Dizelaš 2 Posted February 17, 2011 U zadnje vrijeme gledam da bi uzeo golfa IV 1.9 TDI-a, e sad me malo muči jer vidim da ima tri verzije motora 101 KS, 116 KS i 130 KS tj ima 5 (90 KS i 150 KS ali ta 2 motora me ne zanimaju) pa me zanima koje su prednosti tj mane ta 3 motora. S obzirom da nisam vozio ni jedan od ta 3 motora volio bi čuti mišljenja od ljudi koji su to vozili ili posjeduju takve golfove. Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted February 17, 2011 Imaš 90 i 110KS bosch pumpe i 101, 115, 130 i 150KS Pumpe düse. Bosh pumpe manje troše ali PD bolje idu i brutalno razvijaju snagu i daju se bolje tunirat. Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted February 17, 2011 Ako hočeš jeftinije onda bosch pumpa 110 ks, a ako ti cijena nije najbitnija onda pd 130 ks...... Share this post Link to post Share on other sites
marin04 0 Posted February 17, 2011 ja bih najradije 150PD , iako ih nema bas u prodaji,,, ja imam toga od 101ks, stvarno dobro ide, ne troši puno(ako voziš "normalno" prosjek ti je oko 5,5 L, može i manje, a i kad ga stisneš ne želi puno popit). Uz redovan servis nećeš imat nikakvih problema, sad sve ovisi kako se bivši vlasnik brinuo o njemu... ali od viška glava ne boli, tako da uzmi 115 ili 130! Share this post Link to post Share on other sites
Mikivw 0 Posted February 17, 2011 ja isto vozim 101ks pumpe dize...i jako sam zadovoljan s potrosnjom...stvarno malo trosi a ne trosi ni kad ga ganjas previse...taman je Share this post Link to post Share on other sites
brončani 0 Posted February 17, 2011 Cetvorke sa 90 i 110ks su stariji modeli do 99. god, a dalje su PD motori. Tako nekako, uglavnom ako trazis noviju cetvorku onda ce biti PD motor Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted February 18, 2011 Cetvorke sa 90 i 110ks su stariji modeli do 99. god, a dalje su PD motori. Tako nekako, uglavnom ako trazis noviju cetvorku onda ce biti PD motor Jok,klasicni nacin ubrizgavanja s Bosch pumpom se proizvodio i ugradjivao do 2003.g. paralelno sa PD-om. Share this post Link to post Share on other sites
pikzibner 1 Posted February 18, 2011 Moj punac ima PD101 i prezadovoljni su sa autom. Njihov je 2003. ocean model. Troši oko 6Lt. Ja imam Golf Plus-a PD105 KS i prosjek po board kompu na 4000km mi je cca 6.2Lt. Share this post Link to post Share on other sites
Dizelaš 2 Posted February 18, 2011 Iskreno gledam da nešto uvezem, pa motor od 90KS ne prolazi(euro 2) na motor 110 KS baš i nisam naišao. I da i ja najrađe 150 KS ali to je malo previše za mene, mislim financijski Share this post Link to post Share on other sites
Jericho 0 Posted February 18, 2011 Iskreno gledam da nešto uvezem, pa motor od 90KS ne prolazi(euro 2) Od kud ti taj podatak? Ja sam uvezel TDI 90, 2001 godište i norma je euro3. Ak se dobro sjećam, na broju šasije piše koje je norme motor. Share this post Link to post Share on other sites
mrki 0 Posted February 18, 2011 I moj je euro 3 (66 kw) i moze se jos uvjek uvesti no nebitno. Da sad uvozim PD-a osobno bi se odlucio za jacu verziju od pocetnog i to cisto zbog 6 brzinskog mjenjaca. Share this post Link to post Share on other sites
Jericho 0 Posted February 18, 2011 Da sad uvozim PD-a osobno bi se odlucio za jacu verziju od pocetnog i to cisto zbog 6 brzinskog mjenjaca. Istina, 6-ta brzina majka. Po meni nije niti tolko bitno koje snage je motor, bitnije je da ima 6-tu brzinu. Share this post Link to post Share on other sites
folc 0 Posted February 18, 2011 ja imam 116ks pd, uz redovitu izmjenu propisanog ulja i nema nikakvih problema! prosječna potrošnja 6l, jako sam zadovoljan s motorom! 6brzina ti imaju samo PD motori 116, 130 i 150ks! Share this post Link to post Share on other sites
Dac 1 Posted February 18, 2011 I moj je euro 3 (66 kw) i moze se jos uvjek uvesti no nebitno. Da sad uvozim PD-a osobno bi se odlucio za jacu verziju od pocetnog i to cisto zbog 6 brzinskog mjenjaca. mislim da od bosch pumpe s emože uvest sam motor ALH,tak je bila neka zajebancija,kad smo mom bratu uvezli g4 tdi 90ks 2000g,da sam taj ALH zadovoljava euro 3 Share this post Link to post Share on other sites
