vbratkovic_GTI 0 Posted February 1, 2011 neznam jesam pogodio mjesto za topic našao sam u garaži od kolege s foruma ovu sliku, znači pitanje je kak se zove ova podna izolacija,jel ima neki poseban naziv i di bi se toga moglo nabavit u Velikoj gorici,odnosno Zagrebu Uploaded with ImageShack.us Share this post Link to post Share on other sites
MOTA BOY 3 Posted February 1, 2011 Pitaj tog kolegu kojem si UKRO sliku... Share this post Link to post Share on other sites
vbratkovic_GTI 0 Posted February 1, 2011 poslao sam mu pm,al reko možda neko iz ZG zna di bi se moglo naći te izolacije,pa zato pitam Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 1, 2011 (edited) Evo doticni prozvani kolega se javlja.. Izolacija se zove tvrdo presani filc na hrvatskom Iliti Pressato feltro duro na talijanskom.. Ovako znaci obisao sam sve moguce firme i cro i bih,npr Regeneracija Zabok i vecinu sa neta.. Nitko to nema u nasim krajevima.. Imaju ono sta imaju monteri klime,debljine par mm,tanko,spuzvasto,mkano i prozirno,pola se raspadne vec po montazi.. Ja sam ovaj svoj filc nasao u Italiji, poslao vozaca po njega,dao mu novce za platit.. Cijena je strava za 8 m 2 sto sam kupio.. S time sam sve oblozio kompletno u 2 sloja i jos mi je ostalo malo.. Uglavnom koga zanima kako to izgleda, detaljno ima u projektu.. Edited February 1, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
vbratkovic_GTI 0 Posted February 1, 2011 A jel ima neka zamjena za taj filc,sta bi bilo pametno staviti umjesto njega Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted February 1, 2011 Danijele kako bi se ponašao taj filc ako bi slučajno došla vlaga do njega? jel bi se mogao osušiti ili bi se osjetio onaj ''smrad'' po vlazi kad se to sve upije? Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted February 1, 2011 to je prva stvar radi koje nam auti trunu iz nutra prema van... odlicna stvar je armacell od armaflex-a ne upija vlagu i ima ga u raznim velicinama, odlicno apsorbira zvuk i temperaturu, ne gori samostalno... Share this post Link to post Share on other sites
vbratkovic_GTI 0 Posted February 1, 2011 to je prva stvar radi koje nam auti trunu iz nutra prema van... odlicna stvar je armacell od armaflex-a ne upija vlagu i ima ga u raznim velicinama, odlicno apsorbira zvuk i temperaturu, ne gori samostalno... di bi se toga moglo naći,kolka je cijena tog armacella ?? :DD Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted February 1, 2011 (edited) Slažem se Lama-om,taj armaflex,to je vrhunska stvar,bila je već tema o tome na forumu,potraži malo. Možeš ga pronaći u prodavaonicama koje se bave klima opremom,centralnim grijanjem.... Edited February 1, 2011 by Galaxy Share this post Link to post Share on other sites
vbratkovic_GTI 0 Posted February 1, 2011 e tnx ekipa to se traži, sutra idem u potragu za tim Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 1, 2011 (edited) E vidis,ja sam trazio nesta sta nepusta vodu,nema automatski smrada i vonja,ovo sta sam ja uspio nabaviti,dobio sam preporuku,,pa reko da se i ja licno uvjerim,filc je nesta izuzetno cvrst,tvrdo taj 1 cm,da kad poljevas vodom,i nesta kao da postoji u tim nitima sta neda da voda prolazi..to je po meni kao izgradjeno od nekih niti koje su spojene nekom gumozom,necim sto nisam dotada vidio.. Onda sam ostavio mokre cipele da testiram na tom visku sta mi ostalo i neda se djavol,kao da je pod nekom to presom bilo u tvornici,pa neda da upija vlagu..nista ne smrdi.. Probao sam ustrcati vodu sa strojem za kemijsko i isto nesta kao da neda da prolazi.. Bas sam danas ponovo gledao svoje u autu,kad sam siceve mjenjao,suho kao barut..Smrada nema nikakvog.. Zimus gledao,kad su bile one kisurine,a ja po cjele dane u autu..Ni traga vodi niti smradu.. Vrhunska stvar.. Da sam znao da je takav jos bih si uzeo,nekom preporucio,pa na kolicinu popust.. Btw samo da napomenem za cvrstocu-to sta smo izrezali za u auto polomili smo jedan sarzer na skalpelu i 2 krojacke skare, rucke sam im skrsio, i onaj centar vise nespaja nozeve na skarama..eto ako mozete sad imati sliku kolko je to cvrsto,a opet je sve fino oblikovano po autu.. Edited February 2, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
