2 2
bahati

Jetta MK5 xenon problem

Recommended Posts

pozzz, evo juce sam ugradio xenon philips 4300K na svoju jettu mk5 (nemam lece)

imam problem kaj mi ne svijetli jednako , lijeva svijetli normalno a desna nekako vuce na rozu boju, probao sam mijenjati ali ista stvar

i onda sam danas kupio one neke HID za 200kn 4300k samo zarulje i onda sam primjetio da mi lijeva nekako zeleno svijetli a desna rozo kad zamijenim zaruljice onda je obrnuto

malo sam guglao, naisao sam kao da moze biti da su farovi losi, da su zaruljice rasparene ili da su balasti u banani??

Mozda ako ima netko kakvih iskustva ili nekaj da kaze ako postoji neko rijesenje....

Hvala

Zbog rasipanja snopa svjetlosti hid se ne stavlja u far bez lece, a i kazna je 300kn a i na tehnickom padas. Zato ak vec radis kojekakve bedastoce po autu onda se prvo raspitaj.

Zbog rasipanja snopa svjetlosti hid se ne stavlja u far bez lece, a i kazna je 300kn a i na tehnickom padas. Zato ak vec radis kojekakve bedastoce po autu onda se prvo raspitaj.

to je sad drugi par cipela.

al ovo za boje,probaj posuditi od nekoga balaste, pa stavi na svoje zarulje da vidis.

ljudima inace zbog leca nekad zna mijenjat boju,a ti ih ni nemas,neznam kolko moze utjecat sjenilo,osim ako nisi imao prije neke jace zarulje pa ga malo spalio.uzmi ispravne balaste da ih eliminiras,ili stavi komplet to u neka druga sjenila pa ces vidjet sve sta je i kak je.

philips ne proizvodi hid xenone to ti je samo naljepnica,valjda nisi puno platio to ime.

jel to novo kupljeno uopce ili?

to je sad drugi par cipela.

al ovo za boje,probaj posuditi od nekoga balaste, pa stavi na svoje zarulje da vidis.

ljudima inace zbog leca nekad zna mijenjat boju,a ti ih ni nemas,neznam kolko moze utjecat sjenilo,osim ako nisi imao prije neke jace zarulje pa ga malo spalio.uzmi ispravne balaste da ih eliminiras,ili stavi komplet to u neka druga sjenila pa ces vidjet sve sta je i kak je.

philips ne proizvodi hid xenone to ti je samo naljepnica,valjda nisi puno platio to ime.

jel to novo kupljeno uopce ili?

mj. dana staro ima gsaranciju, samo kaj je 3 mj stajalo kod mene u sobi... bilo je nekih komplikacija sa autom pa nisam ni montirao... a platio sam 700kn sa canbusom

a jbg.to je sad kemija.imas garanciju,vrati ga tamo i uzmi drugi pa ces vidjeti.najjednostavnije.

Nadam se prijatelju da si cuo za xenon set sa R oznakom...u ovom slucaju to bi trebalo biti H7R-sijalice predvidjene za farove bez sociva...

Prijatelju kod vas mozes u far staviti i obicnu svijecu za groblje pa ces proc na tehnickom. Ja ti govorim ono kaj je kod nas, ak ti nije jasno dam ti i u kojem to zakonu pise i po kojem je clanku kaznjivo.

Probaj stavit druge balaste, kao što je već type-r napisao...

Malo OT: @Zorz: a ja ti dam slike, video, intervju ili kaj već hočeš ljudi koji su prošli na tehničkom s xenonima bez

leće s tim da ih likovi nisu ništa pitali nit su dali lovu kakvu...znam da u principu ne prolaziš po

zakonu....iako bi htio pročitat članak za kaznu(da budem informiran kad me zaustave), pozz..

Prijatelju kod vas mozes u far staviti i obicnu svijecu za groblje pa ces proc na tehnickom. Ja ti govorim ono kaj je kod nas, ak ti nije jasno dam ti i u kojem to zakonu pise i po kojem je clanku kaznjivo.

Jbg frende, ja 2 puta bio na tehničkom, imam xenon 6000k u običnom faru, vozim se gotovo 2 godine (cca 50tkm) i nitko mi nikad nije spominjao zakonske odredbe.

BTW, daj okači taj članak zakona di piše uputstvo za xenon...

...jerbo ni leća ne znači puno ako xenon nije serjski, tj. ako nema one automatske level-ere za visinu i kalibraciju snopa

to bi mogla biti greška u samoj žarulji,jel xenon žarulja mjenja boju prije nego rikne, možda je tak došla sa tvorničkom greškom

Edited by vbratkovic_GTI

Kak onda sa autima koji imaju original ksenon sa obicnim sjenilima?

Ja takodjer imam tako vec dvije godine,i nitko me nikada nista nije pitao,

Ćuo sam samo da na tehnickom znaju gledat kako su ucvrsceni balasti i kako je izvedena instalacija,

ovako ja sam imao isti problem samo na cliu ,, meni je od 6000 kelvina desni far uvijek svjetlio žuto ... pa sam samo kupio žarulje od 12000 kelvina i oba su svjetlila normalno iste boje,,,

ovako ja sam imao isti problem samo na cliu ,, meni je od 6000 kelvina desni far uvijek svjetlio žuto ... pa sam samo kupio žarulje od 12000 kelvina i oba su svjetlila normalno iste boje,,,

6000K pa onda 12000K? Majko mila, sto si ti uradio od auta? :)

stari, znam ziher 100 ljudi (ukljuchujuchi i mene) koji voze godinama sa razno raznim xenon kitovima, od 4300 pa do 12000K i SVI prolaze bez beda na tehnichkom niti imaju ikakvih problema bilo gdje..od prometne policije pa do prelaska razno raznih granica...

6000K pa onda 12000K? Majko mila, sto si ti uradio od auta? :)

hahha... al se vidlo predobro -- ovako je to izgledalo na polu ....

2011022515g1410new.jpg

2 2