2 2
Light_Man

Golf 5 - Ugradnja xenona

Recommended Posts

gleda,problem je sto to nije zarulja sa zarnom niti pa ne baca pravilan snop,zato postoji leca koja ga pravi, a ovi sa R oznakom valjda bacaju neki snop.

znam da david iz bizovca ima na svojoj crvenoj cetvorci xenone,rekao je da je zadovoljan valjda je takvog kupio,znaci nema lece.

bit ce to bolje nego halogena zarulja,al postoji mogucnost zasljepljivanja ostalih i ne prolazenja na tehnickom,a to sad ovisi od auta do auta i do sjenila.kad bi se javio netko tko to ima znao bi sve iz prve ruke.a sigurno ih ima :eek

da, pročitao sam malo o tome...postoji svejedno mogućnost zasljepljivanja i čujem da na tehničkom ruše....

znači najbolja solucija kupiti far sa lećom pa ugraditi xenon...a to je jako skupo...

imam osjećaj da ću si na kraju kupiti neke obične žarulje, da barem malo svijetle plavkasto-bijelo i riješeno...a nažalost to nije to...

a možda nešto ovak kupim...obične su žarulje a opet su dobre...barem tako čujem i sa njima prolazim tehnički bez problema...

Philips H7r NIGHTGUIDE +50% 2er Kit

http://www.amazon.de/dp/B001CCCGUM/?smid=A...ASIN=B001CCCGUM

Edited by Light_Man

imas ove bluevision i night breaker.

a ako imas para uzmes original farove i xenone,i to je najbolja solucija,jos ce nesto dobiti za svoje farove

Ja na Polu imam xenon bez leće i ne zasljepljuje aute iz drugog smjera-slični su farovi...a što se tiče tehničkog možeš ih skinut prije samog tehničkog po ih poslije vratiti...čak možeš i balaste ostaviti pa ako te pita "što je ovo?" veliš da imaš xenon žarulje ali čekaš da ti dođu farovi s lećom ;)

Ja na Polu imam xenon bez leće i ne zasljepljuje aute iz drugog smjera-slični su farovi...a što se tiče tehničkog možeš ih skinut prije samog tehničkog po ih poslije vratiti...čak možeš i balaste ostaviti pa ako te pita "što je ovo?" veliš da imaš xenon žarulje ali čekaš da ti dođu farovi s lećom ;)

Pa ja sam čuo da ove H7R ne trebaju imati balaste...a ja mislim da to nije istina, budući da je napon od 70-100v...znači da trebaju balaste...

pa da, mogu i to napraviti, skinuti ih :palacg

Neznam kako si mislio sloziti xenone da bude sve ko original i mislio si da to malo kosta?

mogao si odmah stavit dvije nove sijalice h7...80 kn obje :P

bez ljutnje ali to je mastarenje

Edited by MarioIV

Pa ja sam čuo da ove H7R ne trebaju imati balaste...a ja mislim da to nije istina, budući da je napon od 70-100v...znači da trebaju balaste...

pa da, mogu i to napraviti, skinuti ih :palacg

H7R je xenon žarulja kao i svaka druga "xenonka",i trebaju ti balasti.

Razlika je jedino u tome što je ona predviđena za far bez leće,pa ima zacrnjenje na balonu da previše ne zaslijepljuje kad je staviš u običan far bez leće.

h7cr.jpg

Edited by Galaxy

ali pošto golf ima onu kapicu ispred žarulje baš zato da ne zasljepljuje druge u prometu, ne treba ti R žarulja

ali pošto golf ima onu kapicu ispred žarulje baš zato da ne zasljepljuje druge u prometu, ne treba ti R žarulja

Ima i Golf 4 tu kapicu, kao i jako puno drugih auta(da ne kažem skoro svi) pa zasljepljuje druge u prometu jer far nije predviđen za xenon žarulje.. :palacg

Ja sam na svojom golfu naštimao farove na tehničkom, tamo lijepo vidiš kako ti je snop svjetla nepravilan, a kad sam se nakon toge vozio po noći morao sam spustiti na 2 jer su mi ljudi blicali... Nemožeš imati kvalitetna xenon svijetla bez par tisuća kuna ako imaš farove koji za to nisu predviđeni i to je sva filozofija...