LamaMk1 0 Posted February 2, 2011 Daniel, tu istu stvar, samo malo meksu ima rocco original kao izolaciju, vjeruj mi nisam bi osretan kada sam raskopavao auto, a vlaga se ne skuplja od danas do sutra u autu, ona dolazi polako, s godinama... ovaj armaflex je dosad najbolja stvar koju sam imao prilike isprobati, honda od frenda koja ima samo zadnji jap style lonac(znaju decki kako to urla) sad vise ne urla ni u pola unutra nakon presvlacenja s armacell-om... ja planiram istu stvar u svom autu napravit Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 2, 2011 (edited) Prijatelju ja imam covjeka koji ovu stvar kao sto imam ja,posjeduje u autu 3 godine,auto je bmw 318 tds 1998.godina..evo proslo je punih 3 godine i nema ni traga vodi,trulosti tog materijala,smrada niti gnjilosti.. Kazem ja sam se susretao sa nesto tanjima i meksim materijalima i to je sve propustalo vodu cime bi malo dulje stajao cipelama ono dok se vozis a cipele mokre (npr.bljuzga ili snjeg ).. Ovo sto se nalazi na nasem trzistu,IZUZEV TOG ARMA-dosad ga nisam licno koristio,mozes macku o rep objesiti.. Ja znam ljude tu po Pozegi koji su metali neke mekse proizvode,neke vune,elemente sto koriste monteri klima,potom nesto kao pjenasto,to je sve propustilo vlagu i vodu vec nakon cca mjesec dana.. Tako da svakom na volju.. Ja opet da mi zatreba,opet bez razmisljenja bi uzeo ovo sto imam.. Kolega Lama,ja koliko sam skuzio govoris o izolaciji u autu starom cca 20 i kusur godina,gdje i sami znamo kakva je tehnologija bila + da neznam sta je i koliko placeno,nakon 20 godina,realno bi se i sam vrag usmrdio i raspao.. Evo ja se odmah slazem, neka ova moja izolacija izdrzi 5 godina bez vode i smrada..A imam covjeka koji je 3 godine okrenio sa istom tom izolacijom bez muke.. A valjda cu dotad skupit ponovo novce i pocastit ga s novom izolacijom.. Samo valjda nece dotad treci svjetski rat.. Pa da nema nista od ulaganja vise.. Edited February 2, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 2, 2011 (edited) Daniel, tu istu stvar, samo malo meksu ima rocco original kao izolaciju, vjeruj mi nisam bi osretan kada sam raskopavao auto, a vlaga se ne skuplja od danas do sutra u autu, ona dolazi polako, s godinama... ovaj armaflex je dosad najbolja stvar koju sam imao prilike isprobati, honda od frenda koja ima samo zadnji jap style lonac(znaju decki kako to urla) sad vise ne urla ni u pola unutra nakon presvlacenja s armacell-om... ja planiram istu stvar u svom autu napravit Hehe meni su tu istu stvar samo malo meksu nudili tu u jednom selu,cigo ima,za 40 kuna kompletnu izolaciju..Samo sta ima jednu manu,pola je vise nema,sve smrdi kao po djubretu,sva gnjilo i vlazno.. Ubi cigu ta mekoca materijala.. Em auto bio star 25 godina,em ta izolacija,a nikad auto ni usisan ,a kamoli sta vise..Cak nije imao ni one otirace,pa drito nogama na tepih ( kojeg iskreno i gotovo nije bilo ).. Mislim o cemu mi pricamo.. Edited February 2, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
vbratkovic_GTI 0 Posted February 2, 2011 evo ja sam danas uzeo armaflex 19 mm, gore ima neki kao gumeni sloj,a unutra je pjenasto tak da nema šanse da to propusti vodu,je da je skup al valjda će se isplatit Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 2, 2011 A jel ta guma ide gore ili dolje sada? S cime vi to ucvrscujete za pod? Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted February 2, 2011 Može se lijepit s npr.neostikom,a ima i samolijepljivi armaflex za kupiti Share this post Link to post Share on other sites
