1 1
dsc64am2

Raditi nesto ili ne?

Recommended Posts

Imam VW Golf MK3, iz 92, bio VR6 sada 1.9d. Auto na satu ima 280 000km, kod mene je 4 godine a kupio sam ga sa boljkom da trosi ulje, odoka 1l na 1000km toliko je trosio pre 4 godine kada je kupljen toliko trosi i sada, e sad ne trosi u smislu sagorevanja (mada verovatno i sagori neki deo) ali najveci deo izbaci ja mislim na dihtum (na usisnoj grani stalno ima bara od ulja) auto pali leti kao benzinac nemoram da cekam grejace, ide kao blesav ima snage ne gusi se, zimi pali ali malo duze zavergla, ali upali. na crevo od iber lauha huva i to prilicno ali samo vazduh ne i ulje, ali crevo nije spusteno ispod vec stoji tamo gde treba ulazi u usisnu granu.

Da li ima smisla raditi nesto po pitanju potrosnje ili ga terati ovako dok ne stane jednog dana?

I drugo pitanje imam maglejke dole u braniku i farove sa dva sociva, maglejke su jednog dana prestale da rade (kada ukljucim predikac ne svetle) od tada su mi i kratka i duga svetla oslabila i to bas dosta, a sialice su inace ubodne (valjda im je oznaka H1) Osran night breaker. Proveravao sam osigurace svi su citavi ali iz nekog razloga su mi svetla oslabila. ima li iko ideju o cemu se radi, sta bi moglo da nevalja i kako popravit?

Hvala unapred

Zar je moguce da niko nema neku ideju

Edited by dsc64am2

Ima li neko ideju sta da radim?

na motoru napravi polugeneralku i vozi dalje a što se svjetala tiče provjeri si mase, kad je masa slaba svjetla slabije svjetle a u maglenkama može isto biti do mase ili su samo žarulje pregorile

Polugeneralna, sta se sve menja i koliko je to para u odnosu na punu generalnu, ovde za punu generalnu sa sve radom traze 1000e.

To oko svetala mi je nesto sumnjivo, maglejke ima 4 malo je verovatno da su sve od jednom crkle, a odkada one ne rade ne sijaju kako treba ni duga ni kratka svetla, meni tu nesto smrdi da je nesto probilo pa odvlaci struju, zato i pitam sta bi mogo biti odakle da pocmem da kupusam

kad se motor rastavi i premjere klipovi-cilindri znat ces na čemu si. Dal ga osvježit il generalka. Tako da računaj da je cjena 500 il 1000e u tebe... Samo pod generalku bi trebalo rješit i dizne a i pumpu te reparirat turbinu... al tad je cifra bliža 2000e al to je pravi naziv generalka.

+ sto se pregledaju/izmjene ostale sitnice....

Turbinu nemam, znaci jedna stavka manje

lele :rolleyes: do 2000e pa ja toliko jedva mogu da izvucem za ceo auto na pijacu, ok, teracu ga ovako dok pali i ide, trenutno pali normalno (malo teze zimi, nemam garazu) vuce lepo samo sto pravi baru ulja ispod njega, trosi mi oko 1-1.5l na 1000km

A ima li neko ideju kakve veze ima prestanak rada maglejki sa smanjivanjem jacine kratkih i dugih svetala i odbrnuto?

moguće da ti se nešto od instalacije sje***,a moguće i da je kod prekidača za svjetla pogledaj sve konektore,najpametnije bi bilo skinut armaturu i provjerit svu instalaciju jel ko zna kaj je kemijano s instalacijom,al ako ne misliš dalje ulagat,prodaj dok možeš nešto dobit za njega

:doh ja sve mislio da je TDI....

Onda ako je D onda i nije preko iljadu eura :)... al recimo za te pare nadjes TDI-a :)

Da ne otvaram novu temu posto se donekle tice ove, pitao sam jos par majstora kazu generalna mog motora od 800-1000e e sad u oglasima sam nalazio benzince za neke cudne novce tipa 200-300e, dizela kao ovaj moj sam nasao tek za 600e, nebitno cene variraju, moj auto je bio VR6 dakle benzinac, stavljen je ovaj nesrecni 1.9d i kako je sta kada smetalo od stare instalacije tako je skidano, tako da sada niko nezna da li je sve od benzinca skinuto i da li je redjana instalacija za dizela jer je nesto prevezivano na instalaciju od benzinca nesto nije (primera radi za grejace mi dolazi neka posebna zica na akumulator a na tabli posto je od VR6 umesto ikonice za grejac sija ona da su potrosene plocice ili tako nesto vise ni sam nisam siguran,

Pitanje glasi kada bih izvadio ovog dizela i ugurao benzinca sta bi na sadasnju instalaciju morao da dodam ili oduzme, (nafta mi je ove zime presela malo malo pa imam zaledjena creva a u rezervoaru nesmem ni da pomislim sta je)

kak ce ti netko rec sta bi morao nadogradit na instalaciju za benzinca kad ni sam ne znas sta imas a sta ne od te instalacije, ispada da bi ti najjednostavnije bilo stavit cjelu novu instalaciju za benzinca ako bi to radio :palacg

1 1