aServis 0 Posted February 2, 2011 Oprema golfa trendline, inače bez automasko zatamljivanja unutrašnjeg retrovizora, slučajno sam naletio povoljno na ovaj dio 1K0 857 511, to je retrovizor na kojem ima senzor, sad me interesuje šta mi još treba od dijelova, da li će to meni raditi tu valjda ima i senzor za kišu.. onaj CH ili LH...pa bi to kupi ako će mi raditi nešto od gore nabrojanog Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 2, 2011 prvo moras drugu soversajbu stavit a onda cemo naci sta dalje ali posto je mk5,canbus, sigurno ide i onaj modul ispod armature koji podrzava to sto treba Share this post Link to post Share on other sites
aServis 0 Posted February 2, 2011 Nekontam za šoferšajbu? eo par slika kako to izgleda Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted February 2, 2011 da, treba ti reflektirajuće vjetrobransko staklo i neznam šta još... evo ovdje iman nešto malo o tome: http://www.volkswagen.com.hr/sve_o_vw_u/in...egensensor.html Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 2, 2011 (edited) Nekontam za šoferšajbu? eo par slika kako to izgleda ako je cas posla kao i klima od sestice onda je ovo za tebe macji kasalj znaci, druga sajba ti treba od modela sa senzorom i instalacija Verkabelung für den abblendbaren Spiegel: braun = Masse an der Karosserie schwarz = Sicherung 8 bzw. je nach Ausstattung 5 Klemme 15 mit 5 A blau = Verbinden mit der Zentralelektrik Stecker B Pin 1 Kabelfarbe schwarz/blau Verkabelung des Regensensors: braun = Masse an der Karosserie rot = Sicherung 17 mit 5 A lila = Verbinden mit der Zentralelektrik Stecker F Pin 3 Kabelfarbe lila/weiß Nochmals vielen Dank Edited February 2, 2011 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
aServis 0 Posted February 2, 2011 Ja sam samo spomenu senzor za kišu ali mene više interesuje da li će raditi automasko zatamljivanje retrovizora, i da li mogu kako iskoristi light senzor za CH i LH, a ovaj senzor ako nemože ko ga hebe , malo sam gledao po netu nebi mi trebalo još puno dijelova 2-3 plastike isto toliko žica i da je to to.... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 2, 2011 ne bi ti to fino izgledalo bez druge sajbe i nemozes pricvrsiti retrovizor Share this post Link to post Share on other sites
Cera 0 Posted February 2, 2011 treba ti retrovizor sa slike, senzor za kišu i instalacija za sve to navedeno..naravno, preporuka ide za šajbu koja na sebi ima nosač za taj retrovizor..možeš i na postojeću pričvrstiti nosač, ali ima puno kemijanja i opet nije to to..CH i LH će ti raditi preko senzora svjetla, al uz to svakako preporučujem i prekidač svjetala sa AUTO opcijom Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted February 2, 2011 Mislim da se ti ne isplati to raditi,jest da je korisno,al može se i bez toga,ništa posebno Share this post Link to post Share on other sites
aServis 0 Posted February 2, 2011 Malo sam se potrudio pa našao još podataka oko ovog problema znači potrebni dijelovi su ovi: Šoferšajba: 1K0-845-011-BD (nebi mijenjao) Ogledalo: 1K0-857-511-b-9b9 (imam) Senzor za kišu: 1K0-955-559-AF (nebi koristio ovu opciju) Left cover: 1K0-858-547-71N Right cover: 1K0-858-548-71N Cover: 1K0-857-593-71N Cover: 1K0-857-594-71N Cover: 1K5-857-304-71N Connector 1: 4B0-971-833 Housing : 1C0-973-119 B Wiring 1: 000-979-018 * 3 Wiring 2: 000-979-009 * 2 Slika dijelova Glavni i najskuplji dio imam ostali sitni dijelovi valjda nisu skupi, nebi koristio opciju senzora za kišu samo auto dimming i CH or LH.... ostao mi je još samo jedan problem pričvršćivanja za staklo i da li će to raditi na trendline opremi... što se tiče vezanaj za šoferšajbu to bi prepustio firmi koja se bavi time.... Evo još par slika kako to izgleda Share this post Link to post Share on other sites
Mexx 1 Posted February 2, 2011 a i razlika je u tapecirungu krova koliko vidim.doduse da se i tvog ispilat Share this post Link to post Share on other sites
aServis 0 Posted March 3, 2011 Samo da javim da netreba mijenjati šajbu, retrovizor se postavi na staro postolje a senzor za kišu stavi pored, ako se lijepo složi i nije tako loše Eo kako je to odradila osoba od koje sam kopirao Poz Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted March 3, 2011 (edited) Pregadno. ne bih to tako stavio ni za pare Tu na forumu imas prednju sajbu sa senzorom i retrovizorom komplet za 100 eura e to bih stavio. Edited March 3, 2011 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted March 3, 2011 Sto kaze Mario..ovo bas jeftino izgleda.. Nebi nikad da mi to tako "pančof" stoji na šajbi.. radije se strpit mjesec dva,skupit lovu pa kupit polovnu sajbu sa vec ugradjenim senzorom! Da to bar na nesto liči! To je moje misljenje.. pozz Share this post Link to post Share on other sites
Guest ivan92 Posted March 3, 2011 ovo je gore od selo tuninga Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted March 4, 2011 ovo je gore od selo tuninga pozdrav Šile!!! Share this post Link to post Share on other sites
aServis 0 Posted March 4, 2011 Ove slike nisu moje već nekog tamo autora od koga sam vidio da se može odraditi bez zamjene šajbe...., ja sam malo ljepše odradio urezao ovu široku plastiku kao U stavio odma ispod orginal nosača fino to sporoveo i meni izgleda ok, poenta je bila da nemijenjam šajbu... Nepada mi napamet da skidam orginal šajbu radi ovog čuda pa da izgleda i kao ovo gore sa slike. Share this post Link to post Share on other sites
inkasator01 0 Posted March 4, 2011 (edited) pozdrav Šile!!! :rotfl busted asezvis daj slike svoga da vidimo, ili se stidis Edited March 4, 2011 by inkasator01 Share this post Link to post Share on other sites