G-Unit 32 Posted February 18, 2011 Zagrijan auto na radnu temperaturu, kad ištekam plavi senzor temeperature ( u račvi vode na glavi motora ) auto se odmah ugasi. dali netko zna što bi mogao biti problem ? Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted February 18, 2011 Mislim da je to normalno ako je na lergasu. Nemožeš ga nikak dobit da ostane radit? Trebo bi ga držat malo na gasu i onda probat. Pa onda napiknut 3 puta preko 2500-3000okr za naštelat paljenje. U principu kad mu to odštekaš on "misli" da je vani -40 pa zalije motor ak se ne varam.... barem dok ga ne prebaciš u taj mod za štelanje paljenja. Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted February 18, 2011 Mislim da je to normalno ako je na lergasu. Nemožeš ga nikak dobit da ostane radit? Trebo bi ga držat malo na gasu i onda probat. Pa onda napiknut 3 puta preko 2500-3000okr za naštelat paljenje. U principu kad mu to odštekaš on "misli" da je vani -40 pa zalije motor ak se ne varam.... barem dok ga ne prebaciš u taj mod za štelanje paljenja. pokušo sam , on ali dok pustim gas na ler on se ugasi , kad natrag uštekam senzor teško upali ( prvo paljenje poslje uštekavanja ) dugo vergla , jer mislim da ga zalije gorivom dosta. Nešto ga zbuni, probo sam mijenjat chip , ali ista stvar. Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted February 18, 2011 I dalje mislim da je to normalno. Nisam to često radio, al tak je moj reagiro dok je bio na digifatu, a i docov kad smo ga štelali ak se dobro sjećam. Taj plavi indikator daje veći otpor (par tisuća ohma) kad je motor hladan a manji kad se zagrije (oko 300-400ohma). Kad ga odštekaš otpor je beskonačan, on zabrije da je motor najhladniji koliko je moguće u njegovim tablicama i prema tome obogati smjesu... zalije ga. Jednostavno ga nemoj pustit na ler. Pikni 3 put prek 3000, drž na 2500 ili 2200... nesjećam se više točno. Neko drugi nek barata s lampom i razvodnikom i to je to. Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted February 18, 2011 (edited) I dalje mislim da je to normalno. Nisam to često radio, al tak je moj reagiro dok je bio na digifatu, a i docov kad smo ga štelali ak se dobro sjećam. Taj plavi indikator daje veći otpor (par tisuća ohma) kad je motor hladan a manji kad se zagrije (oko 300-400ohma). Kad ga odštekaš otpor je beskonačan, on zabrije da je motor najhladniji koliko je moguće u njegovim tablicama i prema tome obogati smjesu... zalije ga. Jednostavno ga nemoj pustit na ler. Pikni 3 put prek 3000, drž na 2500 ili 2200... nesjećam se više točno. Neko drugi nek barata s lampom i razvodnikom i to je to. ali nije isto naštelat kut paljenja na 8 stupnjeva na leru i na cca 2500 o/min, tu bi trebalo stavit na više stupnjeva, ja sam ga naštelo sa uštekanim senzorom iako iz firme gdje sam kupio chip vele da je to neisparvan način , da se mora štelan na leru sa ištekanim plavim senzorom Edited February 18, 2011 by G-Unit Share this post Link to post Share on other sites
Joc16v 0 Posted February 18, 2011 Dobro ti kažu. Na digifantu se paljenje štela na oko 2200 okretaja kad mu odštekaš plavi davač i naturiraš nekoliko puta preko 3000okr prije toga. Onda je on u tom nekom baznom paljenju. evo ti na eng postupak Setting the timing on a Digifant engine is slightly different than other systems. Whereas most cars have the timing set with the engine at idle, Digifant timing is accomplished with the engine turning between 2000 and 2500 rpm. This fools a lot of professional mechanics and hobbyists alike who are experienced with CIS and CIS-E systems which must be timed at idle. Before you set the timing, disconnect the blue coolant temperature sensor in the cylinder head coolant neck. Rev the engine through 2500 rpm four times to clear the control unit's memory. Loosen the distributor hold-down bolt. Watch out for the radiator fan which can come on at any time during this procedure. Set the timing to 6 degrees +/- 1 degree before top dead center at approximately 2250 rpm. Tighten the distributor hold-down bolt, and rev the engine through 3000 rpm three times. Now you should check and reset your idle speed if necessary. The correct idle with the coolant temperature sensor disconnected is 900 to 1000 rpm. With the sensor connected normal idle should drop to 800 +/- 50 rpm. For Digifant I cars only, you must reset the control unit to its base setting after adjusting the timing. See your factory manual. Although some cars respond to advanced timing, Digifant does not and needs to be timed to the factory setting for peak performance and to avoid ping. Even with the correct timing, Digifant cars run best on 92 octane fuel or better and may still ping on hot days due to hot spots in the cylinder head. Temporary solutions to hot weather ping include increasing the amount of water in your antifreeze mix, adding a surfactant (wetting agent) to the coolant such as Red Line's Water Wetter, installing a lower temperature Znači 4 puta naturirat preko 3000, naštimat, i opet 3 put naturirat da primi. Share this post Link to post Share on other sites
G-Unit 32 Posted February 18, 2011 Hvala Joc... mislim ad cu ga ostavit ovako naštelan sa uštekanim , jer sam uvjek tako stelo , a auto odlično ide Zanimalo me više jeli normalno da se gasi kad se išteka Share this post Link to post Share on other sites