam na Mercu kombinacija ljeto zima 15 i 16 i to mi je OK jer s 17" več nabija preko ležečih, a da ne spominjemo cijenu guma koja je skoro dupla. Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted February 3, 2011 Auto ce ti sa chipom i 18 felgama ici 175-180 max u spici. Ako su ti lijepe stavi slobodno. Share this post Link to post Share on other sites
tomica88 0 Posted February 3, 2011 18" izgleda ali ubija na našim cestama, ja bi ostao na 16" max 17" Imam na Mercu kombinacija ljeto zima 15 i 16 i to mi je OK jer s 17" več nabija preko ležečih, a da ne spominjemo cijenu guma koja je skoro dupla. pa nemoraš se zaletavati na ležeće , lijepo polako u 2. brzini Share this post Link to post Share on other sites
Leic 2 Posted February 4, 2011 Očito nisi trkač, jel da jesi imo bi jači auto a i za vozikanje po gradu je ljepše 18, velik je auto i onda bi manje felge izgledale uboško Share this post Link to post Share on other sites