Dizelaš 2 Posted February 18, 2011 Ma problematičan je taj od 90 KS, neki imaju euro 2 a neki euro 3 pa ne bi se igrao sa tim. Za ostale znam da su euro 3 i da mogu ih sigurno uvesti. Velika vjerovatnost je da će biti 101 ili 116 tih motora ima najviše pa sad koji uleti. Jel zna neko jesu li problematični golfovi s pogonom na sva 4 kotača, naletio sam na jednog dosta povoljno sa full opremom pa me zanima. Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted February 26, 2011 ja imam 116ks pd, uz redovitu izmjenu propisanog ulja i nema nikakvih problema! prosječna potrošnja 6l, jako sam zadovoljan s motorom! 6brzina ti imaju samo PD motori 116, 130 i 150ks! Jedna mala ispravka 6 brzina imaju i golfovi sa 101 KS i to modeli sa 4 motion pogonom. Ma problematičan je taj od 90 KS, neki imaju euro 2 a neki euro 3 pa ne bi se igrao sa tim. Za ostale znam da su euro 3 i da mogu ih sigurno uvesti. Velika vjerovatnost je da će biti 101 ili 116 tih motora ima najviše pa sad koji uleti. Jel zna neko jesu li problematični golfovi s pogonom na sva 4 kotača, naletio sam na jednog dosta povoljno sa full opremom pa me zanima. Moj prijatelj ima takvog sa 130 konja i 4 motion pogonom i nikakvih problema do sad a trenutno ima preko 210 tkm i drugi je vlasnik. S tim da ga ne žali niti malo samo je blaži na gasu do radne temperature a onda je pedal to metal Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted February 26, 2011 ajd da ne trujem negdje dalje,imam pitanje za vlasnike golfova ili jos bolje passata sa 6 brzina. kolko tocno auto ide u sestoj brzini na npr.3000 okretaja,da usporedim sa svojim 5 stupanjskim Share this post Link to post Share on other sites
Dino_46 0 Posted February 26, 2011 ajde sad da i ja ne otvaram novu temu pa ovdje pitam, imam priliku svojeg golfa 3 AFN auta prodati, i kupiti golfa 4 110ks, e sad, ovaj AFN znate i sami kak to ide i kak trosi, ne trosi mi nist ulja, a kak ide ta 4. 110?? isto kak i trojka ili slabije? Share this post Link to post Share on other sites
diesel power 0 Posted February 26, 2011 ajde sad da i ja ne otvaram novu temu pa ovdje pitam, imam priliku svojeg golfa 3 AFN auta prodati, i kupiti golfa 4 110ks, e sad, ovaj AFN znate i sami kak to ide i kak trosi, ne trosi mi nist ulja, a kak ide ta 4. 110?? isto kak i trojka ili slabije? Ide tu negdje ko i trojka, a troši malo manje, naravno ak je sve u redu.... Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 3 Posted February 26, 2011 ajd da ne trujem negdje dalje,imam pitanje za vlasnike golfova ili jos bolje passata sa 6 brzina. kolko tocno auto ide u sestoj brzini na npr.3000 okretaja,da usporedim sa svojim 5 stupanjskim Nešto malo preko 160 km/h Share this post Link to post Share on other sites
toniBW 0 Posted February 26, 2011 ajd da ne trujem negdje dalje,imam pitanje za vlasnike golfova ili jos bolje passata sa 6 brzina. kolko tocno auto ide u sestoj brzini na npr.3000 okretaja,da usporedim sa svojim 5 stupanjskim moj primjer tdi pd 116 ks (AJM) na 3000 o u 6-oj brzini cca 170 kmh (po satu). Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted February 26, 2011 hvala decki,dok dodem kuci iduci vikend isprobam svog jer se ne sjecam pa da vidim kolika je razlika. Share this post Link to post Share on other sites
vw fun01 0 Posted February 28, 2011 Moj ide na 2000 rpm u šestoj oko 104 km/h, i mislim da mu je maksimalna brzina data na najvećoj snazi motora tj 4000 rpm i maksimalna brzina bi tu bila 208 po specifikaciji, naravno većina ih ide i preko te 4000 rpm u 6 pa naguraju oko 220 km/h. Tako da bi trebao na 3000 rpm ići realnih 156 km/h. Share this post Link to post Share on other sites
jura_TDI 0 Posted March 1, 2011 moj primjer tdi pd 116 ks (AJM) na 3000 o u 6-oj brzini cca 170 kmh (po satu). Tako je TDI 116 pd AJM ide u šestoj na 3000 okr 170 km/h Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted March 1, 2011 vi koji isto tako imate TDI 115 AJM,koja vam je konačna brzina,ja nisam imao još prilike probat Share this post Link to post Share on other sites