frenki 0 Posted February 5, 2011 Ovako zanima me semering radilice, pošto se originalni prodaje samo cijeli ( sa onim aluminijskim kućištem) i košta nekih 700-800 kn kaj je previše. Pa me zanima dali samo semering kupiti i kak je to kvalitetno i trajno ???? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted February 5, 2011 pa imas u svakoj trgovini auto djelova. izbi taj i stavi novi. jedino ako ti nije onaj sto se nemoze skidati,onda nadji taj alu dio polovni i gotovo. Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 6, 2011 Može se kupit, i prednji i zadnji,tj.do zupčastog i do getribe...samo pročitaj mjere s njega ili ga izmjeri..i ako je dobro montiran nemaš problema.. Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted February 7, 2011 Ma sam me je mučilo jel bude to dobro, da ne skidam ponovo getribu za par mjeseci. Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 7, 2011 Evo ja ti imam original sa kućištem od ELRINGA za 220,00 Kn/1kom Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 7, 2011 koji semering se nalazi na strani motora gdje je zupčasti remen? ja sam mjenjao oba i vidjelo se da je taj opet počeo pljuckati ulje,jel to moguće da je do loše montaže ili je neki drugi kvar? Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 7, 2011 koji semering se nalazi na strani motora gdje je zupčasti remen? ja sam mjenjao oba i vidjelo se da je taj opet počeo pljuckati ulje,jel to moguće da je do loše montaže ili je neki drugi kvar? Na strani motora je simering bregaste i radilice. Obično su to simerinzi specijalnih izvedbi i ako je sve ok ugrađeno, ne bi trebalo biti problema. A problem još može biti i ako je simering slučajno oštećen, pa je usljed toga počelo sliniti i propuštati. E sad, ja se sjećam da si ti mijenjao simering radilice, izlaz, kod kvačila i da kod tebe nije bio ovaj sa kućištem, već običan, a sad se napamet ne sjećam za ove simeringe na strani zupčastog, ali ako da, to su bili Corteco simerinzi koji su besprijekorni po tom pitanju. Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted February 7, 2011 Evo ja ti imam original sa kućištem od ELRINGA za 220,00 Kn/1kom A odliično onda zam di ću po njega. :bravo :bravo Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 7, 2011 A odliično onda zam di ću po njega. :bravo :bravo Ako treba, ja ti ga dostavim kad idem s posla, s obzirom da sam u Samoboru. (ako dobro piše, ti si iz Hrv. Leskovca, pa mogu protutnjati tom trasom ili se nađemo negdje tamo u blizini) Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted February 7, 2011 Ma netreba, išel bum ja u četvrtak u grad, pa ću navratiti do tebe. Share this post Link to post Share on other sites
SDI_racer 0 Posted February 7, 2011 175 Kn (corteco) ako je zaštancan u deklo ako se da izbiti 58 Kn (Kaco) na 1Z motoru imaš i jedan i drugi tip. Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 7, 2011 Ma netreba, išel bum ja u četvrtak u grad, pa ću navratiti do tebe. OK! Onda stavljam na stranu i rezervaciju na njega, tako da ga netko ne "zdimi" Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted February 7, 2011 Danke! Nemogu prije četvrtka, jel imam završni za obraniti. Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 7, 2011 Danke! Nemogu prije četvrtka, jel imam završni za obraniti. No problem, čekiran je i zmije su na njemu Share this post Link to post Share on other sites
wildD 1 Posted February 7, 2011 Na strani motora je simering bregaste i radilice. Obično su to simerinzi specijalnih izvedbi i ako je sve ok ugrađeno, ne bi trebalo biti problema. A problem još može biti i ako je simering slučajno oštećen, pa je usljed toga počelo sliniti i propuštati. E sad, ja se sjećam da si ti mijenjao simering radilice, izlaz, kod kvačila i da kod tebe nije bio ovaj sa kućištem, već običan, a sad se napamet ne sjećam za ove simeringe na strani zupčastog, ali ako da, to su bili Corteco simerinzi koji su besprijekorni po tom pitanju. mjenjao sam oba simeringa pa me zanima koji se nalazi na toj strani gdje je zupčasti,jer opet taj slini,nadam se da je jeftiniji Share this post Link to post Share on other sites
ivo gti 16v 0 Posted February 7, 2011 dobro se nadas,jeftiniji je,kad mjenjas promjeni sva 3 sa strane zupcastog remena i miran si neko vrime Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 7, 2011 mjenjao sam oba simeringa pa me zanima koji se nalazi na toj strani gdje je zupčasti,jer opet taj slini,nadam se da je jeftiniji Ma da, to ti je taj jeftiniji Share this post Link to post Share on other sites
RD1 0 Posted February 9, 2011 ovaj Kaco nevalja, bolje Elring prodaj ljudima Share this post Link to post Share on other sites
Dac 1 Posted February 9, 2011 a možda ima kompresije u karteru pa pospiješuje curenje ulja na semeringe Share this post Link to post Share on other sites
frenki 0 Posted February 11, 2011 Erling je i kupljen. Sam još jedno pitanje, dal se teflonski semerinzi mažu lagano uljem prilikom ugradnje??? Ja sam ćul da ne, pa sad.... Share this post Link to post Share on other sites
Dac 1 Posted February 11, 2011 ja svaki malo nauljim,nemože škodit,a bolje da ga ne ajmo reć spali stvrdne u nekoj teoriji Share this post Link to post Share on other sites