0
Durandal

1.8 8v problem s uljem(?)

Recommended Posts

Ovak, motor je DX, mk1 GTI, radi k'o svicarski sir..Sat! Posljednjih godinu i nesto auto neregan stoji u garazi i ceka bolje dane, cca. jednom tjedno ga dodjem upalit i malo ga pustit da radi i zagrije se. Pali u prosjeku instantno i radi super za nesto staro toliko godina.

Ali... ulje i nekakve cudne "izlucevine" na cepu lice na omanju mocvaru. Ima nekakav odvratan mix mirisa, izmedju ostalog i po benzinu, cudnu smedju boju sa sivim dijelovima, mjehurice, svasta nesto (slika cepa je na dnu). Na stangici ima relativno normalnu boju i pod prstima izgleda ok, iako cini mi se mozda nekako prerijetko i malo presvjetlo.

Ulje je nekakav crveni Shell 15w (da, znam da je jeftino sranje), stavljen totalno privremeno i s tim je prijedjeno 2-3 tisuce. Posve mi je jasno da moram promijenit ulje, to je i u planu cim dodje vrijeme za reganje, ali djabe sama promjena ako nije rijesen uzrok, a uzrok nije samo shrotno ulje.

Palo mi je na pamet da je mozda stvar u K-Jet injektorima i rezidualnom tlaku u sustavu kad se ugasi motor... Prije koju godinu sam ih provjeravao i jedan ili dva su pod tlakom curili skroz minimalno, tipa jedna kapljica u minuti. Je li moguce da benzin toliko usvinji ulje ako injektori minimalno cure neko vrijeme nakon sto se ugasi motor?

Slikano na skroz hladnom motoru:

img1978cr.jpg

kondezat ti je to, ulje se ne zagrije do kraja... tak je i meni bilo na 1.6 55kw.

Čim ga regaš i napraviš 100km na autoputu sva ta majoneza će ti nestat.

da, treba malo auto potjerati, to je problem sad kod hladnog vremena vani, ja isto s jettom palim ju ujutro, napravim 5 km do faksa, i gasim ju, opet se ohladi, 5 km do doma i opet gasi, i auto nikako da se zgrije kako treba, pa tu i tamo odem na zaobilaznicu da ju malo potjeram u okretaje i dobro zagrijem na radnu temperaturu...i onda ti sve nastane s čepa...

Heh da, drito majoneza...

Ok, hvala, nadam se da je to stvarno samo to, nadam se da ce uskoro na cestu gdje mu je i mjesto pa cemo vidjet :)

0