MarioIV 11 Posted February 17, 2011 (edited) onaj spaner iza alternatora sto se vidi, kako motor radi tako i on ide gore dole, kao da upija nekakve neravnine jel to normalno? ili treba sve bit fiksno tj mirovati dok se mikroremen vrti Edited February 17, 2011 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
Dac 1 Posted February 17, 2011 mora malo radit,zato se i zove automatski španer,sm se doteže i otpušta(ne baš jako ali radi) jel ti cvili remen Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 17, 2011 (edited) super ako je normalno. ne cvili, ni ujutro kad ga upalim nisam obracao paznju prije na to ali sad slucajno gledao nosac od filtera goriva jer mi on proizvodi neku buku kad krecem s mjesta lagano mi vibrira filter goriva s dijelom koji se drzi za nosac Edited February 17, 2011 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 17, 2011 Ovisi koliko je to "igranje"...ako je jako(a sad je teško objasnit što znači jako) može bit da ti ne valja remenica alternatora.. Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 17, 2011 Baš kako i vr-turbo kaže, obratiti pozornost na remenicu alternatora, jer ona je znala biti uzrok odlazka natezača kanalnog remena na passatima koji imaju španer za federom i zapravo ga je ta remenica trgala. Ljudi su često kupovali samo taj španer (oko 1.000,00 Kn košta), a remenicu nitko nije ni gledao, a kako je bila pokvarena, u vrlo kratkom vremenu je opet potrgala španer kanalnog remena i skupo koštala vlasnika auta. Ne mora biti, ali bi bilo dobro provjeriti. P.S. Svakako bi bilo dobro reći koji podatak o autu, motor, godina, snaga.... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 17, 2011 (edited) pa pol cm odokativno kolko se sjecam golf 04 tdi, prije 30 tkm je mjenjano sve ako me vlasnik nije slagao Edited February 17, 2011 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 17, 2011 (edited) pa pol cm odokativno kolko se sjecma hm....bilo bi ipak lakše i tebi i nama da ak možeš izvadiš remen van, i probaš remenicu alternatora zavrtjet u lijevo i desno, u jednu stranu mora ić "na prazno"..tj. kao na biciklu(na većini) naprijed gaziš i ideš a natrag ako okrečeš ništa se ne događa Edit: remenica alt se ne mijenja na nekoj kilometraži nego kad ne valja, tk da nemora bit da je promijenjena.. Edited February 17, 2011 by vr-turbo Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 17, 2011 ako se raspadne sta znaci da nije bila dobra recimo, svidja mi se opcija da je dobra,jer sad morao bih dat nekom da mi skine pa necu bolje hvala na pomoci Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 17, 2011 provjeri što prije mozes... remenica ti je od 300-500kn a moze uzrokovat veci trosak. Nije ju tesko promjenit (golf 5) Share this post Link to post Share on other sites
vr-turbo 0 Posted February 17, 2011 ako se raspadne sta znaci da nije bila dobra recimo, svidja mi se opcija da je dobra,jer sad morao bih dat nekom da mi skine pa necu bolje hvala na pomoci Ne raspadne se remenica nego španer....pa onda ako prekasno skužiš trebaš mijenjat i remenicu i španer i remen(recimo).. ne mora bit da ne valja ali nije skupo provjerit ju.. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 17, 2011 ja sam imao 2 slučaja da ta remenica shebe alternator pa zacvikaju ležajevi u njemu.... Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 17, 2011 Da, skupi su to popravci kasnije... Inače, kad se kupuje polovni auto, uglavnom se računa da se uzme u obzir dodatni trošak kompletne zamjene remenja i španera, te svih remenica... što jest jest, što nije za jest, nije za jest, nego je za pit` Sve je to skup sport, ali skuplji je ako se dogodi baš onda kad ne treba, pa zezne i ono dobro..... Share this post Link to post Share on other sites
Zvonae 0 Posted February 17, 2011 Eto baš nedavno pričam sa likom koji radi u ovlaštenom, al naravno ko i svi fušari doma u garaži. Nema šanse, kaže tip, da mjenjam nekom remenje i španer ,a da ne promjenim i remenicu alternatora. Kaže ti da je imao slučaj kad je stavio novi španer i ostavio staru remenicu čovjek mu je došao nazad za 2 mjseca sa razjebanim španerom, a opet druga krajnost da je stari španer izdržao 60 000km,ali sa novom remenicim alternatora. Znači u svakom slučaju sve novo i 100tkm prst u uho. Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted February 18, 2011 Eto! I kad ja ljudima govorim da sve mijenjaju, samo me pogledaju i kažu da sam lud, da bi pola auta mijenjao Ali u praksi, danas nema više jeftinih servisa, pa ili plati kad treba malo više i budi miran sljedećih 100tinjak tkm ili plaćaj usputne popravke i što sve ne (npr vučnu službu), a najgore od svega je to što se takva stvar dogodi baš onda kad najmanje treba. Pa evo neka i ovdje bude koja riječ o tome (bolje na više strana), a to je, da kada se radi veliki servis, mijenjaj sve: Natezače i klizače zupčastog i kanalnog remena, Remenje zupčasto i kanalno (i klinasto ako se ima), Pumpu vode, Simeringe radilice i bregaste, Remenicu alternatora, Remenicu radilice. I ako je to sve napravljeno, da nije smuljano nešto, sljedećih, barem 100tkm više se ne bi trebalo misliti na ove sklopove. Sjetite se nekada dok je bilo moguće mijenjati samo lamelu ili samo korpu na kvačilu, danas.... jaaaaaaakkkooo rijetko, uglavnom se mijenja sve, pa čak i ležaj spojničke i simering radilice, a i zamašnjak je postao tradicija. Dakle, nema više jeftinog održavanja... odnosno, da bi auto i njegovo srce radilo besprijekorno, treba u to uložiti novaca, kako god da se okrene, prije ili kasnije...... jer..... auto industrija želi da se kupuju nova vozila svakih cca 6 godina, pa ako niste u mogućnosti kupiti novo.... eeeeeeee.... onda ćete servisirati skupo ono rabljeno, jer negdje se novac mora okrenuti........ Share this post Link to post Share on other sites