Neznam kako si mislio sloziti xenone da bude sve ko original i mislio si da to malo kosta?

mogao si odmah stavit dvije nove sijalice h7...80 kn obje :P

bez ljutnje ali to je mastarenje

a ja ti volim maštarit :lol2

ma zato sam se i tu raspitao da vidim na koji se to način riješi.... :palacg

dakle ili orginal far sa lećama pa xenon ili ova H7R....naravno da je H7R varijanta jeftinija, ali i problematičnija na tehničkom (no izvadi se)

sada mi sve jasno...a kaj se tiče maglenki, one imaju leće tako da u njih samo stavim xenon H11...

da, to sam vidio da ima kapicu....no da se i stavi H7R nebi ta kapica smetala, dapače, još bi manje zasljepljivao druge...a mislim da bi svjetlost i dalje bila dobra...

pa kaj tu stavrno nemaa nikoga tko je stavio xenon u obični far...odnosno H7R?

Još uvjek stoji moje pitanje...je stavljao tko H7R na golfa?

Znači da je žarulja istih dimenzija kao i H7 samo što ima taj crni dio da ne zaspljepljuje druge...

Evo ja sebi uzeo xenon set H7R i sve je super,ali ono nešto u čovjeku ne da mira,pa me sad tjera da uzmem i farove sa sočivima...

To se zove prokletstvo ''tuninga'' :D Jedno tjera drugo

Evo ja sebi uzeo xenon set H7R i sve je super,ali ono nešto u čovjeku ne da mira,pa me sad tjera da uzmem i farove sa sočivima...

Imaš kakve slike?

daj ako nađeš šta povoljno javljaj pa uzmemo u kompletu

daj ako nađeš šta povoljno javljaj pa uzmemo u kompletu

A drug ne znam sta je povoljno...ja sam ti iz Sarajeva i ako uzimas vani carina i porez oguli.Ja sam nasao xenon farove za 250 eura ovde originalni sa golfa 2008 godina i pregovaram sa likom da mi jos jeftinije to dadne,a nasao sam i bixenon za 275 eura.Obje vrste farova su sa motoricima,bez balasta i sijalica...

A trazim sebi isto tako i nekih sitnica tipa ventilacione cijevi koje idu u naslonjac(naknadna ugradnja),Lowtec opruge sam narucio iz Koprivnice,i tako...uvjek nesto treba,nekih sitnica :))

A drug ne znam sta je povoljno...ja sam ti iz Sarajeva i ako uzimas vani carina i porez oguli.Ja sam nasao xenon farove za 250 eura ovde originalni sa golfa 2008 godina i pregovaram sa likom da mi jos jeftinije to dadne,a nasao sam i bixenon za 275 eura.Obje vrste farova su sa motoricima,bez balasta i sijalica...

A trazim sebi isto tako i nekih sitnica tipa ventilacione cijevi koje idu u naslonjac(naknadna ugradnja),Lowtec opruge sam narucio iz Koprivnice,i tako...uvjek nesto treba,nekih sitnica :))

Pa slusaj to je super cijena, pa meni ovdje nude xenon look lampe za 400 eura...

A postoje samo bixenon na golfu, znaci svaki xenon je bixenon ustvari...

Budući da mi danas izgorjela žarulja...dosta mi svega...stavljam xenon :lol2

Rasprava je bilo...imam svjetla bez leća...

pa me zanima kaj mi vi preporučate...da stavim H7R žarulje (koje su kao za aute bez leća) ili da lupim normalne xenon žarulje?

Da čujem mišljenja...da li će to jednako svjetliti? a trebalo bi...

Cek kak mislis xenon zarulje nagurat unutra? Ako nemas lecu definitivno H7R onds

Cek kak mislis xenon zarulje nagurat unutra? Ako nemas lecu definitivno H7R onds

da, to želim :palacg

mislim staviti ove H7R ali su malo skuplje...

Nema smisla posto trebas adaptere s H7 na D2S, ta zarulja je 3 put skuplja od te Hid zarulje tako da nema svrhe

2 2