7 7
spoljo

Koje ulje?

Recommended Posts

Kako nije... jest... 30tkm il 24mj... Servisi u elzi u pravilnom odrzavaju imaju podatke kad se sto mjenja... 6god il 150tkm ja bih osobno mjenjao zupcasti s vodenom.

Vodena i prije procuri pa zato je nekima mjenjana a nije zupcasti jer su auti pod lizingom pa se drzi strogo plana odrzavanja a to sta za 20tkm treba opet skidat to niko nikome

ima li potrebe za 505.01(kako kaže manual) uljem na 1.9 SDI , ili je i 505.00 ok?

koje ulje bi preporučili za tu mašinu od 150k?

dosad sam točio "sintetiku" 5-40 neko vrijeme total 9000 po 35kn, pa castrol edge po 50kn zadnje 3 izmjene

total mi se sviđa jer je jeftin, a castrol jer je .01 i jer ga kao preporuča proizvođač :D, 5w zato kaj si nekak mislim da je lakše autu pri zimskom paljenju, pa nek i popije litru do druge izmjene

gdje i koje uzeti najeftinije a dobro? može i veća količina.

valjaju li bosch filteri za 40kn?

Edited by polo

Sdi a nije pumpadizna. Onda tu ide i 505.00... Nema potrebe za 505.01 jer je to za pd

Bosch 4okn... ok je to...

Zakej bi mu pisalo 505.01 ako ide 505.00?

išao sam još jednom provjerit da se nisam zabunio, i stvarno piše 505.01

ne znam kolko je ovo mjerodavno ali tu u plavoj tablici .01 ima 2 plusića za wear i piston deposits dok .00 ima 1 i 0 plusića za oxidative thickening :D možda i to treba uzet u obzir, iako u niže navedenom dijagramu za izabrat ulje, non PD motor može i .00

http://www.oilspecifications.org/articles/vw_motor_oil_specifications_explained.php

sad nek mi neko kaže da je to sve bullshit pa da ne uzimam više edge po 50kn nego da uštedim godišnje 80-100kn :D na ulju sa totalom 9000 po 32kn i to sve iz kipora :lol2

Edited by polo

Mjenjaj svako 7tkm i miran

tako često već ima smisla gledat štednju, šta onda total 9000 sintetika 505.00 5w-40 iz kipora po 32kn svakih 7 ?

Edited by polo

Ma ide to na 15 pp tvornici... ja sebi naljevam 507.00 i mjenjam na 10tkm.. To s kiporom neznam... ima za ima i protiv.. Motor je stara skola nesmeta njemu nista

ma bilo koje . bitno da podrzava specifikaciju koju proizvodjac propisuje

Najcesce castrol... ako ima pdf filter onda specifikacija 507.00

ima dpf, znam da treba ići 507.00

dvoumim se između Castrol EDGE Professional Longlife III 5W30 i Castrol EDGE FST 5W30

oboje imaju 507.00

s obzirom da je servisni interval na 15.000km stavit ću EDGE FST 5W30

mislim da je to ok?

Pozdrav,

nedavno sam uvezao G7 iz Švabije gdje je bio servisni interval 30000km. Pretpostavljam da to nije dobro za Hrvatsku. :)

Dakle, motor je 1.6 TDI sa DPFom, 70% gradska vožnja pa me zanima koje bi ulje bilo najbolje i koliko često mjenjati?

Ako dobro čitam po netu, jasno mi je da treba 507.00, što bi značilo 5W30. Jel to točno i koliko često trebam mjenjati? Prijeđem 15 000km godišnje.

Bas tako.. 15tkm ili godina dana.

Ulje ja koristim Castrol Edge 5w30. I mijenjam sve filtere svaki put. Iako kazu ljudi da nema potrebe za bas sve svaki put, ovaj od goriva moze svaki drugi put,ali eto. Nije neka cifra, pa sve mijenjam.

Vecinom su long life ulja pa nisu ogranicena na jednu god, vec dvije, slobodno mjenjaj svakih 15-ak tis km...

I kod nas moze 30 ako mislite na gorivo....

Prekodiraj tablu na 15 i to je to....

I kod nas moze 30 ako mislite na gorivo....

Prekodiraj tablu na 15 i to je to....

Nije mi ovo jasno? Ako se kod nas može 30 000 km, zašto bi prekodiravao tablu?

Nadalje, mislim da je 2 ili 2 i pol godine previše za nepromijenit ulje.

ja mjenjam svakih 10 000 5w30, passat cc tsi skupa sa svim filterima. Pretezno shell zadnji put ga nije bilo nesto su mjenali sa ambalazom pa sam uzeo castrol

a tako i na golfu tdi samo 5w40

Edited by bmwh@rtge

Nije mi ovo jasno? Ako se kod nas može 30 000 km, zašto bi prekodiravao tablu?

Nadalje, mislim da je 2 ili 2 i pol godine previše za nepromijenit ulje.

Pa evo mnogi rent-a carovi su presli na 30tkm jer znas sto ide nakon 50tkm il malo vise pa glledaju troskove prije svega.

30je mnogo ako mislis imat auto u duzem vlasnistvu i to je bar moj razog zasto ne na 30.

Sebi mjenjam isti ll3 svako 10tkm...

7 7