1 1
Light_Man

Golf 5 - Servisi

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Ovih dana kupujem auto te imam jednu ponudu....riječ je o golfu 5 1.9tdi 105ks iz 2004 godine/model 2005...ima 119 000km

Znam da se sada na 120 000 mora promijeniti zupčasti, klinasti, zatezač + ulje i filter za ulje...

Mene zanima gdje mogu vidjeti intervale servisa, kad se kaj mijenja...dakle na koliko kilometara se pojedini dijelovi mijenjaju...tipa amortizeri, diskovi itd...

Hvala puno.

Pise u servisnoj knjizi...ali sad na 120 000km jedino dodaj jos filter goriva i to je to.

svake 2 godine kociona tekucina. svakih 30 000km filteri goriva i zraka i kabine, ostalo po potebi tj. neces mjenjati amortizere ako su dobri.

za kocnice ti upali lampicu kad dodju do kraja.

Ja sam kod sebe citao ali nemas na 120 000 km nemas sta vise dirati.

Edited by MarioIV

Ev kod mene od početka svake godine ili 15 000km (svi filteri:ulje,zrak,klima,nafta) i ulje.

Svake 2 godine ulje u kočnicama i to je to za sada btw golf je 2006g kupljen nov prešao do sada 60 000km i sad mi u servisu govore treba raditi remenje navodno garancija na nijh je 5g, neznam ali meni za sada nepada na pamet da radim taj 'veliki' servis koliko znam to tek ide nakon 100 -120km....

Btw sa ovim režimom mijenjanja primjetio sam da golf ne troši ulja ništa od intervala do intervala nema sipnja... od ostalih servisiranja ništa...

Ps radi se o 1.9 77kw

Hvala svima na informacijama...puno ste pomogli :palacg

ako će biti u dobrom stanju, a trebao bi biti....vjerojatno ga uzimama...

Nego da pitam...kolika bi cijena bila toga svega? dakle, zupčasti,klinasti,zatezač,ulje,filter za ulje i filter goriva?

Znači ulje nebi trebao trošiti ako je uredno održavan...a da čujem potrošnja, kreće se od 6-7 litara?

Edited by Light_Man

Dobro provjeri zamjenu remena, negdje se vec i na 90 mijenja..:

A remen treba svakih 5 godina mijenjat, bez obzira i da 20 prodjes samo

- Cijena tog veliko servisa je oko 600eura u ovlaštenom... jeftinije je privatno ALI?

- Cijena malog servisa nije preko 150e (ulje+svi filteri)

Potrošnja kod mene nikad nije bila ni blizu 7l otprilike troši 5,5l evo kako ja to mjerim 47l sipam pređem 850km 47/850*100 = 5,5l i tako u krug, imam komplet evidenciju ni kompjuter mi nije ravan:) od kako sam kupio auto :) zimi je to malo više, ništa drastičnoo..

Ugl prije kupovine otiđi na provjeru, u servisu će ti reći kakvo je stanje, od servisa, disk pločica, dijagnostiku i sl.

Imam još jedno pitanjce :)

Gledam i vidim da neki golfovi imaju različite volane...mislim na godinu 2004/2005...neki imaju trokraki kožni a neki onaj ružan, sivi :rolleyes:

To ovisi o opremi ili?

naravno.. ovisi o opremi a poznato ej da u vw-a plačaš i upaljač za cigarete :)

naravno.. ovisi o opremi a poznato ej da u vw-a plačaš i upaljač za cigarete :)

aha...tako sam i mislio....ali taj volan je stvarno ružan do bola...odmah bi ga zamijenio :)

E ovak mislim da sam pogodio u temu.....pošto se tu priča o servisima...eto i moje disk pločice su pri kraju(prednje) pa me zanima kakve su to disk pločice gore mislim koji proizvođač golf 1.9 tdi 2007...nebi htio da kupim neke pa da mi cvile....i koliko otprilike CASHA....znam kad bi otišao u ovlašteni tamo bi me oderali živog :-)) :rotfl hvala

ovl servis

GOLF V Diesel 105 KS 2007. g

Originalne kočione obloge (Prednji komplet) s ugradnjom 614,79 kn

http://www.volkswagen4plus.com.hr/dijelovi/parts

pa potrazi :)

zamjenske ako trazis nek budu TRW il ATE... a cijenu ces dobit kad zazoves trgovinu autodjelova :)

Izmjena nebi trebala bit veca od 100kn max.

