0
VK 009 DD

dilema u vezi opruga

Recommended Posts

ovako, imam golfa v 1.9 tdi sportline 105ks 6brzina, na njemu trenutno imam felge 16 coli, ali vec sam sad za ljeto si kupio 18-ice, i zanima me sada, neki su mi rekli ako stavim 18-ice da bi bilo poželjno i promjeniti opruge da ga malo spusti da fino sjedne na gume. svi preporučavaju eibach pro kit 30, sad mene zanima dali je potrebno to zbog tih 3cm, je ja kao vec imam to neko sportsko podvozje samim tim sto je sportline..

dali netko ima saznanja ili iskustva s time?? ili cu tek viditi kad nabacim felge kako i sta je...

nadam se da cete mi pomoci..

(nisam bas neki znalac sto se tice auta,tak da ako sam mozda neke gluposti napiso, oprostite, heheh)

e tu sam ja da ti sve objanim jer sam sve opruge od eibacha proba.... :lol2

za početak evo slika stock vs pro kit vs sportline

seki.jpg

stock i 18" previsoko auto

18" i pro kit -30 ( auto će ti se dodatno spustit samo -15mm) - OK al po meni auto bude pretvrdo jer su opruge pretvrde pogotovo kad pogodiš rupu na cesti.

18" i sport line opruge -50 ( auto padne dodatnih 30,35mm izravna se prednji i zadnji kraj) - najbolja kombinacija.

u početku sam mislia da će auto puno past i da će u odnosu na pro kit bit puno tvrđe al upravo suprotno se dogodilo.

auto je palo sasvim solidno a udobnost se poboljšala skoro duplo u odnosu na pro kit. ( visina opruga sportline i pro kit je ista samo je sportline puno mekši i zato auto i padne više i po meni puno udobnije)

moja preporuka ti je eibach Sportline opruge.

Edited by kreza

Odličnoo, puno ti hvala!! znaci ove sportline nema sanse da ga spuste 5cm vec tek oko 3 3,5cm. to je onda i ok,tako sam planiro. a udobnost je isto bitna! de mi reci kako su se ponasale kad natovaris recimo još trojicu u auto?

daj još reci kako ti se čini sportline prema standard ovjesu?

Auto ce ti bit ukupno nize 50mm od tvornickog al buduci da je tebi sportline i tvornicki je nizi 15mm od osnovnog modela znaci da ce ti past dodatnih 35mm na tvoju visinu.

A tesko mi je sad rec odnos tvornickog i sportlinea jer nisam odma isa na te opruge. Al nakon prokita koji mi je bio pretvrd prelaskom na sportline ima sam osjecaj kao na sam na tvornickoj visini.

Auto ce ti bit ukupno nize 50mm od tvornickog al buduci da je tebi sportline i tvornicki je nizi 15mm od osnovnog modela znaci da ce ti past dodatnih 35mm na tvoju visinu.

A tesko mi je sad rec odnos tvornickog i sportlinea jer nisam odma isa na te opruge. Al nakon prokita koji mi je bio pretvrd prelaskom na sportline ima sam osjecaj kao na sam na tvornickoj visini.

uvjerio si me, sad sam cito i od srdje topic ista tema isto sve, i definitivno SPORTLINE 50, kako se krecu cjene tih opruga?

ima mi kolega sportline opruge koje prodaje. bile su jako jako kratko na autu i dat će ih po dobroj cijeni.

ako budeš zainteresiran javi se pa ti dam njegov broj za daljnje dogovore

GOTOVOOOO!!! KUPLJENO, EIBACH SPORTLINE... NOVE GANC 1150KN U RI U MOTOSPORTU D.O.O.

CJENA JE OK JA MISLIM? STA VI KAŽETE...

Hocu hocu... Sad za koji dan cu otvoriti svoj projekt pa tamo budem stavio komplet slikice..

htjeo sam pitat slicno pitanje, zanima me za golf 3 koliko moze ic dole sa oprugama? trenutno su 60/40 lowtec.

koliko nisko i sakojim oprugama, te koja cijena okvirno.

hvala

možda može (ima) niže od -6cm al samo u setu s amortizerima... ispod 4cm je preporuka mjenjat standardne amortizere tj stavljaju se kraci amortizeri tj set. Dosta ljudi ispila dosadasnji amortizer i nareže navoj al tad nista nedobiješ.. opet opruga spaja krugove a odbojnih guma vise nema te čašica nabija u tijelo amortizera.

Ako zelis nize onda only gewinde... cca 1800-2000 kn pa ide nisko koliko ti poluosovina dozvoljava :palacg

možda može (ima) niže od -6cm al samo u setu s amortizerima... ispod 4cm je preporuka mjenjat standardne amortizere tj stavljaju se kraci amortizeri tj set. Dosta ljudi ispila dosadasnji amortizer i nareže navoj al tad nista nedobiješ.. opet opruga spaja krugove a odbojnih guma vise nema te čašica nabija u tijelo amortizera.

Ako zelis nize onda only gewinde... cca 1800-2000 kn pa ide nisko koliko ti poluosovina dozvoljava :palacg

naprijed su bilstein amotizeri, a nazad kayaba, sad jeus li oni rejsinjg ne znam, al sumnjam heh..

0