TURBO GTD 0 Posted February 2, 2011 ARMAFLEX MOZES KUPITI U MARITERMU,ZAGREBACKA ULICA,ZAGREB Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 2, 2011 (edited) Ja sam probao ljepit sa neostikom i nije mi to bas to bilo nekako..zato sam pojacao sa onom tamo trakom iz projekta.. Ja sam i na krov stavljao..A tamo neostik jednostavno nije htio drzat sam..valda tezina bila problem.. Mada vecina kad postavi na krov brzo pritisne navlakom krova,al ja to tako nisam htio.. Za ovog kolegu sta je kupuio danas taj arm-kada ces to montirati? I ako moze kakva slika,neke ocjene pri radu i naravno kasniji utisak,ponasanje,dali se deformira pod nogama itd itd? Edited February 2, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
Sale-vž 0 Posted February 2, 2011 (edited) E vidis,ja sam trazio nesta sta nepusta vodu,nema automatski smrada i vonja,ovo sta sam ja uspio nabaviti,dobio sam preporuku,,pa reko da se i ja licno uvjerim,filc je nesta izuzetno cvrst,tvrdo taj 1 cm,da kad poljevas vodom,i nesta kao da postoji u tim nitima sta neda da voda prolazi..to je po meni kao izgradjeno od nekih niti koje su spojene nekom gumozom,necim sto nisam dotada vidio.. Onda sam ostavio mokre cipele da testiram na tom visku sta mi ostalo i neda se djavol,kao da je pod nekom to presom bilo u tvornici,pa neda da upija vlagu..nista ne smrdi.. .. Danijele, jel se smanjila buka izvana sa tim što si uradio? evo ja sam danas uzeo armaflex 19 mm, gore ima neki kao gumeni sloj,a unutra je pjenasto tak da nema šanse da to propusti vodu,je da je skup al valjda će se isplatit kolega ako nije problem jel bi mogao reci cijenu toga da se znam ravnati? ja sam mislio obložiti krov i zadnju stranu tam di su one C-plastike onim što se stavlja ispod laminata,ona folija bijela ali ne znam sad Edited February 2, 2011 by Sale-vž Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 2, 2011 (edited) da naravno,buka je jako smanjena..jos sam nasao i original ono sto stoji pod haubom prednjom,motor je isto sveden naminimum,kazem ja sam kompletno stavio u 2 cm debljine..od pocetka do kraja gepeka plus krov.. i jos sam rezao dodatno i ljepio na one plastike di ide tvornicki zvucnici oni iza,da se ubiju cvrcci,tako i u kuteve table i gdje god se plastika dira sa limom i obratno..kocke su izrezane i stavite u vrata + najlon.. Edited February 2, 2011 by dpeic2 Share this post Link to post Share on other sites
KRISTIAN 0 Posted February 2, 2011 Imaš u "wurth" hrvatska,razne filceve,a kontakt broj ti je:091/6767-063 gosp.Siniša Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 2, 2011 Imaš u "wurth" hrvatska,razne filceve,a kontakt broj ti je:091/6767-063 gosp.Siniša Cuo se sa covjekom iz Wurtha koji pokriva Pozestinu,niti blizu nemaju..Filcevi kao sto imaju monteri klima.. Share this post Link to post Share on other sites
IvanCK 0 Posted February 3, 2011 Vidim da su neki momci spominjali armaflex,da to je dobra stvar...Ja posto radim grijanje i klimatizaciju(izolaciju) se svakodnevno susrecem tim armaflexom neznam koje su debljine al znam da ima 19mm i 4-5 cmm(ti imaju samoljepljivu stran na sebi) i sta se tice izolacije jedna je od najboljih sta zvucnih sta za toplinu i dr.stvari...I znam da nam neki dobavljac iz Rijeke dobavla tu robu... Share this post Link to post Share on other sites
dpeic2 0 Posted February 3, 2011 Cekamo kolegu sto je otvorio topic da kaze neko svoje misljenje , ovako na prvu ruku,kad se susreo sa materijalom..pa onda poneki pikcurs na montazi,pa poslje neke ocjene svega itd itd itd.. Share this post Link to post Share on other sites