Edited by AUTOFREAK

ovl servis

GOLF V Diesel 105 KS 2007. g

Originalne kočione obloge (Prednji komplet) s ugradnjom 614,79 kn

http://www.volkswagen4plus.com.hr/dijelovi/parts

pa potrazi :)

zamjenske ako trazis nek budu TRW il ATE... a cijenu ces dobit kad zazoves trgovinu autodjelova :)

Izmjena nebi trebala bit veca od 100kn max.

Thx.... :rolleyes:

mislim da je mene u ovlastenom izmjena plocica i diskova s rukama oko 2000 kn(prednje i zadnje) 2006 god 11 mj auto na 70k km, isti motor ko i tvoj

prednost 4+ akcije je onda očita...

kad su tebe već zaklali za toliku cifru + sta mjenjat zadnje ploče na 70tkm kad i prednje mogu 80-100tkm ovisno o vožnji...

prednost 4+ akcije je onda očita...

kad su tebe već zaklali za toliku cifru + sta mjenjat zadnje ploče na 70tkm kad i prednje mogu 80-100tkm ovisno o vožnji...

upalio se indikator da su istrosene i bile su fkt... znam covjeka koi radi na autu tako da me i zaje za lovu znam da nije fuso

zadnji disk (ploča) nikad nije otišla prije 100 000 osim ako je pločica otišla pa istokarila ploču...

senzora natrag nema..samo naprijed ito na ljevoj strani koja se manje trosi od desne....

oženili su te za 2je stražnje ploče;)

Ja ne znam kako vi kod tih vasih auta radite servise svako 15 hiljada ili 2 godine ili kako vec...Pa nikad mi auto kilometra vise nije preslo od 5000 a da mu nisam zamjenio ulje i filter...filter vazduha i klime svako 3 mjeseca,filter goriva svaki drugi servis...

Auto i zenu ako hocete jahati-morate i odrzavati...to zapamtite ! :D:D:D

zadnji disk (ploča) nikad nije otišla prije 100 000 osim ako je pločica otišla pa istokarila ploču...

senzora natrag nema..samo naprijed ito na ljevoj strani koja se manje trosi od desne....

oženili su te za 2je stražnje ploče;)

Vidiš, ja pak imam totalno drukčije iskustvo...

Na dotavljačkim vozilima, a i na nekim privatnim.... više puta sam mjenjao istovremeno prednje i zadnje pločice oko 60tkm su imali... i to na više njih...

A eto i ovih dana mjenjao na jednom A3 na 93tm prednje....., zadnje su mu bile ko nove.

Dakle stvar je načina vožnje, a i kvalitete pločica....

Ova akcija je dosta dobro pogođena(mda. ima nekih falinga... :lol2 ), i na riječkom području čini mi se da ima dosta dobar odaziv, pogotovo oko setova distribucije... :palacg

Edited by Leo

gagovorim za zad disk ploče kolega... jer gore spominje ploče/pločice i ta cjena odgovara tome cca.. tako da mi je čudno kako se mogu stražnje ploče izderat na tim kilometrima osim ako je pločica izdahnula pa izderala disk.

Za pločice znam kako je.. imam i ja takvih iskustava.... i pretezno se prije trosi zadnja lijeva i prednja desna strana.... pa kako imamo blaženi senzor na lijevoj strani često nam se neupali a vec desna strana struže metal o metal :)

Vidiš, ja pak imam totalno drukčije iskustvo...

Na dotavljačkim vozilima, a i na nekim privatnim.... više puta sam mjenjao istovremeno prednje i zadnje pločice oko 60tkm su imali... i to na više njih...

A eto i ovih dana mjenjao na jednom A3 na 93tm prednje....., zadnje su mu bile ko nove.

Dakle stvar je načina vožnje, a i kvalitete pločica....

Ova akcija je dosta dobro pogođena(mda. ima nekih falinga... :lol2 ), i na riječkom području čini mi se da ima dosta dobar odaziv, pogotovo oko setova distribucije... :palacg

ovisi najviše o mjestu i području vožnje, ak si negde u gorskom kotaru di ima snjega, leda SOLI, sve zahrđa i ode nakon 60 000... :D

Eto ti primjer.... da je sve stvar vožnje....

Audi A3

32tm..... mjenjane zadnje i prednje pločice..... Zadnje skoro na željezu, a prednje bi izdurale još 1000km...

E i da 1,6 BSE..... :rotfl

a disk ploče mjenjate isto na tim sitnim kilometrima? njega su oženili za ploče :)

OT: :doh :doh :plac činjenica da nisam nikad bio dobar u hrvatskom na čitanju sa razumjevanjem....xD

Moj bed.... :palacd

1 1